sizce kaliteli margarin (becel) ile market tereyağı arasında çok bi fark var mı yoksa satış taktiği mi?

becel yarım kilo 9 lira, migros tereyağı yarım kilo 20 lira. evde gerçek tereyağı yediğim için anlıyorum ki marketlerdeki gerçek değil, herkes biliyo bunu zaten. kullanmak istemesem de pasta yaparken katı yağ lazım oluyor mecburen market yağı almak zorunda kalıyorum. sizce market tereyağı ile margarin arasında dramatik bir fark var mı, yoksa çok az bir fark ve eklenmiş aromadan mı ibaret paket tereyağları? gerçek olmadığını bilmeme rağmen herhalde becelden iyidir diye 2 katı para veriyorum. araştıran bilen varsa bilgisini paylaşabilir mi? öğrenciyim malesef 2 katı fiyat farkı önemli benim için. ama gerçekten fark varsa da tereyağı almaya devam edeceğim tabi ki, genetik olarak damar sorunumuz var zaten. günlük kullanmıyorum dediğim gibi sadece gerekli tariflerde.

1. Türk gıda kodeksi gereği migros tereyağı, inek sütünden imal edilmek zorundadır. Ha ucuz olma sebebi, pazarlama masrafı yok, yağ oranı biraz daha düşüktür (süt, su oranı biraz yüksektir) ama inekten gelir. Migros gibi bir firma hile riskini al(a)maz.

Margarin, hidrojene bitkisel yağdır. Bayağı ucuz bitkisel kaynaklı yağların, hidrojenle bağlanıp, katı forma sokulmuş halidir. Becel'in pahalı olma sebebi de pazarlama masrafı çok, trans yağ yok, nispeten iyi kolesterollü bitki yağları kullanır, direkt satış yapmaz (lojistik masrafı da ekleyin).

Evde yediğiniz tereyağının daha lezzetli olma sebebi de, küçük ölçekli üretim, muhtemelen besi değil de çayır çimen otlayan ineklerin sütünü kullanmak, pastörizasyon yapılmaması, bol tuzla ekleyip bozulmayı geciktirirken lezzet arttırma...

1 ağustos 2020 17:49

2. Çok teşekkürler süslü