sufle yerken aslında çiğ yumurta mı yemiş oluyoruz?

sonuçta suflenin içi pişmedigi için akışkan kalıyor. az önce yerken aklıma takıldı birden

1. Bundan rahatsız oluyosan tiramisu yerken hastanelik olursun herhalde ss hahhakshslsk

6 nisan 2023 00:36

2. Tadı güzel olduğu için rahatsızlık da duymuyorum aslında merak sadece hadfgg

6 nisan 2023 00:39

3. Sufle nasıl yapılıyor bilmiyorum ama çiğ yumurta olması neden sorun olsun ki? içilir zaten çiğ yumurta da. Sufle harici Carbonara makarnanın sosu da çiğ yumurtadan (ısıyla az da olsa pişiyor ama katılaşacak kadar değil) fakat tadı güzel.

6 nisan 2023 00:49

4. Çok sıcak işlem görmüş oluyor sonuçta bence çiğ sayılmaz

6 nisan 2023 01:23

5. Sadece şekerle çırpıldığında bile yumurta kimyasal tepkimeye girerek 'pişmiş' oluyor yani salmonella varsa ölmez tabii ki ama lezzet ve kıvam olarak artık yumurta tadı verebilme özelliğini kaybediyor, başka bir şeye dönüşüyor. Bu tat ve doku olarak ele alınan kısım. Sağlık açısından düşünürsek de içi kaynar ısıda geliyor suflenin.

6 nisan 2023 02:47

6. Teşekkürler cevaplarınız için süslüler

6 nisan 2023 03:23

7. Ymurta kolay pişiyor ya sufle yiyorum ama tiramısu yemiyorum çiğ oluyor direkt kremada çünkü

6 nisan 2023 12:47

8. 10 sene önce dışarıda sufle yerken cıvık cıvık yumurta beyazı gelmişti ağzıma ogün bu gün sufle yemem.

6 nisan 2023 13:42