türkiyede yaşayıp akıcı ingilizce konuşuyorum diyenler yalan mı söylüyor?

yurtdışı deneyimi yok mesela. anadil seviyesinde akıcı ingilizce konuşmak falan nasıl mümkün olabiliyor? kimseyle konuşmadan etmeden?

1. Turkiyede yabancılar yaşamıyor mu? Nasıl kimseyle konuşmadığın kanaat getirdiniz? Turkiyede İnternet yok mu?

23 şubat 2022 11:52

2. kaç kişinin türkiyede native seviyesinde iniglizce konuşulan ortamı oluyor?

23 şubat 2022 12:05

3. yurtdışında konuştuğumdan daha çok, ayrıntılı ve resmi ingilizceyi iş için türkiyede konuşuyorum. Yurtdışında kahve söyleme, yol tarifi vs dışında çok konuşmuşluğum yok zaten ya da ayaküstü small talk. Biriyle tanışınca klasik ne iş yaparsın vsvs. İş için çok daha üst düzey ve düzgün bir ingilizce kullanıyorum.

23 şubat 2022 12:15

4. Şimdi benim kuzenlerim var onlar liseyi 7 yıl okuyanalr ortaokulla birlikte Anadolu lisesi. Neyse dili çok iyi akıcı çünkü gerek sosyal yaşantısında gerek iş hep kullanıyor haliyle akıcı hatta yanına başka diller de biliyor sanırım dile de yatkın kendisi zatenn zeki birisi. Yani bir sürü böyle insan var bazı iyi kolejlerde çocuklar öyle eğitim alıyorlar çok güzel konuşuyorlar imkanlar o kadar fazla ki artık online egitimler vs. Bir sürü şey var olur birde kişinin hevesi varsa dizi izleyerek de gelişebilir

23 şubat 2022 12:44

5. Cogu yalan soyluyorlar evet (dil egitimi almis olan ve gercekten ileri seviyede konuşanları tenzih ederim tabiki). Mesela Eski is yerimde bir kiz vardi. iki lafindan biri "ingilizcem var ingilizcem var"di hep. Ben de cok iyi seviyede konuşuyor filan saniyorum bu kadar dillendirince. Bir gun laf arasinda dedi ki "how can I help you" da I olmasi yanlis ahsjdsjj ayrica ayni ezik sahis bir gun is gorusmesi yaparken telefonda ingilizce olarak hizmet veriyorum dedi halbuki yalan birlikte calisiyorduk :d böyle birkac kisi daha gordum biliyorum deyip bir halt bilmeyen. O yuzden kulaklarimla sahit olmadan inanmiyorum biliyorum diyenlere. Zaten onlarin da foyalari iyi şirketlerde yapılan mulakatlarda ortaya cikiyor.

23 şubat 2022 12:54

6. Cahillikte nirvanadasin. Herkesin cevresi sizin gibi bagcilardan ibaret degil. Anadil seviyesinde ing konusuyorum. Biz boyle komple butun avrupa musterilerimizi falan sirf senin icin kandiriyoruz. Sirf sana yalan soyleyelim diye. Yoksa hepimiz en az senin kadar kotuyuz bu konuda.

23 şubat 2022 13:05

7. Anadil seviyesinde ingilizce konuşan bir insanın, böyle bir soruyu görünce üstüne alınıp içinde bağcılar geçen agresif bir paragraf döşeme ihtimali 0 :d yarası olan gocunur diyorum. ben tercümanım ve buna rağmen 'anadil' seviyesinde konuşmam mümkün değil. Millet olarak fazla yalancıyız. Boyumuzu bile 5 cm fazla söylememizden belli zaten :)

23 şubat 2022 13:16

8. iş yerinde konuşuyorsunuz tamam, bu işe girmeden önce nerde konuştunuz da ingilizceniz gelişti onu soruyorum. çok kaliteli okullarda çok iyi eğitim mi aldınız? bakıcınız mı ingilizdi? neydi yani?? turistle konuşa konuşa bu hale gelecek hali yok? internetse nasıl? sürekli skypedan görüşme mi yaptınız? saatlerinizi camblyde mi harcadınız?

anadolu lisesi mezunu dile çok yatkın kendni kendie öğreniyor internetten falan. tamam işte ben de buyum. millete de sorsan aa xin ingilizcesi çok iyi derler .dizileri ing altyalızı izliyorum, redditte taılıyorum ingilizceye maruz bırakıyorum kendimi sürekli ama iş konuşmaya gelice tıkanıyorum. akıcı konuşamıyorum. çünkü karşımda ingilizce konuşcak kimse yok. herkesin var da benim mi yok? anlamıyorum yani

23 şubat 2022 13:19

9. burda bile anadil seviyesinde konuşuyorum diye başlamıssınız. yani eminim ki akıcı şekilde kendini ifade edebiliyosunuzdur ama maks. b2-c1 arası bir yerlerdesinizdir. anadil seviyesindeyim demek çookk iddialıca. atıyorsunuz bir çoğunuz

23 şubat 2022 13:25

10. arayana imkan çokmuş bak sen. perfume senin ağzına çarparım bir tane