ted üniversitesi sizce apartman üniversitesi mi, nasıl buluyorsunuz imkan ve olanaklarını?

1. Umarım cevap veren olur, ben de merak ediyorum.

17 nisan 2019 08:13

2. valla ben cok hakim degilim ama atilimin dunya siralamasinda cogu universiteden onde oldugu ( odtu dahil) bir siralama vardi. zaten akademik kadrolari cok iyiydi. cankaya'dan mezun olup nasa'da calisan turk vardi. belki ogrencilerinin cogu cop olabilir, ama bu okullarin digerlerinden daha az sey sundugunu dusunmuyorum. buyuk ihtimalle ted de oyle. sonrasi turkiye'de is bulurken problem olur, cunku okul adi onemli, ama bunlardan mezun muhendis olup issiz kalan da duymadim. ozel uni de okumak iyi olanaklarla ve birkac aptalla birlikte okumak demek. ozellikle isletme vs okursan isin zor. devlete girerken universitenin adinin bir onemi oluyor mu bilmiyorum. baska yerlerde olabiliyor. muhendissen biraz geriden baslasan da birsure sonra yetenegine, bilgine bakiyor. bence siz bolum bazinda dusunun universiteyi.

17 nisan 2019 10:51

3. İlk kez duydum adını ben de.

17 nisan 2019 12:50

4. Atılım'dan başkent'ten iyidir diye düşünüyordum ben de. Ankara'da Odtü, bilkent ve tobb etü'den sonra ted tercih edilmeli gibi bir algım vardı. Kafam karıştı.

17 nisan 2019 14:24

5. Yani Çankaya filan neyse de Başkent'den daha iyi olma durumu bence hiç yok, siz söyledikten sonra şöyle bir kadrolarına ve kampüsüne filan baktım da, Başkent kaç yıllık üniversite, apartman üniversite demek çok yanlış olur, kıyaslayacaksanız da Nişantaşı ile filan kıyaslamak lazım

17 nisan 2019 14:48

6. Birisi 25 birisi 10 yıllık üniversite, hatta ben ted üniversitesi diye bir üniversite olduğunu da yeni duydum. Başkent üniversitesi'ni herhalde duymayan yoktur. Kıyaslama yaparken denk okulları almak lazım bence. Kaldı ki ben devlet üniversitesi mezunuyum. Ama bir tercih yapmam gerekse daha bilinen, daha köklü bir okulu tercih ederim. Kadro ve imkanlar olarak zaten Başkent çok daha üstün olduğu için, dediğim gibi kıyaslamak çok garip kaçıyor.

17 nisan 2019 17:22

7. ingilizce eğitim verdiği için atılım çankaya ve başkentten üstün tutuyordum ben açıkçası. bilkentten kadro çaldığını da duymuştum ama öğrencilerine sormak istemiyorum çünkü kimse para verip eğitim aldığı bir yeri kolay kolay kötülemez diye düşünüyorum. kardeşim ankarada içmimarlık okumak istiyor ve ingilizce eğitim yapan içmimarlık sadece bilkent ve tedde var. bilkent açık ara farkla önde zaten ona kimsenin lafı yok. ted hakkında kafam cidden karışık. ama bir anonim kampüs konusunda ankara üniversitesi örneği vermiş, çok hak verdim direkt binaya bakıp kötülememek gerekiyor. sanırım yeni üniversite olmanın problemini yaşıyor, sıyrılması için önünde birkaç senesi var eğer gerçekten iyiyse. ilk mezunları nerede ne yapıyor bilmiyorum ama birkaç sene sonra asıl gerçek ortaya çıkacaktır. tobb da çok kötülenmişti ilk açıldığı yıllarda, ama şimdi ankarada bilkentten sonra akla tobb geliyor. ben böyle toparladım gelen yorumları. yanlışım varsa düzeltin süslülerim. herkesin hakkında hayırlısı olsun bu yıl üniversiteye yerleşecekler veya kardeşleri, yakınları gidecekler için :)

17 nisan 2019 20:36

8. 2 yıl sonrasından geliyorum. Kardeşiniz ted'de mi okuyor süslüm?

4 eylül 2021 18:50