terapiye gitmek istemeyen erkek arkadaşımı nasıl ikna edebilirim?

ben de psikoloji okuyorum bu arada ve kendisinde yüksek ihtimalle şizoid kişilik bozukluğu olduğunu düşündük arkadaşımla. ama erkek arkadaşım terapiye kesinlikle yanaşmıyor. şizoidsin demedim tabii ki de ama durumunun ciddi olduğunu düşündüğümü ve majör depresyona kadar ilerleyebileceğini söyledim. yok dedi ben her riski göze alarak gitmek istemiyorum, zor geliyor git anlat bilmem ne diyor. en son yalvardım bile ama nafile. hadi bir şekilde zorlasam bile zorla gittiği terapiden sonuç alamayacağını düşünüyorum zaten. ikna etmek için ne yapabilirim?

1. Arkadaşlar öncelikle bi sakin. Her şeyi biliyorsunuz ama okuduğunuzu anlamayı bilmiyorsunuz sanırım. Tanıda bulunduğumu söylemedim sadece öyle olduğunu düşündüğümü söyledim ki tanıda bulunacak yetkinlikte olmadığımın farkında olduğum için kendisine bunu söylemedim de.  Ama iki yıllık sevgilimin de durumunun ciddi olup olmadığını anlayabilirim ki ciddi ve evet bu gidişle majör depresyon geçirmesi çok olası. Ayrıca anonim 1, insanları etiketleyen sizsiniz. Yok şizoid olsaymış sevgilim olmazmış. Bütün kişilik bozukluklarına sahip olan insanlar bütün semptomları aynı derecede mi yaşıyor sizce? “Şizoid birinin asla sevgilisi olamaz” dyerek etiketleyen sizsiniz. Maddi açıdan bir sıkıntısı yok sadece ikna olmuyo ben sizden bununla ilgili fikir istedim ayrıca, tahminim doğru mu diye sormadım. Ayrıca 2. anonim ne yapmamı bekliyorsunuz intihar etmesini mi bekleyeyim ikna olması için?

28 eylül 2019 16:12

2. Ay deliricem, lunette sen asla sevgilini arkadaşlarına anlatmıyorsundur eminim bundan hahahha. Mesleğimin etik değerleriyle ne alakası var çocuk danışanım mı benim, danışanımın özel hayatını mı döktüm ortaya? Sevgilimle olan sorunlarımı arkadaşımla paylaştım konuşurken de böyle bir yere vardık ne abartmışsın bee. Bir daha söylüyorum ayrıca ben teşhiş falan koymadım nesini anlamıyorsunuz bunun? Ayrıca çok aşırı süper etik değerlere sahip lunette hanım hasta değil danışandır o.

28 eylül 2019 16:16

3. ona söylemedim diyorsunuz ama "ikna etmeye" çalışırken ne dediniz o halde? tahminim doğru mu diye sormanız da zaten yersiz olurdu, sizin "sevgili" sıfatıyla tanı koymanız kadar. sevgilinizde birtakım değişiklikler görüyorsanız ona evet psikiyatriste gitmeyi önerebilirsiniz. istemiyorsa da sizin yapabileceğiniz bir şey yok. meslek için heyecanınız, istekli olmanız çok güzel ama önce lütfen okulunuzu bitirin.

28 eylül 2019 16:49