toksik, manipülatif eski sevgilim şu an neden canımı acıtıyor?

anlaşamadığım ve her hareketimden başka anlamlar çıkaran ama uzun süredir çok sevdiğim sevgilimle ayrıldık. asla anlaşamıyorduk ve bir sürü olay yaşadık. çok kötü bir ayrılıktı bir daha bir araya gelme olasılığımız yok. bizim ayrı kaldığımız dönem hayatına giren biriyle şu an tekrar takipleşiyor. tekrar ilişkiye başladıklarını düşünüyorum. söylediğine göre doğruysa eğer çok kısa süre beraberlermiş ama benden sonra en iyi anlaştığı insan o olmuş. aslında umrumda değildi hatta iyi ki bitti diyordum ama şu an onu görünce içim bi cız etti. böyle olma sebebim egom mu yoksa kendime itiraf edemesem de hala onu seviyor muyum bilmiyorum. yeni biri girse hayatına sanırım hala umrumda olmazdı ama iyi anlaştım, beni seviyordu dediği insanla tekrar görüşmesi beni biraz dağıttı. bir sorum da yok aslında dertleşmek istedim sanırım. bu halimin sebebi ego mu yoksa uzun süredir onu sevmenin ardından kalan sevgi kırıntıları mı bilmiyorum, belki bir fikir veren çıkar...

1. Ben de çok uzun süren toksik bir ilişkiden yeni çıktım süslücüm. Yeni dediğim de 2 ayı geçti. Biz de çok şey yaşadık ve barışma ihtimalimiz yok. Ve her gün defalarca kez iyi ki çıkmış hayatımdan diyorum. Artık çok yol katettim dediğim bir anda, dün soran birine biz ayrıldık derken yine gözlerim doldu. Yine boğazım düğüm düğüm oldu. Bu yaşadığın şeye isim koymak zorunda değilsin. İster  ego de, ister sevgi kırıntıları de. Yaşadığın şeyi değiştirmiyor. Bir zamanlar çok sevdiğin bir insana kayıtsız kalabilmek öyle ha deyince olabilecek bir şey değil. Ayrılığın doğası da böyle zaten. Gelgitler ılacak daima. Bazen çok özliycek bazen çok üzülücek bazen yine bittiğine şükrediceksin. Önemli olan bu hisleri de sahiplenip, normal olduğunu kabul etmek. Neden böyle hissediyorum diye suçlama kendini sakın.

4 ocak 2022 23:25

2. Kendimi çok çok çok suçluyorum. Önce nasıl onu terketmedim daha önce, bunlara müsade ettim diye suçluyorum. Çünkü hata dahi denmeyecek bir sebeple beni terketti. Kendisinin onca şeyi vardı hiçbirinde ben bırakamadım. Şimdi benim ona yanlış yaptığımı anlatıyodur herkese eminim. Sonra şimdi bu halim için suçluyorum kendimi. Bana çok zarar verdi ama hala nasıl ağlayabilirim onun için. Buna aklım ermiyor nasıl hala üzülebilirim bunu kafamda oturtamıyorum. Onun böyle kaygısızca hayatına devam edebilmesi, kendini aklayıp yoluna bakabilmesi çok ama çok canımı sıkıyor. Adalet yok artık eminim. Şu an sadece hayatı boyunca asla mutlu olmamasını dileyebiliyorum. İçine ettiği psikolojim, kırdığı özgüvenimin içinde kalakaldım. Dilerim aynılarını yaşar.

4 ocak 2022 23:52

3. Çok iyi anlıyorum hırslanmanı. Ama manüpülatif insanların özelliği de bu zaten. İlişki içindeyken sürekli kendinizi suçlamanızı sağlıyorlar. Ama hala kendini suçluyorsan hala senin üstünde etki etmesine izib veriyorsun demektir. Şöyle bir silkin süslücüm, bu sana büyğk bir hayat dersi oldu işte. Ve bmanüpülatörler eğer terkediyorsa, bu bşr şeylerin artık eskisi gibi olmadığı anlamına gelir. Demek ki baş kaldırmaya başlamışsınız ki bitirmiş. Yani düşündüğünüz kadar güçsüz değilsiniz aslında. Bu yaşadıklarınızı farketmeniz bile çok çok çok önemli bir şey. Çünkü özgüvensiz, kırık dökük kurbanlar hala manüpülatörünü haklı çıkarmaya uğraşır ve geri dönüşünü bekler. Siz gayet ayakları yere basan, mantıklı ve güçlü bir kadınsınız. Aşkım uğruna savaştım ama yanlış kişiydi deyip yılunuza devam edeceksiniz. Sakın beddua etmeyin. Sizi o intikam hırs ve kötülük dılu negatif enerjinin içine çeker sadece. Ben tüm yaptıkları için affettim eski sevgilimi. Çünkü tüm bunlar biraz da benim hatam diyorum. Kimse başıma sikah dayamadı sonıçta, göre göre bile bile devam ettim ilişkiye ve benden vazgeçmese hala devam ediyor olacaktım. Çok şükür benden vazgeçti ve bana aslında çok büyük bir iyilik yaptı diyorum. Dilerim mutlu olur. Bir zamanlar çok sevdiğim birinin kötülüğüne sevinebileceğimi sanmıyorum ama başlarda insan en kötüsünü düşünüyor. Ama mutlu olabileceğine de inanmıyorum çünkü bu insanlar kötülük olsun diye böyle değiller. Geçmişleri, travmalatı, yetiştşriliş tarzları.. Bir yerlerde çok büyük sorunlar var ve bunu kabul edip çözme kapasitesine sahip değiller. Bizim onları bırakma lüksümüz varama onlar hep kendileriyle kalacakları için hep mutsuz olacaklar. Ona en büyük kötülüğü gayatına devam ederek yaparsın. Senin üzerinde o hiçbir etkisi olmadığını gördüğünde, kendini önemsiz hissedip kahrılur böyleleri. Ama muhakkak güzel günleriniz de olmıştur. O günleri, birini çok sevip sevildiğini hissetmeyi, hayatında biri olmasının güvenini özlemen çok normal. O yüzden kızma kendine. Özlediğin o depil, hayatında birinin ılnası belki de.

5 ocak 2022 01:26

4. Bir şekilde acaba bana karşı mı böyleydi yoksa başkalarına da mı böyle davranıyordu derken buluyorum kendimi. ama sanırım onlara da böyledir, olaylar ve kişiler değişir yapılanlar aynı. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdim hiçbir zaman kötülüğünü istemedim ama şu an onun için iyi bir şey dileyemiyorum. Allaha havale etmek belki de en iyisi. Hayat hedeflerimi gerçekleştirmeye yoğunlaşacağım bu girdaptan kurtulmamın başka bir yolu yok. Dediğin gibi onları başarmış olmam öğrenirse bir gün eğer onda bir tokat etkisi yaratır belki. Teşekkür ederim a1 iyi geldi yazdıkların

5 ocak 2022 08:09