tyt (ygs) türkçesini çözerken çok sıkılıyorum?

bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum. türkçe netim fulle yakın veya full gelir ama çözerken o kadar sıkılıyorum ki, sürekli yerimden kalkasım geliyor. okuduğuma kendimi veremiyorum, sürekli sıkıntıdan kıpırdanıyorum masada. bazen kendimi tam verip 30-40 dk de bitiriyorum ama bazen de kendimi veremiyorum ve 50-55 dakika sürüyor. bu süre benim için çok fazla çünkü fen de yapmak istiyorum, eşit ağırlık öğrencisiyim normalde. nasıl tam odaklanmış bir şekilde sıkılmadan türkçeyi baştan sona çözebilirim? ilk 20 soru 17-18 dakikada bitiyor ama son 20 soruda sıkılmaya başladığım için çok çok zaman alıyor.

1. ben de bir esit agirlik ogrencisiydim ve ayni senin gibi sikiliyordum son paragraf sorularinda. yontemim turkcenin yarisina dogru/ne zaman sikilirsam (ki genellikle 25. soru civarina denk geliyordu bu) baska bir derse atlamakti. fen bakiyordum ornegin. 2-3 tane kolay gozuken matematiklerden cozuyodum. sonra turkceye geri donuyordum. gercek sinavda 38 dogru 2 bos yapmistim. belki sistem degismis olabilir, soru tipleri degismis olabilir ben sadece kendi yontemimi anlatmak istedim.

bir de her gun deneme coz, basarilar :)

30 nisan 2018 21:39

2. 1. Anonim bir de öyle deneyeyim. Bir ara sıkılıyorum diye 20-25. Sorudan sonra mat falan çözüyordum, onu bitiriyordum ama sonra gözümde kalan 15-20 soru çok büyüyordu. Ama şimdi diğer dersin tamamını bitirmeden üç beş soru çözmek işe yarar gibi geldi. Teşekkür ederim :)

2. Anonim dönemin başlarında çok fazla deneme çözdüm, dil bilgisinden eksiklerimi tamamladım. Bir de denemedeki yanlışlarıma baktım tabii. En önemlisi yanlışlara bakmak. En çok hangi soru tipinde yanlış yaptığınızı da belirleyip özellikle o soru tipinden çok fazla soru çözebilirsiniz. Başarılar :)

30 nisan 2018 21:50

3. Rica ederim 💙

30 nisan 2018 21:56

4. of bu benim, kendimi hadi bak bitti bak agucuk bugucuk bitti diye kandırıyorum resmen süslü kalmış şurda iki ay sldldldldl ben artık çok bunaldım ya ben de fulle yakın yapıyorum her allahın günü türkçe göre göre kusucam. bence siz de kendinizi kandırın “aa soru cevapta bak bitecek hemen” diye diye teselli verin. ben öyle yapıyorum çünkü.

1 mayıs 2018 00:15