uçak yolculuğunda valizde krem sampuan ve parfüm taşımak

Merhaba arkadaşlar sorum biraz garip gelebilir fakat ben daha önce hiç uçakla seyahat etmedim. O yüzden bilgim yok bu konularda. Krem, şampuan, parfüm, güneş kremi, vücut losyonu gibi ürünleri valize koyabiliyor muyuz? Sıvı ürün taşıma ile ilgili bir sınır var diye duymuştum. Gerçekten hiç bir bilgim yok bu konuda kusura bakmayın.

1. Bagaja verecekseniz yani teslim edecekseniz valizinizi problem değil ancak yanınıza alacaksanız bazı kısıtlamalar var her firmada kurallar aynı bunu inceleyebilirsiniz (link: http://www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgileri/bagaj/kabin-bagaji-tasima-kurallari bu da link)

şimdiden iyi tatiller :)

7 temmuz 2016 23:03

2. valize koyabilirsin ama yanına alma. yurt içi yolculuklarda sorun oluyor mu tam emin değilim ama yurt dışı seyahatlerde yanında olması sorun oluyor. benim yanıma aldığım iki şişe ojeyi çöpe attılar ama valizde olursa sorun yok.

7 temmuz 2016 23:05

3. kabin memuruyum ben, uçak içindeki valizde max 100 ml olabilir

7 temmuz 2016 23:08

4. toplam 100 ml

7 temmuz 2016 23:08

5. ucak ici valizde 1lt lik (ebatlari da belirlidir bunun) seffaf agzi kilitli bir posette olmasi kaydiyla her biri 100ml yi asmamak kaydiyla sivi tasinabilir. sivilardan kasit sunlar da var mesela: likit ruj, maskara, oje, likit kapatici fondoten vs, krem yapida urunler.

sorunuzla alakasiz ama eklemek istedim, kabin bagajda torpuyu de sorun edebiliyorlar bazen metal olanlari. ben genelde hep kagit torpu bulundururum ne olur ne olmaz diye.

kullanacaginiz havayolunun sayfasindan da bakabilirsiniz, genelde en detayli bilgiler orada olur.

7 temmuz 2016 23:50

6. Gratis' lerde satılan yolculuk kaplari ucak ici bagaja getirilen sivi duzenlemesine uyuyor. Kabin bagajiniza sivi urun koymak istiyorsaniz bu kaplara koyabilirsiniz. Ancak direkt bagajiniza getirilen bir sivi duzenlemesi yok.

8 temmuz 2016 12:23