viyanadan ne alınır-ne yenir?????

merhaba, bugün viyanaya gidiyorum 5 gün kalacağım. gelirken almamı önereceğiz ya da oradayken mutlaka dene dediğiniz şeyler var mı? müzeler için çok detaylı bir araştırma yaptım ama diğer konularda biraz eksik kaldım galiba.

1. Viyana'da schnitzel cok meshur. Onun da en bilinen restorani figlmuller. Mutlaka gideyim diyorsaniz web sitesi uzerinden rezervasyon yaptirin yoksa kapisinda kuyruk oluyor. Bir de viyana cafe/pastaneleri meshurdur. Demel, Sacher vb. Bence gereksiz kazik yerler bir numaralari yok. Yil bu zamanai christmas marketler vardir. Ben olsam daha cok oralarda takilirdim sanirim. Ozellikle alinmasi gereken bir sey yok bence ama marketlerde gozunuze guzel gelen hediyelikler olabilir. Bir de cumartesi gunleri Naschmarkt'in yan tarafinda bit pazari oluyordu. Kisin nasil oluyor bir arastirin. Ikisini bir arada gezmek oldukca eglenceliydi.

16 aralık 2021 08:23

2. Schnitzelwirt'de şinitzel yemiştik. Şinitzel güzeldi Yanında içtiğimiz bira çok iyiydi. Hatta burada sormuştum o birayı. Bilen çıkmadı :/ bir Avustralya pub'ı önermişlerdi interrail Türkiye grubunda gittik ama normal bir yerdi yani. Ağustos'ta götümüz donmuştu yanımızdaki kıyafetler çok ince kaldığından. Mozart cafe varmış çok eski orada elmalı bir tatlı denemiştik, güzeldi ama oradan da çok etkilenmedim. Her yanda Türkler ve çocuk terörü vardı o nedenle olabilir.

16 aralık 2021 11:05