yıldız bilgisayar müh vs itü endüstri müh?

sınavdan çıktım şimdi de tercih stresi sardı süslüler. bu sizce mantıklı olan hangisi, neden? bu ünilerde veya bölümlerde okuyanlar var mı aramızda? bana tercih dönemi için ne önerirsiniz? iki üninin ortamını kıyasladığınızda ne farklar görüyorsunuz, derslerin zorluk seviyesi, sosyallik vs gibi alanlarda. yardımcı olur musunuz??

1. A2 süslü neden böyle düşünüyorsunuz? Bir de endüstri müh için hiçbir alanda tam olarak uzmanlaşamıyorlar gibi şeyler diyorlar, bu sizce ne kadar doğru? İlerde iş yurtdışı konularında bu bir eksiklik olarak karşıma çıkar mı

6 temmuz 2020 20:02

2. bir ytü end müh öğrencisi olarak itü end müh diyorum

itü kulüp anlamında ytüye göre çok daha iyi bir okul. networkünüzü kolaylıkla geliştirebilirsiniz.

endüstride hangi alana yöneleceğinize karar verdikten sonra kursa gider yazılım anlamında ne gerekiyorsa öğrenir bilgisayar mühendisinden aşağıda kalmazsınız ama okurken işletme bilgisi de edinirsiniz daha çok alana yönelebilirsiniz

kampüs olarak yeri çok daha güzel esenlerde hayata küsmek yerine ayazağada hayata bağlanabilirsiniz.

tabi diğer bir ihtimal bilgisayar okuyup yüksek lisansı endüstriden yapmak bu kararı s,zi vereceksiniz.

ingilizce okumak da gereksiz bence hem diplomada %100 ingilizce bölüm diye bir şey yazmıyo. tr olan dersleri anlayıp geçmek daha kolay. zaten iş hayatınıza atılırken belirli bir ingilizce düzeyi isterler onun için gerekirse kursa gidersiniz ama iş başvurusunda hangi dersi hangi dilde öğrendiğin veya ortalaman değil üniversitede ne kadar etkinliğe katıldın ne kadar hayatta kalabiliyorsun nerelerde staj yaptın tecrüben ne ona bakıyorlar o yüzden ingilizce okumayı önemli bulmuyorum

6 temmuz 2020 22:18

3. İtü endüstri okuyup bir yandan da okurken data science, machine learning alanlarını araştırmaya başlayın.

7 temmuz 2020 14:22

4. itü end net (bilgisayar mühendisiyim)

sebebi ise şu itü nün prestijli bi okul olmasını geçtim bilgisayar mühendisliği okumak kumar gibidir yani okulu bitirsen de bilgisayar mühendisi olup olamayacağın kesin değil ve rekabetin çok fazla olduğu bir alan.

7 temmuz 2020 20:52