yabancılar türkçeyi nasıl duyuyor ?

hani biz mesela almancayi kaba buluruz vs acaba yabancılar nasıl duyuyor

1. Simdiye kadar kaba bulan duymadim. Ozellikle bir fransizca falan gibi cok siirsel romantik vs de diyen olmadi. Genelde akici ve kulaga hos geliyor diyorlar.

Simdiki erkek arkadasimin yaninda ilk kez ucak biletimle ilgili bir konu icin thy cagri merkezini arayip konusmustum mesela. Gayet de standart bir konusmaydi haliyle ve konusma bittiginde yuzunde sanki 900lu hatlari dinlemis gibi bir ifade vardi. Seksi bulanlar da oluyor yani sagolsunlar

27 nisan 2022 13:07

2. yabancılara türkçe öğreten bir türkçe öğretmeniyim. İnsanlar genelde kulağına yumuşak ve tatlı geldiğini söylüyor. Eski flörtüm de kulağına çok seksi geldiğini söylüyordu. Sokakta çoğu insan kaba ve hızlı konuştuğu için pek çok insana da kaba geldiği bir gerçek ama benimle konuşunca fikirleri değişiyor.

27 nisan 2022 13:27

3. Bir dilde gırtlak sesleri yoksa kaba duymak biraz zor. Kaba olduğunu düşündüğümüz dillerin çoğunda gırtlak sesleri çok yoğun. Türkçenin kaba bir dil olduğunu düşünmüyorum. Ancak teleffuzu kötü insanların dilinde kaba bir dile dönüşebilir.

27 nisan 2022 14:04

4. Quorada okumuştum. Fince, japonca ve koreceye benzetmişler sesletim olarak. Siz oradan pay biçin.

27 nisan 2022 14:10

5. Anonim 2 de hakli. Kalabalik olunca neseli bir sey bile konusulsa cok yuksek ses veya el kol hareketleri oldugu icin disaridan kavga ediyor gibi diyen de duydum ama benim ses tonum alcak ve sakin oldugu icin birebir konusmalarda boyle yorumlar gelmiyor. Bir de benim yabanci arkadasim cevremin cogu yunan veya ispanyol dolayisiyla o gurultulu konusma durumuna cok alisiklar. Belki de o yuzden 2-3 turk kendi aramizda konussak da tuhaf gelmiyordur.

27 nisan 2022 14:15

6. türkce hece zamanli oldugu icin (bütün heceleri ayni uzunlukta ve netlikte telaffuz ediyoruz) amerikalilar gibi her kelimeyi yaya yaya telaffuz edenler bizim cok hizli ve makineli tüfek gibi tak tak tak konustugumuzu düsünüyor. ben aileme heyecanli bir sey anlattigimda hatta bazen normal konustugumuzda kizginim ya da kavga ediyoruz saniyorlar. türklerin ingilizce aksaninda da dikkat ederseniz her heceyi telaffuz etme ve ayni uzunlukta söyleme egilimi var.

27 nisan 2022 14:37

7. Kulaklarına çok hızlı ve heyecanlı konuşuyormuşuz gibi geldiğini söyleyenler olmuştu.

27 nisan 2022 16:06

8. kaba ve arapcaya benzedigini soyluyorlar. ben cok sinirleniyorum cunku alakasi bile yok. yabancilarin duydugu turkce genelde tiktok ve instagramda viral olan cingene ve dogulu tuhaf tiplerin videolarinda oldugu icin de olabilir. uzuluyorum valla ya

27 nisan 2022 18:24

9. Biz derste bir deney izlemiştik. Türkçeyi dinletip hangi dil olduğunu soruyorlar en çok japonca cevabı geliyor. Japoncayla çok benzetiyorlar. Youtubeda da bir iki video var turistlere türkçe nasıl geliyor kulağa diye soruyorlar kuş cıvıltısı gibi diyorlar. Taklit et ya da ne duydun diye sorulunca şşş çççç seslerini çıkarıyorlar en çok sanırım iki harf çok baskın

27 nisan 2022 23:16

10. Ben sormustum ve bana orta asyadaki turk dilleriyle asagi yukari ayni oldugunu soylemislerdi. Kazakca kirgiz ozbekce gibi dilleri biz nasil duyuyorsak turkceyi de oyle duyuyorlarmis.

27 nisan 2022 23:23