yakın arkadaşının nikahında şahit olmak sy?

10 yıllık en yakın arkadaşım 2 hafta sonra evleniyor. lise zamanlarından birbirimize verdiğimiz bir söz vardı ikimiz de birbirimizin nikah şahidi olacaktık, kendisi evlilik yoluna girdiğinde de bu muhabbetler tekrar oldu. hatta nikah düğünden ayrı olacağı için tarihi alırken bana bile sordu şahidimsin bu tarih uygun değil mi diye. bugün bi mesaj kardeşim çok problem çıkartıyor şahidim olmak için ne yapacağımı bilmiyorum diye. ben nasıl bi tepki vermeliyim?

1. İki kişi nikah şahidi olabiliyor. Hem sizi hem kardeşini nikah şahidi yapsın?

14 şubat 2023 22:45

2. Yani cok isteseydi ikinizi de sahit yapabilirdi. Bu arada resmi olarak 2 tane sahit olabiliyor ama bazi insanlar ayirt etmek istemedikleri yakinlarini da sahit olarak nikah toreninde yanlarinda bulunduruyorlar. Kendim de 4 sahit arasinda bulundum mesela nikah memuru sizler de sahitlik ediyor musunuz dedi biz de eveeeet dedik sonra imzayi iki resmi sahit atti. Bunu arastirip bulmak da zor degil. Ben olsam uyuz olur ve kirilirdim kardesi oldugu simdi mi gelmis aklina yani. Ben arkadasima da soz verdim demek cok zor degil. Sonucta siz de onu sahit yapmayin tabii ki.

14 şubat 2023 22:51

3. a1 a2 teşekkürler yanıtlar için. Ben de a2 sizin gibi düşündüm çünkü bana diyor ki öyle söyleyince kardeşten olmaz sanıyordum araştırdım oluyormuş dedi o zaman 2 şahit olabileceğini de görmüştür

14 şubat 2023 22:52

4. Bilmiyordur belki süslü; biz o gün öğrendik 2şer olduğunu ve öyle fazladan birer arkadaşımız da şahit oldu. Hatta ben kardeşlerin olduğunu bilmiyordum; nikahtan sonra demiş biri kardeşime. O da gelip bana dedi ben neden olmadım diye kdmdmd :( bilmiyorduk yani.

Arkadaşının da kardeşi bakmış ya; arksdaşın bilmiyor olabilir kuralları. Kardeşi ikişer  tane olduğunu gördüyse de dememiştir belki

14 şubat 2023 23:09

5. Şimdi okudum son yazdığını ss ama google'a sadece kardeş nikah şahidi oluyor vs yazıp evet cevabını görmüş be daha derim araştırmamış olabilir arkadaşınız. Yani o kadar yakınsanız "iki tane şahit olabişiyor ama kardeşin rahatsız olacaksa sıkıntı değil" diyin? Bana kardeşinin biraz fitneliği gibi geld i de

14 şubat 2023 23:10

6. A4 a5 teşekkür ederim yanıtlar için haklısınız ikiniz de ancak ben sanırım bana bunu söylemesine takıldım çoktan. Yani 1 kişi olabiliyor olsun bu yaptığı hoş değil diye düşünüyorum ben ona yapmazdım

14 şubat 2023 23:15

7. Senin kardeşin var mı ss?

14 şubat 2023 23:17

8. A6 evet benim de kardeşim var :)

14 şubat 2023 23:31

9. Toplam 4 şahit olabiliyor nikahta. Kardeşi ve sizi yapabilir

15 şubat 2023 00:05

10. Süslü evet en yakın arkadaşınız ama, empati yapıyorum, en yakın arkadaşım ben ve kardeşi arasında kalsaydı geri çekilir miydim diye evet çekilirdim. Bu onun günü. Aile kurma günü. Kardeşi zaten muhtemelen üzülüyordur ablası gideceği için. Üzülmüyorsa bile şu var, arkadaşınızla on yıl görüşmeseniz bir soğukluk mutlaka girer araya ve detaylara girmezsiniz ama kan bağınız olan kişiler her zaman, istemeseniz de hayatınızda olacaklar. Bence arkadaşınıza ne istersen neyi seçersen arkandayım, beni düşünme sen istediğini seç diyerek onu desteklediğinizi ona hissettirin. Gergindir de muhtemelen.

Şahit iki tane yapılıyorsa süslüler açıklamış zaten ama istemezse ya da bir şekilde tek şahit istediğiniz çaktırırsa siz isteğinizle aradan çekilin derim ben.

15 şubat 2023 01:55