yaklaşık 8 yıllık sevgilim evlilik için hala hazır olmadığını söylüyor, artık ne yapmalıyım?

süslüler selam , neredeyse 8 yıldır sevgiliyiz, 5 yılı farklı şehirlerde devam etti. okul bittikten sonra onun yaşadığı şehre taşındım. birbirimizin arkadaş ve ailelerini tanıyoruz, ikimiz de çalışıyoruz. tüm bunlar göz önüne alındığında artık evlenebileceğimizi düşünüyorum. ondan hiç bu konu hakkında bir şey duymadığım için, konusunu birkaç kez açtım. benimle evlenmek istediğini ama evlilik için hazır olmadığını düşünüyormuş. hemen evlenelim demiyorum, ama en azından bu konuyla ilgili yavaş yavaş planlar yapabiliriz diyorum. hiçbir gelişme olmadı. hala aynı şeyleri söylüyor, kendimi çok kötü hissediyorum süslüler. deneyimlerinize sığınarak ne yapmalıyım süslüler? tavsiyelerinize ihtiyacım var. biraz uzun oldu, kusura bakmayın. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

1. ayrıl

2 temmuz 2020 19:07

2. bence ayrılın. emin olun sizden ayrıldıktan taş çatlasın iki yıl sonra başka birine yüzüğü takacak, siz de oyalandığınızla kalacaksınız. eğer evlilik isteyen biriyseniz en mantıklısı başka biriyle olmak olacak :(

2 temmuz 2020 19:07

3. Kendini maddi olarak bir eve aileye bakabilecek gucte hissetmyor olabilir

2 temmuz 2020 19:37

4. bir erkek gözüyle yazıyorum , kendini bilen, ekonomik durumu iyi bir erkek evlenmez. Avrupa da 1000 tane gençten sadece 3 tanesi evleniyormuş. Çocuk eğer evlenmek istiyorsa , bence saygı göstermelisin. Uygun zamanı şayet gelirse zaten arkadaş evlenmek isteyecektir.

2 temmuz 2020 20:21

5. Avrupa ile kıyaslamak da ne bileyim... Kültür yapısı apayrı yani, Avrupada insanlar evlenmeyip birlikte yasiyor, çocuk sahibi oluyor. Toplum tarafından da kötü görülmüyor bu durum. İnsanların ailesi hicbirseye karışmıyor. Şimdi turkiyede bu durum böyle değil.

2 temmuz 2020 20:27

6. a7 biz de avrupada yaşıyoruz zaten. te allam yaaa her konuda avrupayi ornek gostermekten ne zaman vazgeçersiniz? Ortadoğuyiz biz anlayin bunu artik an la yin. yeteeeeeerrrrr

2 temmuz 2020 20:40

7. Kendini bilen hiçbir erkek evlenmez ne demek yaaa. Evlenen her erkek kendini bilmeyen, ekonomik durumu kötü insanlar mi ?

2 temmuz 2020 20:41

8. a7 tek bir sevgilisi bile olmamış 31'cinin teki

2 temmuz 2020 21:23

9. Sevgiliniz gıda mühendisi mi?böyle 8 yıllık bir ilişki tanıyorum dışarıdan perfect ilişki ama kızcağızın da dünyadan haberi yok adam sürekli aldatıyor ve drama quenn.aklıma direkt onlar geldi umarım siz o 'yağmur' değilsinizdir.

2 temmuz 2020 21:32

10. Benzer bir süreçten geçtim süslü. Eşimle üniversitede sınıf arkadaşıydık. Okul bitti iş güç yüksek lisans derken 8. sene nişanlandık.

Eğer hala nişanlanmasak tatsız bir yere doğru gidiyordu. Bizim aileler geç tanışmıştı. Tanışıldı nişan oldu. 1.5 sene nişanlı kaldıktan sonra 10. Senemizde evlendik. Benim eşim de evliliğe hiç sıcak bakmazdı. Aslında her şey birden ilerledi.

Aileler tanıştıktan sonra evleniyoruz hazırlığı başladı. Kendi kendine yoluna girdi yani.

Şimdi de 4 sene olacak evleneli.

2 temmuz 2020 21:52