yaoi/bl okuyan, izleyen var mı? bunlarla ilgili birkaç sorum var, konuşalım?

merhabalar. terimi bir yerden duyanlar konuya oldukça hakimdir fakat açıklayayım: erkek erkeğe gey ilişkileri temel alan (gerçi bunun omegaverse denilen ayrı bir dünyası var ama) kurgular. japon mangalarında ve animelerinde olunca yaoi deniyor fakat bl (boys love) daha geniş bir terim. ben yıllardır internette bu konudaki ürünlere ilgisi olan insanların hiç de azımsanmayacak bir çoğunlukta olduğunu ve genelinin kadınlardan oluştuğunu gördüm (bunun da ayrı terimi var, süslülerden cevap bekliyorum, bildiğinize eminim). süslü sözlüğümüzde bu türü takip edenler var mı merak ediyorum. guilty pleasure olarak mı değerlendiriyorsunuz? etrafınızdakilerin tepkileri neler? öneriniz var mı? ne okuyalım/izleyelim?

1. Fujoshi değilim. Yaoi türünde denebilecek yuri on ice'ı izledim sadece. Baya güzel bir animeydi. hikayesi, Müzikleri, Görseli harikaydı benim için. Ben yuzuru hanyu'ya bayıldığım için bu animeyi izledim. Genel olarak pek fazla anime kültürüm olmadığı için başka bir önerim yok maalesef.

Kurgu eserlerde heteroseksüel ilişki görmekten gına geldiği için hetero olmayan içerikler izlemek çok hoşuma gidiyor. Bunu guilty pleasure olarak görmüyorum. Düz pleasure bence. (gizlinot: Cis hetero erkekler, lezbiyen ilişki anlatan bir içeriği seyrederken guilty hissetmiyordur bence. Ben neden hissedeyim?)

15 şubat 2021 02:58

2. guilty pleasure olarak değerlendirmiyorum benim için salt pleasure (gizlinot: :d ) çok fazla animesi yok ya da ben denk gelmedim, mangaowl ya da mangadex taglarından yararlanıyorum ararken, uzun soluklu hikayeler pek yok çoğu oneshot şeklinde (gizlinot: :/)

15 şubat 2021 02:59

3. ben baya baya pleasure olarak görüp okuyorum. 2000'e yakın yaoi manga okumuşluğum vardır. tabi bunların içinde shounen-ai'ler de var. her akşam okuyorum. illegal bir site ama mangago'dan okuyorum eğer okumak isteyen olursa, çeşit çok.

bl mangalar zaten erkeklerden çok kadınlara hitap ediyorlar. yuri'leri de mesela daha çok erkekler okuyor. hatta fun fact: yaoi mangakaların yani çizerlerinin çoğunluğu kadınken, yuri mangakaların çoğunluğu erkek :)

bu arada omegaverse türünü de ayrı severim. iyisi zor bulunuyor gerçi.

15 şubat 2021 10:21

4. bu arada mangago'dan takipleşmek isteyen varsa, orada nickim melo.

2000 dedim az önce, şimdi yalan olmasın: okuduğum 1100 küsür, okumakta olduğum 400 küsür, okumak için listeme aldığım 300 küsürmüş. şimdi baktım.

15 şubat 2021 10:23