yavru kedi, kanlı dışkılama????

merhabalar, 9 haftalık bir yavru kedim var.  sokakta bulduk ve büyüttük, annesi doğurup terk etmiş. çok dikkat ederek büyüttük, şu an her şeyi normal. ama bir haftadır dışkısının sonunda, taze kan geliyor, bir damla kadar.  kakasını inceledim, kakasında bir sorun yok, şekil ve yumuşaklık olarak, kabız ya da ishal değil.  yaklaşık 1 ay önce iç parazit aşısını, 10 gün önce de iç parazit hapını aldı.  oyunculuğu, enerjisi, yemesi, su içmesi, uykusu her şeyi normal, hiç mutsuz bir hali de yok. tuvaletini de düzenli yapıyor.  internette mamadan olabilir diye okudum ama emin olamadım.  konu hakkında bilgisi olan varsa yorum yapabilirse çok sevirim. küçük şehirde yaşıyorum okullar kapalı olduğu için ve aşırı bir bütçem yok. teşekkürler.

1. Canım süslü çok teşekkür ederim yorumun için ama tek bir kedim var ve hiç dışarıya çıkmıyor, ayrıca internetten baktığımda halsizlik ve ishal gibi belirtilerden bahsediliyor, böyle bir belirtimiz de yok.

22 kasım 2020 21:01

2. dışkının sonunda ve dışkıya karışık olmadığını söylediğiniz için bana sanki rektum veya anal kanalda bir yırtılma, fissür olabilirmiş gibi geldi. ama bunu kendi tıp bilgimden yola çıkarak söyledim, en doğru tanıyı veteriner koyacaktır.

22 kasım 2020 21:17

3. bir de kedinin iyi haline aldanıp geciktirmenizi önermem. kedilerin acı eşiği bizden çok daha yüksek. dili olsa da şuramda şu var diye söylese keşke yavrucaklar :(

22 kasım 2020 21:19

4. buna benzer belirtiler benim kedimde de vardı. veteriner kolit demişti. kalın bağırsakla ilgiliymiş. dışkının sonunda taze kan geliyordu, ishal veya yumuşaktı dışkısı ve inanılmaz kötü kokuyor. biraz takip etmenizi ardından devam ederse veterinere sormanızı tavsiye ederim.

22 kasım 2020 21:22

5. Canım süslülerim herkese çok teşekkür ederim, sanıyorum 5. Süslünün bahsettiği şekilde, çünkü aynı sonunda oluyor, yarın sabah fotoğrafını çekip veterinere ileteceğim, sevgiler, iyi akşamlar

22 kasım 2020 21:35

6. Çok geçmiş olsun süslüm kakasında bir problem yoksa ciddi bir problemi yoktur muhtemelen fissürdür ama bir haftadır devam ediyorsa bi veterinere götürmeniz en doğrusu olur.

Soruyu görmek büyük tesadüf oldu. Bugün aynısını yaşadım. Kakası kanlı değil, ishali de yok. Poposuna yapışan kumu alırken makatında kan gördüm. Veterinere gitme imkanım yoktu. internette aradım pek bi şeye ulaşamadım. Dediğiniz gibi sadece yüzeyde yarası. Önce batikonla sildim orayı mikrop kapmasın diye. Batikonu sadece bir kez yarayı temizlemek için kullanmak gerekiyor yalnız. Sürekli batikon sürmek yaranın kapanmasını engelliyormuş. Temizledikten sonra terramicyn merhem sürdüm. Kremi yalamasını önlemek için de disk pamuğu plaster bantla yapıştırdım poposuna. Bundan biraz rahatsız oldu ama pamuğu çıkarmasına engel oldum. Ama yanından ayrılınca uğraşıp sökmüş onu. Çıkarınca tekrar kanamadı. Gün içinde bi daha kan görmedim. Şimdilik keyfi yerinde.

Ama dediğim gibi bugün oldu bu. Geçici bir çözüm olarak yaptım ben, devam ederse veterinere götürücem. Bir haftadır böyleyse veterinere gidin verdiği ilacı kullanın siz. Umarım işinize yarar cevabım. Tekrar geçmiş olsun <3

22 kasım 2020 21:39

7. Süslücüm, çok teşekkür ederim. Yarın veterine götüreceğim, umuyorum önemli bir şey değildir, haber veririm. Size de geçmiş olsun çookkk :)

22 kasım 2020 21:46

8. Teşekkürler süslüm <3 umarım çabucak iyileşir bebelerimiz. Benim yerime öpün bebişi :)

22 kasım 2020 22:53