yeşil pasaport süremin dolmasına 3 aydan az kala yurtdışına çıkmak?

süslüler iyi geceler herkese. yeşil pasaport sürem 3 martta doluyor. ben dönüş biletini de alıp oasaport kontrolünde göstererek 30 aralık-10 ocak tarihlerinde almanyaya gitmeyi düşünüyorum, sıkıntı yaşar mıyım? bu konuyla ilgili tam bilgi yok 3 aydan az kala sıkıntı diyorlar fakat dönüş bileti göstersem çözülmez mi, sonuçta o tarihlerde vizem varken gidip gelmiş gibi düşünülebilir. başına böyle bir şey gelen varsa veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

1. büyük ihtimalle sorun olur süslü, çünkü yeşil için son 6 ayı sorun ediyorlar yani 3 daha da kısıtlı

30 ağustos 2023 01:27

2. sıkıntı yaşayıp yaşamayacağın tamamen o an pasaportunu kontrol edecek olan alman memurun keyfine bağlı açıkçası

30 ağustos 2023 01:30

3. kesinlikle tamamen şans. Arkadaşım 4 ay kala gayet çıktı gezdi, ama olmama ihtimalini biliyodu. Orada fark ederse ya da umursarsa yapabileceğim hiçbi şey yok tamamen şansa bırakacaksın

30 ağustos 2023 01:42

4. 6 ay isteniyor maalesef ama siz bi araştırın çift pasaportla nasıl olur

30 ağustos 2023 02:23

5. asgari pasaport geçerlilik şartları bakanlık sitesinde açıklanmış:

(link: https://www.mfa.gov.tr/umuma-mahsus.tr.mfa umua mahsus)

(link: https://www.mfa.gov.tr/resmi.tr.mfa resmi)

bir arkadaşımın bitmesine iki ay kalmıştı ve check in dahi yaptırmadılar, yani gümrükteki memurun inisiyatif kullanabileceği bir durum oluşmadı.

30 ağustos 2023 08:54

6. cevap veren herkese teşekkür ederim. evet arkadaşlar maalesef pegasusun ucuz bilet kampanyasında bilet almıştım anlık gaza gelip🤦‍♀️  sanırım vakit kaybetmeden pasaportu yenileyip vizeye başvuracağım o da çıkar mı bilinmez

30 ağustos 2023 10:22

7. Evet memurla alakalı, ben daha önce giriş çıkışları yaptığım için memur ilk seferin değilmiş diyip tak diye içeri almıştı

Girerken dönüş biletini de kesinlikle göster

30 ağustos 2023 20:45