İslami (mezopotamya kökenli dinler diyelim hatta) isimlerin çoğunu kötü buluyorum. Daha doğar doğmaz çocuğu kısıtlı bakış açısına mahrum bırakmış gibi.
Türkçe, anlamını doğadan, dünyadan alan isimleri beğeniyorum.
Yarin bi gun yurtdisina cikarken basi cok agrir. Gereksiz etiket sebebi ve cok guzel, notr isimler varken yusuf :/ bilemedim. Muhafazakarlik cagrisimi yapiyor kisisel olarak.
Pagan inanış şu an hiç bir kitleye en ufak bir saldırganlık emaresi gözstermezken, isimlerinin nötr algılanması gayet normal.
Bu ismin bizlerde yarattığı etkiyi üzgünüm ama politik doğruculuk ortadan kaldırmaz.
Tanışılan 10 yusuftan 9'u ailesi gibi müslümansa, 6'sı fetö yurtlarında abilik yapıp, çerçevesiz gözlük kullandıysa tabi ki zihnimde bir yusuf prototipi oluşur.
Her yusus x'tir demiyoruz, yusuf adının bizim zihninizdeki yansımasını dile getiriyoruz.
Çok güzel isim ama yusuf ismine sahip çok kaybolan çocuk tanıdığın için oğluma vermem. Hz Yusuf as de kaybolmuştur hatta. Dunyadaki en güzel insanmiş da o yuzden Yusuf yuzlum derler bazilarina, guzel olurlarmis da.
asla inanmayabilirsiniz ama özgecan olayı olunca bi gün oğlum olursa en önemseyeceğim şey kadınları rahatsız etmeyecek, efendi biri olması demiştim ve bunu düşünürken ismini de bu yüzden yusuf koyacağım diye düşündüm. hep bunu düşündüğüm için hamile olduğumu öğrendiğimde bence erkek olacak ve ismi belli dedim. cidden neler düşünmüşsünüz öyle ya bi isimle ilgili
Herkese hoşgörülü, doğa hayranı, eşitlikçi takılan kezban kızlarımız neymiş yusufu duyunca aklına kötü şeyler geliyormuş bilmemne çağrıştırıyormuş. Soyağacına baksan hepsinin vardır bu addan babası amcası kardeşi. Kızlar bazen çok saçmalıyorsunuz din düşmanlığı yapıcam diye komik olmayın ;)
yurtdisinda yusuf ne gibi bir probleme neden olur? ay her ismi sunu yazip durmayin. yillardir yurtdisindayim. ismiyle problem yasayanlar bir tek uzun ismi sahip olanlar + birden fazla isme sahip olanlar. o da bazi formlarda yeterince bosluk olmadigindan ya da gorevliler daha kolay harf hatasi yaptigindan. hristiyan ulkelerdeki isimlerin tamami dini isim. yusuf'un hristiyan karsiligi da var.
hatta cinliler, japonlar ve turkler disinda cocuguna dini isim vermeyen millet duymadim. avrupa ulkelerinde toplam 10 erkek 10 kadin ismi vardir ve tamami incildendir.
Yurtdışında yusuf neden problem olsun fjjffj onlar josef koymuyor sanki. ilginçsiniz hakikaten. Ben kaç yusuf tanıdıysam yakışıklıydı. Bana mı denk geldi bilmiyorum ama ismin etkisi olsa gerek.