zikir bilinçsizce yapıldığında tehlikeli mi oluyor? inançlı süslüler bildiklerini paylaşırsa sevinirim?

iyi geceler süslüler. ben bir süredir gün içinde allah’ın isimlerinden herhangi birini seçip zikir çekiyorum. manevi açıdan bana iyi geldiğini düşünüyorum ama biraz önce birini dinledim, çok zikir çekenleri yolundan şaşırtmak için bazı varlıkların rahatsız edeceğini, ibadetten koparmaya çalışacağını ama bu durumun geçici olduğunu korkup bırakmamak gerektiğini falan anlattı. buna benzer şeyleri daha önce de okumuştum, kısaca maneviyatınız çok güçlü değilse bir hocanız yoksa bilmediğiniz rasgele sayılarla zikir çekmeyin, farkında olmadan bazı kapılar açarsınız diyordu. hatta bu sözlükte bir soruda bile okudum. sorum şu, bunu yapan veya bilgisi olan süslümüz var mı? olumsuz bir şey yaşadınız mı?

1. Süslü öyle söyleyenleri mümkünse dinleme. Benim çevremde zikir çekip öyle bir durum yaşayan kimse yok. Olursa binde bir olur o da zaten zikir yüzünden değil başka sebeplerden olur. Devam et korkma :)

20 mart 2022 00:47

2. Bu arada ben senelerdir evde tek yaşıyorum hatta o derece rahatım sen de korkma.

20 mart 2022 00:49

3. Süslü bu konularda youtu.be da serhat ahmet tan ın videoları var. Anladığım kadarıyla, celali ve cemali esmalar var. İkisi de faydalı ama örneğin sen kendini geliştirmek istiyorsun esma okuyorsun bu sende eksik olan şeyi tamamlamak için hayatında negatif dediğin ama aslında bunun senin kendinde aşman gereken şeyi aşman için hayatına giriyor. Örneğin sabırlı biri değilsin bunun için esma okuyorsun sabretmen gereken şeyler yaşayabilirsin. Yani bu kötü bir şey değil ama herkesin isteyeceği bir durum değil. Bir şeyi öğreneceksem bunu kolaylıkla öğrenmeyi tercih ederim. Birde esmaları okurken anlamını bilip, odaklanıp okumak gerekiyor.

20 mart 2022 01:07

4. Anonim 1 çok teşekkür ederim süslü içimi rahatlattın.

20 mart 2022 01:08

5. (yazar: zeynepeksi) süslü söylediğiniz kişiye bakacağım. Demek istediğinizi anladım, imtihandır olabilir tabi ama kolaylıkla öğrensek ne güzel. Ben zaten belirli bir istekle veya amaçla da çekmiyorum aslında, gün içinde Allah'ı anmak, Allah rızası için çekiyorum. O yüzden de esma'ül hüsna'da sıradan gidiyorum her gün bir esma, çekebildiğim kadar.

20 mart 2022 01:10

6. Bu arada farklı varlıkların seni rahatsız edeceğini düşündüğün zaman şunu hatırla "insanlar Allah ın yarattığı, içine kendinden bir parça koyduğu en güçlü varlıklar." Korkmamız için bir sebep yok. Ayrıca kendini tedirgin hissedersen Saffat suresini dinlemeni tavsiye ederim. Birde bu durumun için dua edebilirsin.

20 mart 2022 01:17

7. Güzel bir şey yapıyorsun süslü. Hayatını olumlu anlamda etkilediğine eminim

20 mart 2022 01:18

8. (yazar: zeynepeksi) süslücüm allah razı olsun, söylediklerini aklımda tutacağım.

20 mart 2022 01:36

9. Her gün 300 kere patates desen bile ayarların bozulur, Allah kalbinde olmalı, her an, her hareketinde hissetmen lazım, zikir vs boş iş

20 mart 2022 01:40

10. süslüde ne kadar çok tarikatçı var ya