zoretanin ve roaccutane birebir aynı etkiyi mi veriyorlar?

doktorların hepsi aynı diyor ama roaccutanela zoretaninin yan etkileri vs hepsi aynı mı? kullanan birkaç arkadaşım roaccutaneın daha etkili olduğunu söylüyor, (ben zoretanin kullanıyorum daha 1. ayımdayım) doktoruna danış ikinci ay roaccutane kullanmayı teklif et diyorlar. ben bu ay doktoruma "zoretanin yazılmasını istiyorum" dediğim için tahlillerime bakılıp zoretanin yazıldı. roaccutane deseydim belki o yazılacaktı(doktor son derece ilgisizdi bana hiçbir bilgi vermedi, 2. ayımda daha bilgili bir doktora gideceğim zaten) siz ne düşünüyorsunuz?

1. ben de roaccutane'ın zoretanin'e kıyasla daha etkili olduğunu duymuştum ama ilacı değiştirmenize gerek yok. ben zoretanin kullandım bir yıla yakın ve sorunuma çare oldu, üstelik kuruluk ve hafif ağrılar dışında öyle aman aman bir yan etki de yaşamadım. az yan etkiyle sorununuz kökten çözülecek, bence oradan buradan duyduklarınızla hiç macera aramayın. geçmiş olsun süslü

25 ocak 2021 11:34

2. Etken maddeleri aynı sadece üretici firma farklı. Ben zoretanin kullanıyorum 3. Ayım bitti ilk ay çok bir değişim olmuyor. Geçecek sivilceleriniz sabredin süslü. Benim hiç kalmadı, cildim soyuluyor artık yeni deri geliyor alttan. Bi de roaccutane daha pahalı diye biliyorum ben, zoretanin hem daha uygun hem de iş görüyor

25 ocak 2021 11:37

3. İlk ay günlük 30 mg aldım 2 aydır 40 mg alıyorum süslü

25 ocak 2021 12:23

4. Ben roaccutane kullandım. Benim kullandığım dönemde roaccutane zor bulunuyordu ilaca talep çoktu. Eczacılar eşdeğeri olduğu için zoretanin öneriyordu. Bulamazsan zoretanin alabilirsin demişti doktor. Ben de farkını sormuştum. Etken maddeleri aynı ama roaccutane orijinal ürün, zoretanin ve aknetrend yan sanayi. Her zaman orijinal olan daha kalitelidir. Ama eşdeğer ilaç da aynı işi görür demişti.

25 ocak 2021 12:40

5. teşekkür ederim süslüler. Zaten ilk aydan itibaren değişim veya ağır bir yan etki beklemiyorum günlük 20mgla başladım çünkü. Bu süreçte sabır en önemli şey sanırım :,)

25 ocak 2021 13:34