girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (10)
    • medya (0)

1. Bir makine mühendisliği bölümü dersidir. Karışıktır. Üst sınıflardan alınan korku dolu duyumlardan sonra dersi, o karışıklılığına rağmen anlar ve çözerseniz termo sizin canınızdır. Birde bunun yanında tablolardan oluşan ince bir kitabı vardır. Sınava bu tablo kitabıyla girer sorularda verilen değerlerin karşılığında işinize yarayacak değerleri buradan okuyarak çözersiniz.

Ukte sahibi: (yazar: navywoman)

8 mart 2016 02:35

2. The first law of thermodynamics is that you do not talk about thermodynamics .

8 mart 2016 02:48

3. bir geankoplis vardır canı sıkılan canı sıkılan diye gece gece rahmetlinin kulaklarını çınlatmıştır. yunus çengel'le beraber kol kopartan kuvveti vardır bu ikilinin.

koca teknik dersin yıllar sonra bana ifade ettiği tek şeyin bu ağır kitaplar olması da ilginç tabi.

bence akışkanlara göre daha kolay bir derstir.

ccc özledik casio fx-82ms reyis ccc

8 mart 2016 02:51

4. Sandler reyiz forever

8 mart 2016 11:59

5. birçok mühendislik bölümünün temel derslerindendir.

ezberlenmez, öğrenerek geçmeye bakın derim.

termo'yu öğrenmeden mezun olmak zor.

8 mart 2016 18:38

6. Sıfırıncı kanunu vardır :))

6 mayıs 2018 17:43

7. şu sıralar vizesine çalıştığım, ısı, sıcaklık ve enerjiyle ilgilenen lanet ders. hocası belki iyi olsa sevebilirdim ama doğru düzgün anlatamadığı ve yavaşlığıyla beni boğduğu için tek başıma üstesinden gelmeye çalışıyorum (gizlinot: umarım kalmam).

6 mayıs 2018 18:54

8. denildiği gibi anladıktan sonra çok sevilen ders. ve yine denildiği gibi üst sınıfların dolduruşuna gelmeyin. tablo okumayı bildikten sonra işin büyük kısmı çözülüyor. ancak ısı kısmı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. ben zorlanmıştım bir hayli. ayrıca termodinamik II dersi de kolaydır ama niyeyse termo 1'i geçince çok daha zor geliyor başlarda. özellikle psikometrik diyagramla ilgili sorular aslında en kek olanlarıdır. direkt diyagramdan oku yaz. gözünüzde büyütmeyin. sadece derste çözülenlerle kalmayın. yunus çengelden de çözün. ancak çengelin bazı soruları sınavda gelmeyecek kadar detaylı oluyor. siz hocanın çözdüklerine benzer ve bir tık zor olanlara bakın.

7 mayıs 2018 09:30

9. yeni mezun olarak mülakata girip teknik soru sormayı seven bir bölüm müdürüne denk gelirseniz banko sorulacak soru termodinamiğin kanunlarıdır.

(gizlinot: ikinci olarak da fe-c diyagramını seviyorlar. )

7 mayıs 2018 11:35

10. Üç kere aynı hocadan alıp kaldıktan sonra dördüncü seferde dersi veren hocanın değişmesiyle geçebildiğim, öğretebilen bir hocadan aldığınızda çok zevkli, inatla emekli olup yeni birine yer açmayan, iki lafı bir araya getiremeyen bir hocadan öğrenmeye çabaladığınızda kabus ötesi olan derstir. İnanmayın zor diyenlere, dersin hocası anlatamıyorsa başka kaynaklardan anlamaya çalışın.

7 mayıs 2018 13:06