28. Şu an gösterimdeki altıncı sezon öncekiler gibi durağan ve Mad Men tadında değil. Belki de ben Diana'yı bir ayrı sevdiğim için bana çok ilginç ve seyir zevki yüksek gelmiştir. Dodi ile Diana'nın ilişkisi, Dodi'nin karakteri, Diana'nın neyi sembolize ettiği üzerine dizi kendi yorumunu yapmış görünüyor. Bence halen ilginç ama yüzde yüz doğruyu yansıtmayabileceği unutulmadan izlenmeli. Dizi kraliyet ailesine birçok kez eleştirel gözle bakmış olsa da mevcut kralı çok da incitmemeye çalışmış.
- süslü
| ten rengi: | buğday tenli |
| yaş: | 34 |
| cilt alt tonu: | warm |
| saç rengi: | açık kestane |
27. İlk 2 sezonu hayran hayran izleyip 3. Sezondaki karakterlere alışamadığım dizi. 'ya öncekileri makyaj falanla yaşlı yapsalar olmaz mıydı' diye yorum bile yaptım içimden. Sanki karakterler birden iticileşti. Hele ki genç Margaret ve yetişkin Margaret'ın a-la-ka-sı yok.
| saç rengi: | diğer |
| saç kalınlığı: | normal |
| yaş: | 30 |
| saç tipi: | yağlı |
26. ilk 5 bölümünü sinirlene sinirlene izlediğim kaliteli yapımdır. Bırakacağım muhtemelen, Claire Foy'un müthiş oyunculuğu için dişimi sıkıyorum sadece.
Kraliyet ailesinin, tamamen sembolik olan görevlerini çoook ciddiye alıp bunalımlardan bunalım beğenmesi, vergi veren vatandaşın sırtından geçindikleri halde sürekli hayatın bir kraliyet ailesi ferdi için ne kadar zor olduğundan yakınmaları delirtti beni. insanlar onlara başlarını eğip majesteleri dedikçe sinirden bilgisayarı ısırıyorum. Atatürk sağolsun, böyle parazit gibi sırtımızdan geçinen kasıntı bir sürüngen ailesini doyurmak zorunda değiliz (gizlinot: swh).
ekleme: ikinci sezonun ilk bölümünde bıraktım. Emperyalist ingiltere'nin kolonilerine zulmünün aşırı hafifletilmiş, tamamen kolonicilerin bakış açısından yazılmış bir versiyonunu izlerken, bir avuç ayrıcalıklı palyaçonun kişisel hayatlarındaki fındık kabuğunu doldurmayacak dertlerine üzülemedim doğrusu. günümüz çağında bir dizi yaparken keşke ingiltere'nin geçmişteki açgözlülüğünü geri plana atmayıp, onların sömürgesi altındaki halklarla empati kurmamızı amaçlasalardı. yazık olmuş o kadar bütçeye. hele o mısır sahnelerindeki sarı filtreyi görünce kusasım geldi, beş para etmez kanaatimce.
| saç tipi: | normal |
| yaş: | 25 |
| cilt alt tonu: | nötr |
| alerjik cilt: | evet |
| saç rengi: | açık kestane |
| saç kalınlığı: | kalın telli |
| kepekli saç: | hayır |
25. aşk hayatlarımız bazen Margaret ve Peter Townsend aşkı kadar zor ama güzel olabiliyor. hele ki gerçek bir hikayeyse.
nymphadoralupin
24. 2. sezonundan beri takip ettiğim, netflix'in yaptığı bence en başarılı dizi. 4. sezonunu yeni bitirebildim ve oyunculuklardan repliklere, yönetmenliğe kadar yine harika bir iş olmuş.
2.bölümde kraliyet ailesinin dünya gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu, geride kaldığını, buna rağmen kendilerinin aksine seçilerek bulunduğu yere gelmiş birini alttan alttan ezdiklerini göstermeleri iyi bir 'reality check' olmuştur tüm seyirciler için.
yalnız rahat 2 sezonun çıkacağı malzemeyi tek sezona sıkıştırmışlar; thatcher zamanındaki bombalamaları, protestoları, irlandayı, zengini zenginleştirip fakiri daha fakirleştiren politikalarını vs üstünkörü geçmişler. ira'nin adı bile 1-2 kez dillendi ancak. ellerinde gillian anderson gibi harika bir oyuncu varken keşke biraz daha izleseydik diyor insan. yine de demir leydi filminde meryl streep'in oynadığından çok daha gerçeğe uygun bir karakter çizilmiş, dizidekinin yanında filmdeki thatcher melek kalıyor valla.
geçen sezon charles'a acımış, üzülmüştüm bu sezon elbette sövdüm. kendisinin 30luk koca adamken 18 yaşında, daha önce sevgilisi bile olmamış kızla evlenip kız ilgi sevgi bekleyince 'yanlış gelmişsin sen cnmm' demesi gerçekten inanılmaz. sana ve sevimsiz ailene az bile yapmış diana ahahahahah. josh o'connor geçen sezon da çok iyiydi charles rolünde, ama emma corin, fakat emma corin? diana olmuş resmen; hareketleri, konuşması, yüzü o kadar benziyor ki gerçek görüntü kullandılar zannettim birkaç yerde. emmy ödüllerinde ya ana karakter dalında olivia colman'la, ya da yardımcı karakter dalında gillian anderson'la kapışacak adım gibi eminim.
her güzel şey gibi bu dizi de bir gün bitecek, o gün gelene kadar 2. sezon ost'den downfall'u dinliyor ve diziyi tekrar tekrar izliyor olacağım.
| yaş: | 25 |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| cilt tipi: | yağlı |
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | yağlı |
23. (link: https://www.youtube.com/watch?v=o2avksXQbyE diana-charles nişan anonsu ropörtaj sahnesi için:)
| saç kalınlığı: | normal |
| kepekli saç: | evet |
| yaş: | 27 |
| göz rengi: | ela |
| saç tipi: | normal |
22. 4.sezon bitti moraller bozuk
| yaş: | 37 |
21. Daha önce de bahsettiğim gibi zordan 3.sezonu zordan izlerken 3. bölümdeki bir olay ve tutumu üzerine Elizabeth'in nasıl bu kadar uzun süre tahtta kalabildiği hakkında uzun uzun düşündüm.
Bildiğiniz üzere mizacı ve konumu gereği siyasi manevralara çok hakim bir kadın değil, çocukluğundan beri kraliçe olacağı belli olduğu için eğitimi de buna göre olmuş hatta dizide de bu yüzden kendisini oldukça yetersiz hissetmesine, yabancı devlet temsilcileri ile görüşeceği zamanlarda sohbet açamamaktan veya sohbetlere katılamamaktan korktuğuna değinilen bir bölüm vardı. İngiliz haklının önemsediği bir çok olayda da geç aksiyon almış ve bu yüzden yer yer çok eleştirilmiş.
Elizabeth'in babasının döneminde ve Elizabeth'in döneminde de Dünyada da monarşiler git gide güç kaybedip işlevsel olarak küçülürken hatta bazı ülkelerde kelimenin tam anlamıyla yok edilirken İngiliz Kraliyetinin ve Elizabeth'in başarı sırrını düşündüm.
Çok uzun yılların tecrübesi ile oluşmuş teamüller ve kuralların yanı sıra bence bu kadının gücünü aldığı şey soğukkanlılığı. O kadar soğukkanlı ki hiçbir zaman duygularıyla ve fevri hareket etmediği için hata yüzdesi de çok çok düşmüş. Aynı zamanda en çok eleştiri aldığı nokta da yine empati yoksunluğu ve soğuk duruşu olmuş. Onu en güçlü kılan şeyin aynı zamanda en çok eleştirilen yönü olması da paradoksal garip bir durum.
68 yıldır kraliçe olması, 13 Amerikan Başkanı eskitmesi, bu sürede ülkenin hep ileri gitmiş olması da siyasi açıdan başarılı olduğunu gösteriyor. Kendisi dışındaki en büyük şansı da prens philip ile evli olması çünkü philip Elizabeth'in katı gelenekçi yapısının aksine yeniliklere açık, dünyanın bir değişim sürecine girdiğinin farkında, halktan uzak kalmanın kraliyetin geleceği için tehlikeli olacağını biliyor ve bu yüzden kraliyeti modernize etme çabasında. Karısını televizyondan ulusa seslenmesi için teşvik ediyor, taç giyme töreninin canlı yayınlanması gerektiğini savunuyor ve bunu sağlıyor. Bu gibi çabaları sayesinde kraliyet daha ulaşılabilir, esnek, modern, sempatik bir görünüme kavuşmuş.
------- spoiler -------
Galler'deki maden kazası sonrası yaşanan facia ve çocuk ölümleri sonucu hükümetin ziyarete gitmesini istemesi ve kraliçe'nin başbakan'a neden gideceğim ki diyerek alık alık bakması, teselli için gitmesi istendiğinde de bunu gerçekten anlayamaması insanlardan ne kadar kopuk ve empati yoksunu olduğunu gösteriyor. Daha sonra olay yeri ve vefat sayıları hakkında rapor verilirken ki nerdeyse tamamı çocuk, günlük olağan bir rapor alıyormuşçasına boş ve acısız gözlerle dinlemesi de bir başka örnek. Diana'nın bu kadar çok sevilmesinin en büyük sebeplerinden biri de kraliçenin aşırı soğuk duruşu bence. İngiliz halkı yıllarca tepeden bakan, soğuk ve kurumsal duruşa o kadar maruz kalmış ki kraliyet ailesinden olup da sıradan insanlar gibi duyguları ile hareket eden ve gülen, ağlayan, dokunan, sarılan birini görmek onlar için çok büyük bir değişim. Elizabeth de Kraliçeliği dönemindeki en büyük tepkiyi diana'nın ölümünden sonra uzun süre sessiz kalması, taziye mesajı yayınlamaması yüzünden alıyor zaten.
--------- spoiler ----------
| ten rengi: | buğday tenli |
| saç şekli: | düz |
| yaş: | 35 |
| cilt alt tonu: | warm |
| saç rengi: | kestane |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
20. 4. Sezon bugün itibariyle yayınlandı. Kraliyet ailesinin geyik gibi avlayıp Diana ile Charles'ı mutsuz bir evliliğe mahkum etmesiyle sezon başladı. Anlaşılan Lady Di'ye daha çok üzüleceğiz
| ten rengi: | koyu buğday tenli |
| yaş: | 28 |
| cilt alt tonu: | nötr |
| saç kalınlığı: | kalın telli |
19. yeni sezonu 15 kasımda karşımıza çıkacak, yakın tarih ile ilgili yapılmış en güzel ve göz alıcı dizilerden biridir kanımca. diziye başlarken biraz sıkılarak başlamış olsam da aslında o sıkıcılığın ketum ingiliz tarihinden geldiğini anlamamla diziyle aramda sıcak bir hissiyat kuruldu. şimdi ise 4. sezon ile birlikte olaya margaret teacher ve prenses diana dahil edilmiş sahneleriyle daha bir göz dolduracak.