Hiç hoşlanmadığım bir atasözü. Bir zamanlar bir acı yaşamıştım. Şimdi anlatırsam resmen ifşa olurum ondan kapalı geçiyorum. Bana arkadaşım çivi çiviyi söker dedi düşün düşün ne demek istedi anlamadım çünkü durum ay bende yapıyım da acım geçsin durumu değildi. Zaten bir daha görüşmedim.
Aslında anlamı bir garip. Bana hep ay dizim yarıldı dur biraz daha mı yarım iyi gelir mi gidi saçma duygular uyandırıyor ama bunda o saf salak arkadaşımın etkisi çok fazla.
Ukte: (yazar: tatar )
Asla katılmadığım atasözüdür. Özellikle sevgilinden ayrilmissan cok duyarsin ama öyle bir şey ne yazık ki yok, üstelik civiyi sökmeye calistigin kisiye de yazik olur, bosa ümitlenir vs.
Uygulandığında, işlerin çok daha karışmasına ve içinden çıkılmaz hale gelmesine sebebiyet verme riski taşıyan söz. Ben hiç işe yaradığına şahit olmadım.
Tahminimce (yazar: tatar ) in yaklaşık 30 çivi ile yalnızca bir çerçeveyi duvara sabitlemeye çalışmasi ile aklına gelmiş olan söz obegi. (gizlinot: neyse efendim biz sorunu başka yöntemlerle çözdük ) (bkz: yani booyyyle temiz döşu gıllı, çivi cakabilen )
dikkat edin de öbür çiviyi sökmek için bulduğunuz çivi kendisini değilde sizi çakmasın duvara. olur mu olur. tehlikeli işler bunlar.