yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer

    içerik listesi

    henüz içerik eklenmemiş.

    4.5
    girdi yaz
    medya ekle
    değerlendir
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (40)
    • oylar (15)
    • medya (1)

    11. by wishtrendin pure vitamin 21.5 c vitamini serumunu kullanıyorum çok memnunum. ben sabah ve akşam uyguluyorum. kuru cilde nemlendirmeden önce uyguluyorum iki damla emilmesini bekliyorum bir 10dk. sonra nemlendiriciyi sürüyorum. sabah akşam uyguluyorum. sabahları uyguladıktan sonra nemlendirici sonra güneş kremini ihmal etmiyorum. 1 haftadır yapıyorum yüzüm daha aydınlık, daha parlak, lekelerim daha iyi durumda. sivilce yapmıyor ve engellemiyorda onu belirtiyim.

    edit:buzdolabında saklanmalı çünkü çabuk bozulan bir ürün,bide güneş görmemeli.

    2 mayıs 2019 14:54 2 mayıs 2019 14:55

    5

    12. bundan bir ya da iki yıl önce yanağımda aknelerden ötürü koyu renkli ancak çok da abartılacak derecede olmayan renkte lekeler belirdi ancak söyleyeyim, inanılmaz koyu değil. uzaktan bakınca veya ben söylemeden insanların asla fark edemeyeceği renk farklılıkları ki ben de yüzümü inanılmaz derecede inceleyince fark ettim. beni inanılmaz rahatsız etti çünkü cildim konusunda çok pimpirik ve takıntılı biriyim. arkadaşlarımın çoğu görünmediğini söyledi... ama ben görüyordum. bu yüzden internette araştırmalar yaptım, iki yıl önce clinique even better dark spot serum’u kullandım ancak onun boyları var. 30 ml, 50 ml ve 100 ml. benimki 30 ml idi, setten çıkmıştı. bu yüzden sabah akşam kullandığımda cildimde inanılmaz bir etkisi oldu mu, olmadı mı açıkçası anlamadım çünkü 1 ayda bitti. ben daha çok 50 ml almanızı öneririm çünkü bu üründen memnun olan çok fazla insan var; ben sadece yeterli sürede kullanmadığımdan bir sonuç görmedim. bu yüzden bu yaz farklı bir ürün satın aldım. ürün, lizk first c vitamin serum gibi bir ismi olan bir ürün. küçük, ufacııık üç şişede geliyor. ilk başta yuh dedim ama bu şişelerin ufak olmasının zaten bir anlamı var. c vitamini çok çabuk okside olabilen bir vitamin ve bu yüzden adamlar kocaman şişeyi feda etmemek için üç küçük şişede yapmış. bazı insanlar bir şişenin aylarca yettiğini söylemiş ama açıkçası benim ilk şişem bitmek üzere ve 3 hafta oldu henüz... dldmlslsls. öncelikle neden bu ürünü seçtim? aslında çok popüler olan %20.5 asit içeren wishtrend’i satın alacaktım ancak ürün yazın kullanmak için fazla asit oranına sahip. bu yüzden kore’de çok fazla popüler olan lizk’yi satın aldım. lizk’nin asit oranı 13.5.

    şimdi etkileri neler, içinde bir sürü antioksidan madde var ve amacı cildi daha parlak gösterip tek tona eşitlemek. melazma gibi çok kalın lekelerde etki etmesi çok uzun süre bulabilir ama benimki gibi akne lekelerinde etki etmesi 6-8 ayı bulacaktır. her şişe bir aya tekabül ediyor. benim için böyle oldu en azından. 

    nasıl kullandım? her gece yüzümü hera’nın white program köpüğü ile yıkadım ve ardından avucuma birkaç damla alıp özellikle lekeli yerlere yedirerek uykuma devam ettim. c vitamini kullanırken en dikkat etmeniz gereken şey güneş koruyucu kullanmanız. en az 30 faktör ve 2 saatte bir yenilenmesi gerekiyor. yaz mevsiminde sadece gece kullanmanız gerek ama dışarı çıkmayacaksanız evde de kullanabilirsiniz tabii... ben bazen gündüzleri de kullandım. bazen kullanmadım. üstüne gkk sürerseniz bir sorun olmaz. 

    ürünün kokusu taze, meyve gibi. tabii kullanırken kokusu buram buram gelmiyor. bazılarına tuhaf bir koku gibi gelebilir ama taze c vitamininin kokusu böyle arkadaşlar maalesef. yüzde hafif yapışkanlık hissi oluşuyor ve bu da c vitamininden kaynaklı. benim gibi yüzüstü uyuyorsanız çarşaflarınız sararabilir... nedense böyle bir yan etkisi var. yüzüme yedirmek için kullandığım parmaklarım ve parmak içlerim de sarardı; aynı şekilde tırnaklarım da. ama zamanla geçiyor... uyurken başka bir çarşaf kullanırsanız sorun olmaz.

    etkileri neler? ilk hafta inanılmaz derecede bir ışıltı gözlemledim cildimde. ikinci hafta hafiften solmalar vardı. üçüncü hafta cildim beyazlamaya ve daha temiz bir cilt dokusu ortaya çıkmaya başladı. ürün güzel ancak iyi bir sonuç görmek için en az 6 ay kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız. ve ürünü kullanmaya başladığımdan beridir gözeneklerim daha hızlı dolmaya başladı, nedenini pek anlayamadım. öyle çok sık makyaj yapan biri de değilim yazın. ilginç bir olay... kocaman kocaman doluyorlar üstelik ve daha kirli görünüyor cildim. bu zamanla geçebilir, c vitamininin yan etkisi olabilir. 

    ve bildiğiniz üzere c vitaminin cildi iyileştirici ve onarıcı etkisi de var. aynı zamanda antiseptik bir vitamin. peki cildimde nasıl bir etkisi oldu bunun? sivilceler geçti mi? cevap ilginç bir şekilde evet. sivilceleri tamamen kalıcı bir şekilde geçirmese de, inanılmaz derecede hızlı bir şekilde iyileştiriyor. birkaç gündür acılı ve ağrılı regl akneleri çıkarıyorum ve şimdiden hepsi kurudu bile.

    benim deneyimlerim bunlardı. ürünün üç şişeli seti 30.000 won, yani 148-150₺ civarı. kura göre değişir. kış için wishtrend’e geçebilirim ama söylemem gerekirse, lizk çok daha popüler ve iyi bir ürün. 

    21 ağustos 2019 03:47

    13. Yıllardır sivilcelerimle bitmek bilmeyen bir savaş halindeydi denebilir. Cildim yağlı, nemsiz ve sivilcelenmeye çok müsait bir cilt. Sivilcelerimi geçirdikten sonra kalan lekelenmeler için içerik arayışındayken c vitamini serumlarıyla karşılaştım. İlk olarak doa kozmetik'in önce %5, ardından da %10'luk serumlarını bitirdim cildimi alıştırabilmek için. Öncelikle söylemem lazım ki gerçekten bereketsiz ürünler ama fiyat performans olarak çok başarılılar. Ardından da daha yeni kullanmaya başladığım Babe'nin c vitaminli ampullerine geçtim. Ben 10'lu ampul setinden aldım ve 2. ampulü bitirdim bu gece itibarı ile. Cildimdeki etkilerinden bahsetmek için erken olsa da ben çok memnun kaldım. Biraz yapış yapış bir his bırakıyorlar fakat gündüz serumdan sonra üzerine güneş kremi sürdüğüm için o yapışkanlığı çok dert etmiyorum, hatta güneş kremini cildimde daha iyi tuttuğuna inanıyorum. Kimileri gündüz kullanılmaz diyor, kimileri ise güneş kreminin korumasını arttırdığını söylüyor. Ben hem sabah hem de akşam kullanıyorum cildimdeki etkileri daha hızlı görebilmek için, güneşten koruyunca bende hiç lekelenme yapmadı. Cildim eskisine göre daha canlı, daha ışıl ışıl gözüküyor. Lekelerimin üzerinde bir etkisi oldu mu tam emin değilim ama benim lekelerim çok eskiler o yüzden çok dramatik değişiklikler olmayacağını düşünüyorum ama en azından cildim daha tek renk, eşit gözüksün istediğim için rutinimden c vitaminini eksik etmemeye çalışıyorum. Bir de hazır karantinadayken c vitaminini dermaroller ile de denemeyi düşünüyorum. Belki lekelerimin açılmasında daha etkili olur, bilemiyorum. Elimdeki ampullerden sonra %21,5'luk wishtrend'in serumunu almayı düşünüyorum, belki daha yüksek oranlı serumlarda lekelerle ilgili gelişmeler de görebilirim. Cilt tonu eşitsizliğinden, donuk ve matlıktan şikayetçi süslülerime c vitamini serumlarını kesinlikle tavsiye ederim. Düşük yüzdelerle başlayıp cildi alıştırdıktan sonra yüksek oranlı ürünlere geçmenizi tavsiye ederim.

    16 nisan 2020 23:28


    14. üst edit: entryi girdiğimden beri haftada 3-4 kez mesaj alıyorum, özetle bir cevap yazmak istedim. öncelikle, ph kontrolü çok önemli dikkatsizce yapıp cildinizi yakabilirsiniz kendi sorumluluğunuzda. Sonraki konu, C vitaminini nereden aldığım. n11, gittigidiyor, hepsiburada.. hepsinde toz askorbik asit veya e300 koduyla satılıyor. aromalı renkli c vitaminleri değil düz askorbik asit /e300 diye satılan herhangi birini alabilirsiniz. 100 gramı 15-30 tl arasında değişecektir diye tahmin ediyorum, kilolarca almanıza asla gerek yok çok çok uzun süre gidiyor. bu sitelere ve satıcılara güvenmeyenler doakimya'dan 10 gramcığı 7.5tlye de alabilir tabii, ama çok verimli olmaz bence ve kimyasal yapıları aynı.

    (no: 1186205) entyrmde bahsettiğim (gbkz: doa kozmetik c vitamini serumu) tecrübemin ardından kendime alternatif c vitamini arayıp ülkemizde düzenli olarak tazesini bulamayacağımı fark etmemin üzerine kendi kendime yapmaya başladığım serumdur. muhtemelen kusursuz formülasyonlara sahip fancy ürünlerle %100 aynı etkiyi elde etmiyorumdur ama güvendiğim bir kimyacı blogger'dan görüp denediğim bu tarif bende yeterli etkiyi gösterdi ve içime sindi. c vitamini çabuk bozulan bir madde yukarıda eklediğim entryde anlattığım gibi, ve böyle ucuza hazırladığınız serumu sık sık az miktarlarda yeniden yapacağınız için bozulmadan tüketmiş oluyorsunuz.

    orijinal post: (link: https://labmuffin.com/easy-5-minute-diy-vitamin-c-serum-recipe/ buradan)

    öncelikle, ben kimyacı değilim ve kendi cilimin sorumluluğunda olarak bu ürünü kullanıyorum. deneyip sorun yaşayacaklardan sorumlu değilim. dikkatli olmanız ve orijinal posttaki detaylara özen göstermeniz gerekiyor. Zaten blog sahibi işin bilimsel kısmını da yapılışını da etkilerini de tüm detaylarıyla anlatmış. klinik araştırmalarda da bu tip basit solüsyonlar test ediliyor, sadece mağaza ürünleri değil. ben de kadının kimya phdsine ve genel olarak verdiği bilgilerin güvenilirliğine dayanarak bu tarifi denedim. ingilizcesi olmayanlar için kısaca özetleyeceğim süreci.

    C vitamini serumu tarifi

    gerekenler:

    yapacağımız serumun yüzdesine karar vermek. elinizdeki şişenin hacmine göre hesaplamalısınız. mesela elimde çok minik başka bitmiş bir ürünün kapağı var, ve 20 ml'lik şişeyi yaklaşık 10-12 kapak dolduruyor. ben tüm şişeyi bozulmadan bitirmek istediğim için doldurmuyorum, hesaplarımı yarım şişe civarına göre yapıyorum. hassas tartı kullanabilir veya göz kararı ölçü sayısıyla oranlayabilirsiniz.

    tartı daha iyi olur ama yaklaşık değer için ölçü kaşıkları yeterli, internette satılıyor 1/4 çay kaşığı gibi ölçü kaşıkları. normal evde kulandığınız ağzı geniş çay kaşıklarını kullanmayın, hacmi belirli sabit ölçüler kullanın.

    %10luk hedefleyerek hata payıyla %5-15 arası bir ürün elde edebilirsiniz mesela. ben tarife %10 c vitamini için devam ediyorum, daha yüksek yüzdelerde hassas ciltlilerde risk olabilir sizin tercihiniz, gerçi ph'ı düzelteceğiz ama herkes alışkın olmayabilir asitlere.

    malzemeler:

    c vitamini (l-askorbik asit) tozu, medikal veya kozmetik kalite

    karbonat

    ph ölçü çubukları (1-14 veya 1-7 aralığını ölçmeli, üzerinde 4 renkli kare olan çubukları tercih edin, diğer tek renk kağıtları değil)

    sprey kapaklı veya damlalıklı küçük şişe

    tercihen alkol veya sterilize edici bir sıvı

    ölçü kaşığı/küçük bir kapak veya hassas tartı

    saf su veya temiz kapalı ambalajda içme suyu

    alüminyum folyo

    hazırlanışı:

    1-şişemizi, kapağını, ölçü için kullanacağımız alet edevatı yıkayıp, ardından alkolle temizleyerek kurumasını bekliyoruz.

    2-%10luk hazırlamak için, minik bir kapakla ölçüm yapıyorsak, bir kapak c vitamini tozuna 9 kapak su eklememiz gerekiyor. veya tartıyla ölçüyorsak, atıyorum 20 ml ürün oluşturmak için 2 gram c vitaminine 18 gram su ölçmemiz gerekiyor. daha rahat çalkalanması için önce suyun bir kısmını koyup toz vitamini çözdükten sonra kalanını ekleyebilirsiniz.

    3-ph çubuğuyla ölçüm yaparak paketin üzerindeki direktiflere bakıyoruz. hedefimiz muhtemelen 2 civarı olan ph'ı 3-4 arasına getirmek. bir kaşığın ucuyla çok az mesela bir bulgur veya pirinç tanesi boyutunda karbonat ekliyor ve çalkalayıp ph'ı tekrar ölçüyoruz. bunu da ph 3 ile 4 arasında görünene kadar tekrar ediyoruz. ben genelde 2. karbonat ekleyişimde bu sonuca ulaşıyorum 20ml'lik şişede hazırlarken.

    4-şişeyi kapatıp, 1-2 haftalık kullanım süresince bozulmasını yavaşlatmak adına güneşten koruyacak alüminyum folyoya sarıyoruz. ben ürünü bir de buzdolabında tutuyorum, bir haftada gözle zor anlaşılan bir sararma oluyor yalnızca. oda sıcaklığında bir tık daha fazla sararabilir, ama zaten malzemeler ucuz ve aylarca yeniden yapacak kadar malzememiz var. sarılığı belirgin olunca dökün yenisini yapın.

    koruyucu veya katkı maddesi eklememize gerek yok, çünkü saf c vitamini toz halinde dahi ciltte çalışabilen bir şey ve asiditesi yüksek. serum formunda etkisi daha belirgin ve cilde karşı nazik, asitliği turşu gibi olduğu için de kısa süreli olarak kendini koruyabiliyor. maksimum 2 haftada ürünü tüketin, yüzünüz dışında dirsek, koltuk altı, diz gibi bölgelerde de kullanabilirsiniz. sarılığı çok belirgin olunca kullanmayın yenisini yapın. ph çubuklarını ve toz vitamini de kendi paketlerinde ve kuru, serin, karanlık ortamda muhafaza edin. ben eski bir ürünün spreyli şişesini ve evde bulunan diğer aletleri kullanarak, vitamin ve ph çubuklarına toplam 60 lira civarı ödedim ve bana minimum 1 yıl yetecek malzemeye sahip oldum. internette yüzlerce alternatif bulabilirsiniz. 100 veya 250 gramlık c vitamini tozu şişelerce ürün çıkaracaktır zaman içinde, büyük paketlere gerek yok. hatta daha da ekonomik olmak adına ph çubuklarımı dikine keserek sayısını ikiye katlıyorum. son olarak, asitlerle arası iyi olmayan, kuruma tecrübe edenler ph'ı ölçmeden önce 1-2 damla gliserin ekleyebilir. bu % hesabımızı biraz etkiler ama bence çok önemli değil.

    17 eylül 2020 18:38 2 ocak 2021 19:39

    5

    15. güneş lekelerindense sivilce lekelerini daha çabuk açtığını gözlemlediğim serum.

    1 ocak 2021 13:49

    16. - Kolajen üretimini tetiklediği için kırışıklıkların oluşmasını yavaşlatır

    -Cildin nem oranı dengelemeye yardımcı olur.

    -Sivilce izlerinin azalmasına/geçmesine yardımcı olur.

    -Cildin onarılmasını yaraların çabuk iyileşmesini sağladığı gözlemlenmiştir.

    -Güneş lekelerini azaltır.

    Ancak c vitamini esasen bir asit olduğu için kullanırken dikkatli olmak gerekir. Ayrıca yüzünüzde c vitamini serumu varken güneşe çıkmak da yanlıştır.

    1 ocak 2021 15:57

    17. Keşke canimmm bir süslüm onerebilecegi marka ismini paylaşsa

    1 ocak 2021 16:01


    5

    18. instagram'da "skinrepuplic"te görmüştüm." Jeunesse Vitamin C Serum". Aldım kullanıyorum. Beraberinde niacinamide serum ve aha falan da kullandığım için net etkisini gözlemlemem zor olacak. Ama en azından sivilce, irritasyon yapmadı bende (karma, hormon düzensizliği sebebiyle akneye çok meyilli bir cildim var).

    Ben trendyoldan almıştım kasım indirimlerinde. 45tl gibi komik bir fiyata geldi :D şu an indirimsiz fiyatı 189,90. indreamshop sitesinde indirimli 69,90'a satılıyor. Markanın bir sürü farklı aktif içerikli, içerikleri basit serumları var. Tabi her şey içerik değil ancak çoğu markaya göre daha uygun fiyatlı bunu da eklemek gerek.

    Serumun içeriğine gelelim: :Aqua , 3-O-Ethyl Ascorbic Acid , Niacinamide , Panthenol , Pentylene Glycol , PEG-12 Dimethicone, Phenoxyethanol ,Hydroxyethylcellulose , Allantoin , Polysorbate 20 , Ethylhexylglycerin , Lactic Acid , Parfum , Tetrasodium EDTA

    %10 Ascorbic acid, %3 Niacinamide, %1 Panthenol mevcut içerisinde. Rengi ve yapısı aynı su gibi şeffaf. Turuncu opak bir şişede geliyor. Çok hafif bir kokusu var. Hemen emiliyor.

    İlk defa c vitamini kullanıyorum ama cildim asitlere alışık bunu da ekleyeyim. Dediğim gibi bir irritasyon yapmadı. Ben her gün sadece gündüzleri kullanıyorum. Üstüne muhakkak güneş kremi sürüyorum. Eğer güneş kremi sürmeyecekseniz bir anlamı olmuyor hatta daha büyük lekelenmelere sebebiyet verirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    1 ocak 2021 17:46

    5

    19. (bkz: Pharmaceris N - C-Capilix Serum With Vitamin C 1200 mg)

    gece sürüp sabah uyanınca cildi parıl parıl, aydınlık, sıkı ve temizlenmiş gösteriyor ve var olan sivilcelerin daha hızlı geçmesini sağlıyor. bayılıyorum.

    7 nisan 2021 21:11

    20. 27 Nisan'da Bade Natural markasının C vitamini antioksidan serumunu aldım ve kargoyu aldığımdan beri de her sabah düzenli kullanıyorum.

    Cildim karma, öncelikle serumun içerik listesinin başında citrus aurantium amara flower water bulunuyor bence bu artı bir özellik, serumlara o kadar para verip ilk içerikte aqua görmek beni baya sinirlendiriyordu. İkinci içerik glycerin sonrasında da leuconostoc/radish root ferment filtrate geliyor, ben fena bulmadım açıkçası içindekileri, her sabah tonik sonrası bu ürünü kullandım, aman aman bir etki beklemedim açıkcası. Bendeki etkileri şu şekilde oldu; yüzümdeki yağlanmayı geciktirme, daha aydınlık bir cilt, matlığın azalması. 

    Ben %50 indirimden aldım, indirimde bana kalırsa şans verilebilir. Paketlemede de serum ayrı bir seyahat karton kutusu gibi bir şey içerisinde geliyor, ben bu düşünceyi çok ince buldum, dökülme ya da muhafaza açısından mantıklı.

    6 mayıs 2021 11:40 6 mayıs 2021 11:49