tam bir ay önce başladığım ve daha şimdiden memnun kaldığım nam-ı diğer kıvırcık kız metodu.
2b-2c tıp buklelerim (dalgalarım) var ve saçlarım ben bildim bileli kuru, yıpranmış ve elektrikli... bir gün eski fotoğraflarımı karıştırırken fark ettim, buklelerim eskiden çok düzgünmüş, daha şekilliymiş. yıllar içerisinde ne değişti hiç bilmiyorum ama bir ay öncesine kadar buklelerim ertesi güne söner, ağırlaşır ve 2a şeklini alırdı. boya hiç kullanmadım. fön deseniz senede belki bir kere, özel günlerde o da. market şampuanlarından "kuru ve yıpranmış saçlar için" olan hemen her şampuanı denedim. asla istediğim nemi ve yumuşaklığı elde edemedim. ta ki bu metoda geçene kadar.
başlangıç olarak içerisinde sadece sülfat olan, ancak boya, paraben, silikon, alkol gibi başka zararlı ürün içermeyen syoss pure smooth micellar şampuan ile yıkadım saçlarımı. bu ürünün, saçta kalan ve sadece sülfatla temizlenebilen kalıntılar için ayda bir kez kullanılması öneriliyor. ben de bu şekilde kullanıyorum. bu şampuandan sonraki yıkamada lactone kıvırcık saç şampuanını ve syoss curl me durulanan saç kremini uyguladım. kremi durulamadan önce de tarıyorum saçlarımı yoksa birbirine çok dolanıyor. duştan çıkmadan da saçlarımdaki suyu ellerimle iyice sıkıp lactone curl activator durulanmayan saç kreminden çok az sürüyorum ve saçlarımı havluya sarıyorum. lactone markasından pek memnun kalmadım ve bu ürünler bitince farklı bir marka deneyeceğim bu arada.
ayda bir de maske yapıyorum yine duşta, onda da isana'nın 1 dakikada uygulanan yoğun bakım kürünü kullanıyorum. galiba en bayıldığım ürün oldu bu süreçte. saçlarımı pürüzsüz ve yumuşaçık yaptı. onun için de ayrıca bir girdi yazarım.
ardından herkesin aşırı aşırı övdüğü ancak benim pek beğenmediğim urban care bukle belirginleştirici kremden sürüyorum. bu kremi de saçımın elektriğini alsın diye kullanmaya başladım ama hiç kullanmasam da olurmuş. kremi saçlarıma iyice yedirmek için de tarıyorum saçlarımı. sırada şekillendirici var. yine metoda uygun benri saç jölesini saçlarıma tarakla bir güzel yediriyorum ve ardından vigo ile saçlarımı kurutuyorum.
henüz bir ay oldu bu metoda başlayalı ama saçlarım artık kuru ve sert değil. yumuşacık. uzun zamandır kestirmemiş olmama rağmen uçları bile sağlıklı su an. buklelerim de daha uzun süre şekilli kalıyor. yatarken saten bone ve saten yastık kılıfı kullanmaya ve saçlarımı yine bukleleri çekiştirmeyen saten tokalar ile toplamaya da bugün başlıyorum.
çok uzun bir girdi oldu sanırım ama özetle ben çok memnun kaldım bu metottan süslüler. şans vermeye değer.
edit: düzenleme
20 kasım 2020 00:11
20 kasım 2020 00:34
İnstagram'da (link: https://instagram.com/kivirciklarin_dunyasi?igshid=1fj9swhihrrfb Kıvırcıkların dünyası ) isimli sayfadan öğrendiğim method.
Buklelerimi bu metodu uygulamadan önce de seviyordum. 3 aydır bu metodu uyguluyorum ve maalesef sonuç hüsran. Buklelerim eskisine göre çok şekilsiz. Kökleri tülerdi ve kötü duruyor. Dalgalar da birbiriyle ahenkli değil artık. Birbirinden çok ayrı.
Bence bu method bir şekilde buklelerini kaybetmiş saçlarda işe yarıyor. Hali hazırda sağlıklı bukleleri olan şahsımda işe yaramadı. Ancak söylemeliyim ki saçlarım eskisine göre çok daha yumuşak. Benim kullandığım ürünler yeşil marka şampuan ve kremi. Şekillendirici olarak syoss bukle belirginleştirici köpük kullanıyorum. Çok çok memnunum. Metodu uygulamadan önce de saçımdaki etkisinin çok iyi olduğunu söylemeliyim.
1 aralık 2020 20:59
1 aralık 2020 21:00
Tam olarak yapmasam da kendime göre uyarlayarak yaptığım yöntem.ben silikonsuz ve sülfatsız şampuan kullanıyorum,uçlara getirmiyorum sadece diplerimi yıkıyorum.sonrasında methoda uygun saç maskesini krem gibi uyguluyorum ve duruluyorum.saçım tam kurumamışken yine methoda uygun olduğunu düşündüğüm durulanmayan saç kremini saçımı aşağıdan yukarıya doğru elimle sıkıştırır gibi uyguluyorum. Temiz içerikli bir saç jölesi ile de aynı hareketi tekrarlıyorum.
Bu yöntemden sonra saçlarım resmen kendine geldi,kıvırcık olmadı zaten olması için yapmadım hafif dalgalı saçlarım var.benim bu yöntemi uygulama nedenim kupkuru (2 hafta yıkamasam yağlanmayacak derecede kuru) ve saçlarımı açık kullanamayacağım kadar tiftik tiftik elektrikli olmasıydı(saçımda hiçbir işlem yok) bu yönteme geçtikten sonra artık saçlarım normal şekilde yağlanıyor ve elektriklenmesi minimuma indi.sağlıklı ve parlak gözükmeye başladı.ve en sevindiğim nokta artık saçlarımı açık şekilde kullanabiliyorum
Benimle aynı sorunu yaşayan süslüler bence bir denesin,faydasını göreceksiniz.illa ki kıvırcık saçlı olmak için yapılması gerekmiyor,dediğim gibi benim saçlarım kıvırcık olmadı sadece daha güzel dalgalı duruyor.
Medya ekleyeceğim öncesi sonrası
1 aralık 2020 21:06
1 aralık 2020 21:13
Saçlarım 2b-2c dalgalara sahip fakat ince telli olduğu için normalde her banyodan banyoya şekli değişiyordu hatta dakikası dakikasına uymuyordu. Şimdi bunu uygulamaya başlayınca daha belirgin dalgalar elde ettiğimi düşünüyorum. Saçım gözenek testine göre low porosity (düşük gözenekli) çıktı. Yaani proteinden uzak hafif yağlara yakın olmalıymışım. Ben bu methodu tamamen uygulamıyorum. Öncelikle içeriği daha doğal olan şampuan kullanıyorum (otacı naturway sarımsaklı şampuan) sülfat takıntım yok ve sadece diplerine uyguluyorum. Mesela geçen gün içeriği görece daha kimyasal olan sebamed kullandım ve saçlarım söndü. Sonra yine duşta syoss curl me saç kremini uyguluyorum 5-10 dakika bekletip yıkıyorum. Duştan çıkınca pamuklu tişörtle suyunu alıyorum önceden mikrofiber havluya sarardım ama tişörtle daha fazla verim alıyorum sanki. Migrenim olduğu için saçımı kurutmak zorundayım, şöyle yapıyorum ; kafamı öne eğip sadece diplerini kurutuyorum (vigom yok keşke olsa :( ) Sonra nemli saçımın uçlarına low porositye uygun olan jojoba yağından sürüyorum. En son da otacı bitki özlü saç şekillendirisinden uyguluyorum bu aşamayı saçım az nemli olduğu zaman kurumaya yakın yapıyorum). Bazen de dışarı çıkacaksam saç şekillendiricisinden önce marc anthony strictly curls durulanmayan saç kremini sürüyorum. Saçlarım ince telli olduğu için ne yaparsam yapayım ertesi güne şekli bozulmuş oluyor. Neyse böyle idare ediyorum işte :').
ecnebi ülkelerden edindiğim stoklar bitince, ülkemizdeki ürünleri daha daha yakından deneyimledim. güncel rutinimi paylaşmak isterim.
şampuan&maske: (gbkz: organique) sensitive serisi
banyo sonrası saç ıslakken (gizlinot: loc method)
yağ: (gbkz: otacı argan bakım yağı)
leave-in: (gbkz: isana 2’si 1 arada avokadolu saç bakım kremi)
jöle: (gbkz: otacı bitkisel saç şekillendirici )ya da (gbkz: Alterra Şekillendirici Jöle) -Organik Papaya & Bambu Ekstresi İçeren-
bunları uygulayıp (gbkz: denman) 7 tarağımla tarıyorum ve mikrofiber havluyla sarıp ürünlerin saçıma iyice -birkaç saat- nüfuz etmesini bekliyorum sonra vigo ve finito.
4 aralık 2020 15:02
4 aralık 2020 16:22
(link: https://www.watsons.com.tr/p/kv-styling-hair-mousse-super-strong-250ml-40477?gclid=Cj0KCQiA6t6ABhDMARIsAONIYywdcTMg1yOvztIJlH0R2Z917JaB3qx0rV_5aYOmzjVzEGv19zY7i9oaAoehEALw_wcB kruidvat super strong saç köpüğü)
uzun zamandır kaç paket bitirdiğimi bilmiyorum bu köpükten, gerçekten çok çok memnundum, birkaç gün evvel kendi başlığına yazdım hatta (link: https://www.suslusozluk.com/kruidvat-super-strong-saç-köpüğü?i=1230497 link)
bugün elimdeki şişe bitince dolaptan stoğu çıkardım farklı paketteydi zaten, kullanınca yapısı da farklı geldi, içeriğine baktım, birkaç şey değişmiş. sonra kıvırcık kız metoduna uygunluğunu merak edip buradan öğrendiğim bir siteye yazdım içeriğini vee bingoo uygun çıktı.
tam cümle böyle: this product is CG Approved, but contains some ingredients that may not work for everyone!
baya uygun fiyatlı bir ürün, verdiğiniz paraya acımazsınız yani, içeriği diğer girdiye yazmıştım.
daha önce uyguladığımı yazmıştım bu başlığa hala uygulamaya devam ediyorum ve gerçekten çok dalgalı oldu saçlarım, öncesi sonrası fotoğrafı sallıyorum yineeee
Merhaba süslüler, ben de bu metodu artık 1 aydır ciddili uyguluyorum. Ürünlerden çok saç kremi+jöle kullanmak benim dalgalarıma çook iyi geldi, saçlarıma zararlı olmadığını bildiğim ürünleri kullanmak ise bir iç huzur sağlıyor ne yalan söyleyeyim :) zaten silikonsuz şampuan kullanıyormuşum ve saçlarım boyalı değil, çok nadiren düzleştiririm. O yüzden bende hemen etkisini gösterdi metod. zaman zaman kepeklenen, kalın telli low porosity 2b saçlarım için kullandığım ürünleri paylaşmak istedim belki yardımı olur diye. Gaza gelip birsürü ürün aldım allahtan hepsinden memnunum şimdilik.
Şampuan: love beauty and planet muru muru ve güllü olan(genelde bunu kullanıyorum) , otacının argan yağlı şampuanı, yves rocher boucles curls. Şimdi şampuan için şunu söyleyeyim. Saç derim normalde çok kurudur ama sülfatsız şampuana geçtiğim ilk zamanlarda bi temizlenmiyormuş hissi oldu. Bunu da eklipsin kafa derisi masaj fırçasıyla aştım. Duşta şampuanı onunla uyguluyorum ve tertemiz oluyor, kepek de olmadı sayesinde.
Durulanan saç kremi: organic shop bal- avokado, syoss curl me. Maske olarak da isananın argan yağlı maskesini kullanıyorum.
Durulanmayan krem: urban twisted curls, yves rocher defining cream (ikisinden de çok memnunum. Urbanın kremini elimde biraz sulandırıp kullanıyorum)
Jöle: kendi yaptığım keten tohumu jölesi(denemelisiniz harika) , hobby kıvır kıvır, otacı jöle yumuşak-orta, bee beauty yeşil kutuda olan jöle.
En son saçlarım kuruduktan sonra da jojoba yağı veya lavanta yağıyla sotc yapıyorum. Ve tabii denman brush'ı da es geçemem. Umarım yardımcı olur :) bütün kullandığım ürünler metoda uygun.
18 şubat 2021 20:10
18 şubat 2021 20:14
Nacizane sihrin duştan sonra ıslak saçı doğru taramak oldugunu keşfettiğim hede. Sinüzitim var, bana gelecek gibi değil. Hoşçakal cgm.
saçlarımda büyük farklar yarattığını düşündüğüm uygulama. 7-8 ay gibi bir süredir methodu uyguluyorum. İlk aylarda memnun kalmadığımı saçlarımın daha kuru göründüğünü, methoda devam ettikçe daha sağlıklı, daha az elektiriklenen ve en önemlisi daha belirgin dalgalı/kıvırcık halini aldığını söyleyebilirim. Sadece memnun kaldığım ürünleri yazacağım.
Şampuan: sülfat, silikon vs. içermeyen şampuanlar arasında en çok yvesh roche'nin kıvırcık saçlar serisindeki şampuanı beğendim. Saçlarımı kurutmuyor ve iyi temizliyor.
yaklaşık olarak ayda 1 veya 2 kere Arındırıcı şampuan olarak methoda uymayan ama saçta birikme yapacak maddeler de bulundurmayan urban care biotin&kafein peeling şampuanı kullanıyorum. Ayrıca son 1 aydır eklips'in saç masaj tarağıyla şampuanlarımı uyguluyorum.
saç Kremi/ maske : Protein içerikli bir ürüne ihtiyaç duyduğumu düşündüğümde syoss curl me saç kremi, yağ içerikli bir ürüne ihtiyaç duyduğumu düşündüğümde gratislerde satılan organic shop markasının Argan&amla saç maskesini kullanıyorum.
Duş sonrası: duş sonrası yıllardır mikrofiber havluya sararım saçlarımı. ben yıllar önce decathlondan almıştım. saç şekillendirici krem olarak urban care twisted curls hıbıscus&shea butter kremini, üzerine otacının bitki özlü saç jolesini kullanıyorum.
2 ay önce denman brush aldım. kullanmayı öğrendikçe çok sevdim. daha sıkı bukleler elde ediyorsunuz. ondan önce ellerimle aşağıdan yukarı sıkma hareketleriyle şekillendiriyordum.
Method ısıyı tavsiye etmiyor ama ben kendi kendine kurumadığı için saçlarımı mutlaka kurutuyorum. vigosuz yıllardır saç kurutmuyorum.
ürün yorumları ve uygulamalar için tavsiye edebileceğim instagram hesapları ise : @kivirciklarin_dünyasi
@kivircikkizmetodu
@kivircik_kizlar_gelsin