1. orange blossom ve blackberry & bay 30 ml aldım, hem tek tek hem de karıştırarak kullanıyorum. diyebilirim ki kokular güzel ama kalıcı değil, verdiğim paraya da acıdım. ki şıkır şıkırım ve parfüme verdiğim paraya da acımam.
- süslü
- şikayet et
- girdiler (28)
- medya (2)

saç rengi: | kestane |
2. Next Level AVM'deki mağazalarını görene kadar ne markası olduğunu bilmediğim parfüm markası.
Önceleri benim açımdan sadece bloggerların ve vloggerların yaptıkları çekimlerde arka planda poşeti dursun diye aldıkları bir şeydi. (gizlinot: mesela makaron olabilirdi) (gizlinot: makaron sevmeyen blogger/vlogger olabilir mi?) (gizlinot: swh)

göz rengi: | mavi |
yaş: | 33 |
cilt alt tonu: | warm |
saç rengi: | diğer |
3. intense seriden (link: http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/Velvet-Rose-Oud-15286.html velvet rose&oud) favorim. zara'nın oud isimli parfümü ile de epey bir benzeşiyor ama sanmıyorum bunun kadar kalıcı olsun.(gizlinot: yazın insana bir röh çektiriyor)

saç tipi: | kuru |
4. bu bebeklere daha ucuza sahip olmak isteyenler (bkz: elca kozmetik)

saç tipi: | kuru |
5. mevsimselliğe pek takılmayıp yaz ortasında safran, sonbahar kış döneminde de deniz tuzu gibi kokular çıkarabiliyor. nitekim bugün henüz 15 günlük bir bebek olan wood sage & sea salt cologne'unu denedim. bileğimin içinde bıraktığı odunsu ve hafif maskülen koku öyle cezbedici ki kendimi öpmeme dakikalar kaldı.(gizlinot: swh)

saç tipi: | kuru |
6. bu markanın ürettiği mumlar, parfüm grubundan daha başarılı bence. çünkü aklınıza gelmeyecek envai çeşitte koku kombinasyonu yaparak mum üretiyorlar. hatta yurtdışında bir mağazalarında (link: http://www.jomalone.com/product/3560/29549/For-the-Home/Home-Candles/Green-Tomato-Leaf-Home-Candle yeşil domates yaprağı) aramolı mumunu görmüştüm. biliyorum mum kokusu olarak alışıldık değil ve ne alaka gibi ya diye bir tepki verebiliyorsunuz (gizlinot: aynısı bende yaptım çünkü) ancak cidden nasıl güzel kokuyor anlatamam, buram buram böyle. anlatamayacağım kokuyu.(gizlinot: zaten koku nasıl anlatılır ki ) türkiye'de fiyatları uçmuş gitmiş olması gerektiği gibi. hep öyle olmuyor mu?

cilt tipi: | kuru |
yaş: | 32 |
cilt alt tonu: | cool |
göz rengi: | açık kahverengi |
saç tipi: | kuru |
7. vanilya ile anason gibi fantastik karışımları sayesinde tanıdığım marka.
aynı zamanda kendinize hayatta para verip almayacağınız muhteşem kokulu vücut kremlerinden harika hediye olur.

yaş: | 35 |
8. elimde 3 adet kokusu olan marka.
1. en sevdiğim ve günlük kullandığım peony & blush suede. çok güzel ve zarif bir çiçek kokusu. belirgin ama rahatsız etmeyecek tarzda, ağır değil, bayık değil, 'buram buram' çiçek değil. çok hoşuma gidiyor. yakında bitecek elimdeki. (gizlinot: :()
2. vanilla & anise. vanilyalı kokuları pek sevmem, bu çok hoşuma gidiyor, bana çok değişik geliyor, kokladığım başka kokulara benzemiyor. sonbahar/kış için, soğuk zamanlar için uygun sıcacık bir koku. bu üzerimde alabildiğim kokulardan, sıktıktan sonra gün içerisinde zaman zaman o kokusu çok net bir şekilde burnuma geliyor. peony gibi günlük değil daha çok akşam çıkarken tercih ettiğim, daha yoğun bir koku.
3. english pear & freesia 'nın biraz değişik bir keskinliği var. buna bayılmıyorum açıkçası şuan, bitince tekrar almam. ama bunu da annem çok beğeniyor, 'bahar gibi kokuyor' diyor. ben de alırken sevmiştim ama şuan fazla keskin geliyor burnuma.
jo malone kokularının kalıcılığı bende bir edt'den daha az değil. gün içerisinde tazelemiyorum. bir chanel parfüm kalıcılığında mı, hayır kesinlikle değil tabii ki.
wood sage & sea salt'ı da inanılmaz merak ediyorum, kulağa çok 'ferah' geliyor ama bir deneyemedim. peony&blush suede ile english pear bitince neden olmasın? (gizlinot: swh)

cilt alt tonu: | warm |

alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | kestane |
saç kalınlığı: | normal |
kepekli saç: | hayır |
10. parfümleri alkolle değil de suyla yapılmış gibi kokan marka.
ne kadar kaliteli ya da ne kadar pahalı olursa olsun alkol kokusu çoğu parfümde fark edilir düzeyde ama jo malone parfümlerinde alkol kokusu hiç gelmiyor diyebilirim. bu açıdan gerçekten başarılı, kokular da olabildiğince sade. genelde yves rocher parfümlerinin yakaladığı gerçek kokulara benzetme açısından da çok iyi. çok kompleks, farklı kokular beğenenlerin beğenebileceği bir marka değil. bence tek kusuru parfümlerin çok kalıcı olmaması. en kalıcı parfümlerinden olan peony & blush suede bile çok az duruyor kıyafetlerde.
niş bir marka olarak görünmüyor artık gözüme jo malone. diğer niş parfümler kadar da pahalı değil: 100 ml yaklaşık 300, 30 ml 150 lira. markanın sadeliği ve şıklığı ise paha biçilemez.