Sözlükte oje başlıkları canlanmış. Buna çok mutlu oldum :) çünkü artik herkes gel/protez tırnak yaptırıyor. Evinde kendi ojesini süren bir avuç insan kaldık.
Ben de Note un 07 Caffeine Addict ojesini aldım. Güzel bir kahve tonu. Görselini paylaşacağım medyada.
Bu arada Note ojeleri eskiden kalın fırçalıydı. Flormar yıllar sonra incecik fırçasını kalinlastirdi, Note tuhaf bir şekilde inceltmişti.
Şimdi allahtan yine kalın hale getirmişler. Çünkü ben hiç ince fırça ile süremiyorum süslülerim.
Bu arada renk skalasi olarak Note un Nude, kahve ve pembe tonlarını çok çeşitli ve güzel buluyorum.
Not: sözlük yine medyayı evirip çevirdi :) rengi kapalı havada daha koyu çıkmış. Işığa göre daha açık görünebiliyor. Ama ben her haliyle sevdim. <3
dün 3. kez kullanmış oldum. şu girdiyi yazmadan önce de top coat nedir diye baktım, çünkü bu ürünün ne yaptığını anlamadım. evet parlak gösterdiği doğru ama o parlaklığı alabilmek için ojenin düzgün kuruması gerekiyor. bu top coat asla kurumasına yardımcı olmuyor, mesela benim şu an bir elimdeki ojeler parlakken öbüründekiler değil. yastık izi olmamışlar ama bir elimin ojesi kenardan bozulmuş. ki top coat'ı sürdükten sonra yarım saatten fazla bekledim kurusun diye. ojelerin kalıcılığına çok bir etkisi olduğunu görmedim geçen hafta sürdüğüm ojeler 2. günden uçlardan atmaya başlamıştı. ama ojeden ojeye bu performans değişiyordur flormarın ojeleri bende zaten hiç dayanmıyor bu da yardımcı olmadı. fikrim değişirse güncellerim
Bu ürünün 03 raspberry shake rengi eşsiz bir şey. Doğal bir açık pembe ve çok parlak. Diğer popüler açık pembeler (pastel 54, flormar 397 vb.) 3 katta bile tırnağın beyaz kısmını tam olarak örtmezken bu ürün tek katta hem opak hem de jel gibi parlak bir görüntü veriyor. Aslında tırnak sertleştiriciymiş ama base coat olmadan kullanınca tırnaktan soyuluyor, bir bakım etkisi de görmedim, ben düz oje olarak kullanıyorum. Fırçası kalın, kolay ve pürüzsüz uygulanıyor. Top coat olmasa bile hızlı kuruyor. Tek kat yeterli olur ama ben tırnaklarım pütürlü olduğu için 2 kat uyguluyorum. Şişenin yarısında yapısı bozuldu sadece, gittim yenisini aldım hemen.
Ojenin birkaç gün jel parlaklığında kalmasını sağlayan top coat, aynı zamanda hızlı kurumasına da yardımcı oluyor. ojelerimi hep top coat ile kullandığım için genelde uzun dayanıyor, bu üründe de uçlardan soyulma yaşamadım. Ojenin rengini veya yapısını bozmuyor. İstediğini ekstra parlaklıksa kesinlikle almaya değer bir ürün. Kalın yapılı olduğu için baloncuklanma yapabiliyor aynı noktadan tekrar geçmemeye dikkat edin uygularken ve elinizi bir süre çok hareket ettirmeyin.
bu üründen önce top coat'ların işe yaramadığını düşünüyordum. rosmann ziyaretlerimden bir tanesinde karşıma çıkınca alıp deneme şansım oldu. normalde ikinci günde ojelerim çıkar, bunu süründe 7 gün tırnağımda bozulmadan kalıyorlar.
yapısı diğer top coatlara göre daha kalın, kuruyana kadar dikkatli olmak gerekiyor o yüzden. bu ürün bitince flormar'ınkini alma gafletine düştüm. o hemen bitse de buna geri dönebilsem diye hayaller kuruyorum.
böyle bir ürüne ihtiyacınız varsa gönülden önerimdir
21 şubat 17:05
21 şubat 17:06
hiçbir işe yaramıyor. tamamen zaman, emek, para kaybı. üzerine bir de sürülen ürünü de bozuyor
bu aralar sardığım iki renk var. essie ballet slippers, açık pembe hafif şeffaf ve içinde kremsilik de barındıran temiz duruşlu bir oje. diğeri de essie wicked, koyu siyahımsı bordo, bunu da flormar 323 e benzetiyorum.
tırnaklarımda oje yok ama boyunu ve manikürünü çok beğendiğim takma tırnaklar var. bir süredir tırnak yaptırmayı düşünüyordum ama uv ışıktan elimin kararmasını istemiyordum. rossmanndan 400 küsür tlye aldığım takma tırnaklar. oldukça başarılı buldum. tarif edildiği gibi takarsanız kesinlikle çıkmıyor. gevşese bile düşmüyor. tırnak kiralamış gibi düşünün ^^
golden rose keratin 38... muhteşem bir kırmızı. zaten bir gün ellerime kalıcı oje yaptırdıgım gün aynı tonu ayaklarıma sürmek için almıştım.
bu ürünün formülasyonunun değişmiş olabileceğini düşünüyorum çünkü şişesi de değişmiş. ben yeni formülasyon için yorum yapacağım.
öncelikle çok beğendiğimi söylemek istiyorum. reyonda ne alsam diye bakarken buradaki başlıktaki yorumlarında 'sarılığı kalıcı olarak gidermiyor sadece nötrlüyor' dendiğini görünce pek de umudum olmadan aldım ancak benim tırnaklarımdaki sarılıkları giderdi gerçekten. 1 aydır kullanıyorum ama ben çok düzenli kullandım bir kere sürüp öyle kendi haline bırakmadım gün aşırı silip tekrar sürdüm bu yüzden faydasını görmüş olabilirim ya da dediğim gibi formülasyonda yenilemeye gittiler. bu arada gerçekten tırnaklarım çok kötü durumdaydı onu da ekleyeyim. ben hep kırmızı ve bordo oje sürerim, bilen bilir bunların pigmenti daha farklı yani koyu renk ojeler ve kırmızı tonlar tırnağı daha çok sarartıyor. geçen yaz sadece birkaç kez base coat olmadan kırmızı oje sürdüm ve tırnaklarım değil sarı turunculaşmıştı resmen ve asla geçmiyordu. çok memnun kaldım şu an minik bir ton farkı kaldı onu da 1 ayda geçirir diye düşünüyorum.
bunun dışında evet rengi gerçekten çok güzel, sadece bakım ürünü olarak değil oje olarak bile kullanabilirsiniz çok temiz gösteriyor elleri ve 2 katta tam opaklık sağlıyor.
ben 200 küsur liraya almıştım diye hatırlıyorum. bittikten sonra tekrar alırım. kırmızı ve bordoların altında kenarlardan minik minik belli oluyor ama nude renk oje sürersem bunu base coat olarak sürebilirim ya da ojesiz zamanlarımda sürerim.