faydaları saymakla bitmeyen bir şey bu keçiboynuzu özü. (gizlinot: ben aklıma gelenleri yazıcam aklıma geldikçe editlerim) içerisinde yağ, kafein, gluten ve kolesterol bulunmuyor. Kalsiyum bakımından zengin, eklem ağrılarına, alerjik rahatsızlıklara, bronşite, soğuk algınlığına ve kansızlığa çok iyi geliyor. (gizlinot: annemin astımı var sabahları bir kaşık yuttuğunda nefes kesilmelerini eskisi gibi yaşamadığın söylemişti) ayrıca içerisinde gallik asit bulunuyor ki bu gallik asit vücudumuzdaki metallerin atımını kolaylaştırıyor, özellikle kemoterapi gören hastalara (gizlinot: tabii ki ilaçlara ek ve doktor önerisiyle) tavsiye ediliyor vücuttan gereksiz zararlı ışınlar atılsın diye. Mutlaka tahta kaşıkla kullanılması gerek içerisine metal kaşık değdirilmesi tavsiye edilmiyor. Bizim evin demirbaşı olan hünnap markasının keçiboynuzu özü, eczanelerde satılması sebebiyle biraz daha güven verici bir kaç sene önce altın havan ödülü almıştı en iyi ilaç dışı ürün kategorisinde. (gizlinot: eczanede aşırı rağbet gördüğü için, sürekli öZelliklerini anlatmaktan bildiğin ezberlemişim)
(yazar: cnsycl) uktesiydi.
13 şubat 2017 20:02
13 şubat 2017 20:03
çok severim. önerebileceğim markalar:
(link: https://productimages.hepsiburada.net/s/1/460/9496628199474.jpg hünnap) vitaminli ve kış için ideal. ekstra multivitamin alımına gerek kalmıyor. ayrıca pekmez ve balı çok sevmiyorsanız bu gayet ideal.
(link: https://reimg-carrefour.mncdn.com/mnresize/600/600/productimage/30205848/30205848_0_MC/8812151341106_1543845614081.jpg koska) keçiboynuzu meyvesinin içindeki özü/balı. kansızlık ve demir eksikliği için öneriyorlar.
Bunu övmek için kelimelerim kifayetsiz kalır. Pekmez ve bal yerine kullandığım en güzel ve en faydalı tatlandırıcı. Geçtiğimiz 3 sene yaz mevsimi boyunca saman nezlesi yüzünden ağır alerji ilaçlarıyla, kortizonlu havalarla yaşadım onlar bile karnımı ağrıtacak derecede şiddetli öksürük ve nefes darlığına engel olamadı. Her seferinde havalar serinlesin diye dört gözle bekledim. İşte okulda arabada hastanede her yerde kısa kısa öksürürdüm ve bazen içimde tutarsam sonrasında bayılacak kadar uzun uzun öksürürdüm. Ben bu mucize ürünü 3 ay önce keşfettim ve başlarda ara ara kullandım ve açıkçası aromasını ben çok beğendim. Tek başına değil ama tahinle ve soğuk çayların içinde şahane oluyor. Efendim çok zor değil her sabah 1 çay kaşığı propolis ve 1 tatlı kaşığı bundan, sabah demlediğim sıcak çay suyuna koyuyorum ve birkaç damla da limon ilave edip buzla içiyorum hem aroması güzel hem de içimi keyifli oluyor. Öğleden sonra ikindi ara öğününde de meyve istemediğim zamanlar birebir oranda hazırladığım tahin ve özden bir tatlı kaşığı yiyip 1 bardak süt içiyorum hem enerji veriyor hem doyuruyor. Bu yaz daha 1 ay geçti ve normalde mayıs sonlarında benim alerji ataklarım başlardı, şimdi en fazla burnum tıkanıyor ve hapşırıyorum ama o kadar. Hapşırmam da alerji için yazılan burun spreyini kullandığım için ama günde 100 kez hapşırmayı dakika başı öksürmeye ve o iğrenç nefes darlığı hissiyatına tercih ederim.
7 temmuz 10:48
7 temmuz 10:50