Saçı yıpratmayan, kurutmayan bir boya. Saça başta işleyen boya aktıkça geride güzel bir aydınlık, kızıllık kalıyor saçlarımda. Bunu da seviyorum.
Sanki ikidir saçımın çok dökülmesine sebep oluyor. Her boyamadan sonra avuç avuç dökülüyor saçım.
Saçları avuç avuç döken bir boyadır,ablamın saçını boyadık 2 ay dökülmesi durmadı başka boyaya geçince düzeldi bir sorun kalmadı,çoğu kişi yaşamış aynı sorunu zaten.
Saçımı ilk kez boyamak için her genç kızın içinden geçirdiği bir değişiklik istiyorum zamanlarında parlak kumral rengini aldığım ve saçımı olduğundan bir tık daha koyu yapan bir boya olduğunu gördüm. Ben söylemeyince kimse saçımı boyadığım anlamıyor. Duştan sonra biraz boya kokusu alıyorum sanki ama denemekten zarar gelmez bir kez daha farklı bir renk alıp deneyebilirim.
Kumral rengini saçımda şöyle bir denedim. Verdiği parlaklık olsun, saçtan hemen akmaması kademe kademe akması olsun bayağı güzel bir boya fakat indirimsiz fiyatı oldukça pahalı. İndirimli fiyatlardan yakalanabilirse müdavimi olunabilir.
kendisi için ne demeye boya denmiş anlamadığım ürün. dün parlak kumral rengini saçlarıma uyguladım zerre etkisi olmadı. tam olarak 20 dk bekledim. saçım koyu kestane renkte ve uçlara doğru güneş açılmaları var normalde. üstlerde de yeni yeni çıkmaya başlayan beyazlarım var. canım değişiklik istediği için saçımda biraz kumrallık dilemiştim ve ara ara renk ve ışıltı sağlar kalıcı da değil diye bu boyayı seçmiştim. maalesef ürün hiçbir işe yaramıyor. beyazlarım da olduğu gibi duruyor.
Kullandığım boyalar arasında en iyisiydi. 700 kumral açık saçta fotoğrafta göründüğü gibi çıkıyor. Fakat gerçekten oluk oluk saç döküyor ne yazık ki veda etmek zorunda kaldım. Saçta ne kadar doğal gibi dursa da kullanmamak kel kalmaktan iyidir :((
Saçı besleyerek, yıpratmadan rengini geçici olarak değiştiren saç boyası. 28 yıkamaya kadar kalıcı olduğunu iddia ediyor marka. Bu yüzden en cesur hamleleri pek de düşünmeden yapabiliyorsunuz bu boyayla.
Bu özelliğinden cesaret alarak koyu kahve saçlarımı l'oreal paris casting creme gloss bal köpüğü rengine boyadım. Hem de açıcı herhangi bir ürün kullanmadan. Bir blog yazarından gördüğüm bu tavsiyeyle, saçları koyu kahve olanlar bir kaç ay bu şekilde boyayarak açık kahve ışıltılı saçlara sahip olabiliyor. Kuaförlerin "yoklight" dediği uygulamaya para akıtmaya da gerek kalmıyor. Risksiz ve maliyeti düşük bir deney.
16 kasım 2019 12:00
19 kasım 2019 08:39
Saçlarımı ilk defa boyadım ve aşırı beğendim. Oldukça soğuk alt tonlu kahverengi saçlarımın bana yakışmadığını düşünürdüm hep. Sıcak tenime yakışır diye düşünerek 532 ve 680 renklerini karıştırdım. Saçlarım oldukça gür ve orta uzunlukta olduğundan anca yettirdim. İlk iki yıkamada yanında verilen saç kremini kullandım ve bence o yumuşaklık hissiyatını veren kremdi. Çünkü 3. Yıkamada saçlarım kendi kalitesine döndü. Boyayı saçımdan çıkarırken biraz dökülme yaptı ama sonrasında sıkıntı yaşamadım. İki hafta kadar kendi rengimden daha koyuydu saçlarım. Yani orijinal renginiz koyuysa en açık renkte bile saçınızı açamayacaksınız muhtemelen. Sakın buna güvenip açık renklere yönelmeyin çünkü 4 yıkamadan sonra açılmaya başladı. Öyle ahım şahım bir açılma değil ancak tedbirli olmakta fayda var. Alt tonunuzu değiştirmek biraz da ışıltı katmak istiyorsanız oldukça iyi.
17 ocak 2020 09:20
20 ocak 2020 22:29
tanım: l’oreal markasına ait; amonyaksız ve nispeten temiz içerikli olan; en fazla 28 yıkamada saçtan tamamen çıkmayı vadeden ancak saç yapısına bağlı olarak kalıcılığı biraz daha fazla olabilen; yoğun beyazları kapatmada pek başarılı olmayan ama ilk beyazları kapatmak daha doğrusu görünürlüğünü azaltmak açısından çok daha başarılı olan; evde tek başına bile yardım gerektirmeksizin kolay uygulanan ve kolay durulanan; fazla arındırıcı nitelikte şampuanlarla sürekli yıkanmadıkça saçta ilk günkü parlaklığıyla kalan ve genel anlamda saçları nispeten az yıpratan, yoğun pigmentli ve kokusuz saç boyasıdır.
öncelikle ben bu ürünü daha önce boya işlemi görmemiş saçlarıma ilk saç boyası olarak yaklaşık iki ay önce uyguladım ve daha sonra bir kez daha renk otursun diye ikinci paket ürünü kullanarak boya işlemini tekrarladım. her iki seferde de kullanma talimatlarına harfi harfine uyarak uygulama yaptım, yani boyayı önceden şampuanlanmış ve durulanmış temiz saçlarıma halihazırda nemli iken uyguladım ve boyayı saçımda ne eksik ne de fazla, tam 20 dk. beklettim. sonrasında durulama yaparken de şampuan kullanmadım, boyayı saçımdan iyice akıttıktan sonra paketin içinden çıkan saç kremini tüm saçlarıma uyguladım, 5 dk. kadar beklettim ve iyice duruladım. saçlarım ince telli, hacimsiz, dökülmeye meyilli ve çabuk yağlanan bir tipte. orijinal rengi açık kumral olan saçlarımdan bir tık açık renkte durmasını beklediğim “603 – altın karamel” rengini kullandım ve boyanın saçımdaki duruşu normal bir ışıkta tam doğal saç rengim, güneş ışığında ise açık altın yansımaları olan bir açık kumral gibi durdu. omuz hizasındaki saçlarım için bir paket ürünün (hem boya hem de saç kremi olarak) dipten uca tüm uygulama için saçıma yeterli olduğunu söyleyebilirim. ürünle ilgili tüm yorumlarımı bu bilgiler ışığında yapıyorum.
olumlu özellikleri: normal bir saç boyasına göre daha az amonyak içerdiği için saçları daha az yıpratıyor hatta paketin içinden çıkan saç kremi boya sonrasında uygulandığında saça çok güzel bir ışıltı ve yumuşaklık veriyor. amonyak içermediği için aynı zamanda kötü de kokmuyor hatta saç kremi efsanevi derecede güzel kokuyor. boya sonrası saç diplerim kurumadı ya da kaşınmadı, boya saç derimde herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmadı. ürünün kullanımı çok kolay, ilk defa saç boyayan biri olarak evde tek başıma, hiç kimseden yardım almadan ve zorlanmadan uygulama yapabildim. ürün indirim zamanlarında 18-21 tl’ye satılıyor ki bence bu kalitedeki bir saç boyası için uygun bir fiyat. bu saç boyası benim saçlarımı ekstra kurutmadı, matlaştırmadı ya da yıpratmadı. normal zamanlardaki dökülmesinden fazla bir dökülmeye sebep olmadı.
olumsuz özellikleri: ürün her zaman her yerde indirimli fiyatıyla satılmıyor ve çoğu rengi stokta bulunmuyor. renk skalası çok geniş bir saç boyası değil, her renk için belli tonlarda renklerden oluşuyor. özellikle boyanın rengi saç renginize yakın ise ve saçlarınızı fazlaca sülfat içeren arındırıcı şampuanlarla yıkamıyorsanız ürün vadettiği gibi 28 günde saçtan çıkmıyor. son olarak da l’oreal, ne yazık ki vegan ve/veya cruelty free bir marka değil. saçlardaki yoğun beyazları kapatma konusunda başarılı bir performans göstermeyeceğine neredeyse emin olduğum bir ürün, çünkü benim tek tük beyazlarımı da açık sarıya çevirdi ve tam olarak kapatmadı diyebilirim. sopn olarak; bu boya amonyak içermediği için saçınızı doğal saç renginizden çok açık bir renge boyamak isterseniz bu ürünün tek başına saç açma etkisi de yetersiz olacaktır diye tahmin ediyorum.
kısacası ilk defa saç boyayan ve yeni yeni çıkan beyazlarını bir tık kapatmayı amaçlayan biri olarak kendi saç rengime hayli yakın ve bir tık daha fazla ışıltılı bir renk elde ettim ve ben bu üründen çok memnun kaldım. saç tipiniz benimkine benzerse ya da amacınız benimle aynı doğrultudaysa bu boyayı size tavsiye edebilirim ancak yoğun beyaz kapatma ve uzun süre kalıcılık konularında bu boya size istediğiniz performansı vermeyecektir. ürünü yeniden kullandığımda olumlu ya da olumsuz bir etki gözlemlersem bu girdiyi muhakkak güncellerim.
saçlarımı orta bakır kullanmayı çok seviyorum ancak bazen koyu küllü kumral kullanmak da istiyorum. hem dip boyası ve saçlarla kaşların rengini yakalama derdinden kurtulmak için hem de cildimin daha sağlıklı göründüğünü düşündüğüm için. saç konusunda çabuk sıkılıyorum ve renkler arasında geçmeyi de seviyorum bu yüzden bu boyayı kullanmak istiyorum ama bu türden bir tecrübe yaşayana henüz rastlayamadım. daha açık renklerden siyah ve koyu kahvelere kadar kaçmadan boyayıp eski rengine dönebilen veya çok yaklaşan yazarlarımız varsa yeşillendirmelerini bekliyorum.