girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (2)
    • medya (0)

1. Aralik 2023'te acik miyomektomi oldum. Tamamen gebe kalabilmek icindi. Ancak miyomlarin alinmasi benim hayat kalitemi inanilmaz yukseltti. Adet kanamalarim yariya dustu, meger ben ne yasamisim onca yil. Doktor bir yil gebe kalma dedi. Tam iyilesmem icin. Bir yil doldu, ertesi ay gebe kaldim cok sukur. Ki oncesinde miyomlara ragmen gebe kalabilirim umuduyla aylarca denemistik, ama miyomlarin yeri gebelige izin vermiyordu. Tek soyleyecegim, bu ameliyati cocuk sahibi olmanin otesinde adet kanamanizin azalmasi ve normale donmesi icin isteyin. Yillardir kroniklesen demir eksikligim bundanmis meger.

Tanim: rahimdeki miyomlarin alinmasi ameliyati. Acik veya laparoskopik yapilabilir. Benimki miyomlarin yerlerinden oturu acik olmak zorundaymis.

13 ağustos 15:58

2. hemoglobinimin 5 lere düşmesine olan miyomumdan kurtulduğum operasyon.

dünya varmış gerçekten. geçen sene ağrılı ve aşırı kanamalarım olmaya başlamıştı. sonra ilaç kullanıp biraz kontrol altına almaya çalıştık. bu sene şubatın başında reglim başladı ve martın sonuna kadar sürdü. asla bitmedi. hemoglobinim dipleri gördü. 3-4 ünite ferinject aldım. ağrıdan günde 4-5 arveles içiyodum. her neyse içime sinen bi doktor aradım 1 ay boyunca. sonra şükürler olsun buldum. rahim duvarını sürekli kastığı ve çok derinde olduğu için ben de açık operasyon oldum. reglim düzeldi çok şükür.. ancak operasyon sonrası gerçekten ağrım oldu, kolay bi ameliyat değilmiş gerçekten. annelerimiz bizi neden doğurmuş ne acı çekmişler diye hayatı sorguladım..

14 ağustos 15:11