girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (1266)
    • medya (63)

1266. bu aralar silinen puanlarla ilgili gerek şikayetvar sitesinde gerekse sosyal medyada bir kaos var. sephora puanları dönem dönem azalıyor. mesela benim 1 hafta kadar önce 15K+ civarında puanım vardı şimdi 1-2K civarında var. bunun için 2 ay kadar önce sinirlendiğim için artık bu ayki düşüşe kızacak enerjim kalmadı. sadece çeklerimin tanımlanıp tanımlanmamasına odaklandım. onlar da ayda 1 kere tanımlanıyor. bu ayın çeki tanımlandı ve maili geldi. anlamaya çok çalışmayın çıldırabilirsiniz. çünkü neye dayanarak çekiyor, nasıl kupona dönüşüyor bizim bunu faniler olarak anlamamızın imkanı yok. sadece harcamalarınıza kupon tanımlanıyor mu bunu takip edin. ben kendiminkileri tarih aralığı, harcama ve kupon sayısı üzerinden takip edebilmek için excel dosyasına aldım. puanlarımı, puan kullanımlarımı vs oradan takip ediyorum. çünkü çağrı merkeziyle asla anlaşamıyoruz ve mutabık kalamıyoruz.

not: çekleri indirim dönemlerinde kullandırtmıyorlar. misal benim çekim geçen hafta tanımlıydı ama indirim olduğundan ayın 19'undan sonra kullanabilirsiniz ehehe yaptılar.

statü güncellemeleri de kupon kullanımları gibi puan düşürüyor. misal blackten gold'a geçtiyseniz 12.500 puanı sizden alır. yanlışım varsa düzeltilebilir.

gold üyelerin mağazada seçebileceği hediyeler 500-800Tl segmentinde yer almakta. fenty, huda, benefit, too faced gibi markalar yer almakta. black kart hediyeleri ise sephora collection'dan rimel serum ruj vs.

21 mart 20:54

1265. siz kendinizi çok akıllı falan mı sanıyorsunuz? indirim bittiği an tabiiki stoklar yenilendi. aksini bekliyor muyduk? hayır. sephora türkiye'ye has bir durum diye düşünüyorum globalde asla böyle sıkıntılar yaşamadım. anastasia'nın üretimi bitecek paletini 7 dolara falan almışlığım var. bizde anastasia indirime bile girmiyor sanki başıma dior :d acil izledikleri politikayı değiştirmeleri gerek. indirim yapmayın kardeşim madem göstermelik olacak ve istenilen herrrr şeyi stok dışı ya da 2 stok açarak sunacaksınız. tester konusu zaten rezalet ötesi sağır sultan duydu sephora marketing elemanları duymadı. 1 fondoten alsan ort 800 lira, bal gibi de krem, parfüm vs tester vereceksin. tester alabilir miyim diyorsun kendi maaşından kesiliyor gibi bir surat :/ o benim hakkım bacım yanlış anlamışsın. 2 chanel ruj fenty fondoten clinique krem aldığımda da 1 sephora duş jeli testeri verme bana ya. al başına çal hiçbir şey koyma daha iyi. yeter bu mağduriyetten bıktık ya! sesimizi çıkarmadıkça coştular sanki beleşe hediye veriyorlar reziller. torpille eleman alana kadar marketing nedir bilen eleman alın arsızlar

20 mart 16:55

1264. Kriz herkes gibi kozmetik sektörünü de vurdu. Daha önce alışverişlerimde gönderilen tonlarca sample ürünleri ara ki bulasın. 2 tane 1 ml'lik uyduruk krem atarlarsa şanslısın.

Ayrıca geçenlerde aşırı saçma ve fiyasko bir şeye Şahit oldum. 300€'Luk sipariş verdim söylemesi ayıp. Ertesi sabah siparişiniz iptal edildi diye email geldi. Ne alaka yaaaaa diye emaili okurken baktım ki istediğim ürünlerden sadece 1 (yazıyla bir) adeti stokta olmadığı için koca siparişi iptal etmişler. Yani tam da anlayamadım ve email atarak sordum. Gelen cevap: bilgisayar sistemlerimiz stokta olmayan ürünü çıkarıp siparişi göndermeye elverişli değil bu yüzden siparişi toptan iptal ediyoruz. Kusura bakmayın özür olarak bir sonraki siparişinizi ücretsiz kargo yapalım.

Sene 2023 bu ilkelliğe inanamadım. Acaba ABD sephora sistemi de bu şekilde mi yoksa bu ilkellik Almanya'ya mı özgü? Özürleri de kabahatlerinden beter. Zaten 25€ üzeri tüm siparişlerde kargom ücretsiz. Lütfettiniz.

5 mart 02:49 5 mart 02:50

1263. müşteri hizmetleri değil de müşteri hizmetlerinin aldığı talepleri karşılayan kişiler kimse, onlara işiniz düştü müydü, piiih yandınız. asla net bir sla süreleri yok. işi takip etmezseniz aylarca boşlukta bekletebiliyorlar. şikayetlerimi yazsam buradan fizana yol olur. yeniden sinirlenmemek için yazmıyorum.

5 mart 01:30

1262. berlin alexanderplatz subesinden taze gozlemlerimi bildiriyorum: hicbir calisan gelip sizi darlamiyor, sadece bir sey isterseniz yardimci oluyorlar. kimsenin "zengin" kompleksi yok, alisveristen sonra da posetinize bir tane sample urun koyuluyor. sistem boyle.

2 mart 14:48

1261. yalnızca izmir forumdaki sephora mağazasından çok memnun kaldım. ne gelip darlıyorlar ne başında dikilip bekliyorlar. uzun uzun gezip ürünleri inceleyebiliyorsun. kafana göre rahatlıkla karşılaştırma yapıp alışverişini tamamlıyorsun. üzerine kasadaki hanımefendi size aslında bunu tavsiye edebilirim diyor nezaketen ilgilenmediğini söyleyince bozulmuyorlar hatta mahçubiyet hissedip vazgeçip ürünü alıyorsun. iyi alışverişler dileriz güle güle kullanın diyor. müşteriyi bu şekilde mutlu edip güven veriyorlar. üslup çok önemli çok

28 şubat 12:03

1260. Ben de dün parfüm almak için mağazasına girdim ve yanıma gelen görevliye aklımda chanel'in bir iki parfümü olduğunu, onlardan birini alacağımı söyledim. Ben her ne kadar yardım istemesem ve yanımda bittiklerinde kendimi rahat hissedemesem de böyle çalışan biri geldiğinde nezaketen dinlemek zorunda hissediyorum, çünkü sonuçta oradan para kazanıyor. Belki ben başımdan savarken müdürü, yöneticisi görür de işini iyi yapamıyorsun der benim yüzümden zor duruma düşer diye aslında onların önerdiği şeyi almak istemesem de dakikalarca dinliyorum ama ne yazık ki sephorada saygı görmek ya da en azından kabalığa maruz kalmamak için sizin onlara kaba davranmanız gerekiyor sanırım.

Asla ve asla isabetli öneriler yapmıyorlar. Müşterinin ihtiyacını önemsemiyor hatta dinlemiyorlar. Akıllarında bir ürün var ve sizi sıkıştırarak, kafanızı bulandırarak, oldu bittiye getirerek o ürünü satmaya çalışıyorlar. Eğer satamazlarsa da olayı kişiselleştirip bozuluyor ve bunu size yansıtmaktan, kabalık yapmaktan hiç çekinmiyorlar. Dün coco almak için gittiğim Vadi İstanbul mağazasında görevli ısrarla bvlgari omnia crystalline, chloe love story satmaya çalıştı. En sonunda ben bunlar da çok hoşmuş teşekkür ederim ama şu an coco alacağım diyince parfümü sinirle elime tutuşturup hiç yüzüme bakmadan gözlerini kapatıp yüzünü buruşturarak kafa salladı. Gerçekten sephora çalışanlarını seçerek aldıklarını düşünmeye başladım.

27 şubat 23:07

1259. indirim dönemlerinde parfüm alıyorum bütçem olursa. çok çeşit olduğu için fırsat buldukça mağazalara girip iki yada üç farklı parfümü test ediyorum. Aynı gün 84829 parfüm denemek sağlıklı değil çünkü, bütün kokular karışıyor ve ayırt edemiyorsunuz.

Neyse işte bir gün sephoradayım. Tabi bir tanesi dikildi hemen "yardımcı olayım" diye. Parfüm bakıyorum ihtiyacım var dedim geçiştirmek için. ama ne istediğim belli, mon guerlain intense ve narciso for her denemek istiyorum, notalarını araştırıp yorumları da okumuşum.

Sürekli onu da deneyin bunu da deneyin diye bir sürü parfüm sıktı. Hep laf kalabalığı yaptı. Nerde uyduruk tercih edilmeyen parfüm var satmaya çalışıyor. sinir olup çıktım sonra. Merak ettiğim kokuları da doğru düzgün test edememiş oldum. Yurt dışında yaşasan böyle sorunlar yok tabi. Rahatça tester alabiliyorsun, güvenli dekant mağazaları var. Fiyatlar da anasının nikahı değil.

Burda ya ucuz parfüm kullanıcaksın ya da kör alış yapıp riske giriceksin. Anladım ama ben olayı bundan sonra daha kararlı durmak lazım karşılarında. Sen prim alıcaksın diye ben neden içime sinmeyen bir ürüne ikibin lira vereyim.

26 şubat 16:08

1258. websitesi ve ürün yelpazesi içimi bayandır. hani madem her şey pahalı madem kredi çekip alacağız bir şeyleri, bari istediğimiz bir şeyi alalım ya. yıllardır aynı 5-6 markaya mahkum ediyorlar bizi. onlarda da stok yok.

web sitesi de hiç cazip değil. keşke yurt dışı site versiyonları gibi yorum yapma özelliği de olsa ürünlere. eminim daha iyi olur müşteri için de.

tanım: tüm dünyada en kötü versiyonunun tr'de olduğuna inandığım ama yine de sevdiğim kozmetik mağazası.

5 şubat 01:51

1257. Yaklaşık 2016'dan beri black kart sahibi beni müşteri hizmetleri konusunda akıl almaz seviyedeki yetersizliğiyle 1.5 senedir hiçbir şey almamaya iten marka. Sephora'dan yalnızca yurt dışına çıktığımda alışveriş yapıyorum çünkü gerçekten artık paramla rezil olmaktan bıktım, hatta öyle ki zorla beni kore kozmetiği almaya alıştırdı. Kore kozmetiği distribütörleri mesajlarıma yarım saatte geri dönerken, sephora türkiye resmen dm'ime 2 kere görüldü attı. Hatta sorduğum bir videoyu izlediklerine dair bile bildirim almama rağmen yine de geri dönüş yok. Keşke rekabet edebilecek firmalar olsa da böyle rezil durumlar yaşamasak, ama belli ki fazla rahatlar. Artık Türkiye'den çekilseler de gram umrumda değil.

4 şubat 10:37