yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer

    içerik listesi

    henüz içerik eklenmemiş.

    4.6
    girdi yaz
    medya ekle
    değerlendir
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (51)
    • oylar (5)
    • medya (1)

    11. Hindistan cevizi ile birlikte kullanıldığında saçları çok yumuşatıyormuş.Vitacost sitesinden ulaşılabilinir.

    21 ağustos 2014 19:51

    12. Lilakutunun lilakutu olduğu zamanlar(fiyatının 39 değil 19 olup güzel ürünler gönderdiği dönem) cyrene markasına ait olanını deneme fırsatım olmuştu, kutudan çıkmıştı. Kokusuz denebilir katı bir halde vücut ısınızla yumuşuyor. Saçlarıma kullandım ama beğenmedim çünkü saçıma resmen yapıştı. Tırnak etlerini ve topukları güzel yumuşatıyor ama. Başka bir markaya ait olanını denemek istiyorum kısa zamanda.

    6 eylül 2014 11:47

    13. Her türlü cilt hastalığına devaymış shea yağı. Aslen afrikada üretilir ve ordaki kadınlar ayda 70 dolar gibi çok ucuz bi fiyata çalıştırılıyorlarmış. Benim dayım afrikada yaşadığı için katıksız, %100 doğal shea yağı getirmişti bana. Katı bi yağ ama sıcaklıkla eriyip krem kıvamına geliyor evde. Nemlendirme özelliği inanılmaz güzel. Güneşe alerjim olduğu için güneşte kızaran, kabaran ve kaşınan cildime aşırı iyi geldi. Cilt tarafından da çok kolay emiliyor. Dirseklerinize, dizlerinize sürdüğünüzde uzun süreli verdiği o yumuşaklık gözle görülür derecede belli. Mucize doğada gizli dedikleri bu olsa gerek

    6 eylül 2014 12:35


    14. tırnaklarda ve saçta bir çok serum ve nemlendiricinin yapamadığını yapan yağ. kokusuz, katı yapıda. parmak uçlarında erimesini beklemek çok keyifli. kütikülleri yumuşatıp itmek için, dul öncesi saç uçlarına nem maskesi yapmak içim kullanılabilir.

    ayrıca kuru ve gerilmiş yara-yanık durumlarında büyük kurtarıcı, hem de onarıcı.

    26 eylül 2014 21:30

    15. (yazar: daphnejasmin)in söylediği şekilde internette arattım çırpılmış shea yağını. karşıma ilk çıkan videoda yağı erittikten sonra hindistan cevizi yağı koyuyorlardı. elimde de hindistan cevizi yağı yok ama (gbkz: shiffa home) kakao yağı var, hem de ben saçıma değil de vucuduma kullanmak istiyorum bunu. derken bu akşam arındırıcı maskemin kurumasını beklerken dedim "kalk picamas, dene şunu.".

    (gbkz: doa kozmetik shea yağı) vardı bende, yarısını kazıya kazıya kullanıp bıkınca kenara kaldırmıştım. onu benmari usulü eritip içine bir tatlı kaşığı kadar kakao yağı koydum, mikserin en yüksek devrinde 7-8 dakika çırptım. yağ karışımı çırptıkça soğuyup kıvam aldı. videoda gösterildiği gibi kar beyazı yumurta akının köpüğü gibi olmadı ama köpürdü. baktım orada gördüğüm kadar olmayacak, bıraktım çırpmayı ve boş bir krem kavanozuna boşalttım. üzerinden yarım saat geçti, bu arada ben banyodan çıktım. o köpük kısım kavanozun üstünde birikmiş. altta kalan kısım ise kakao yağının da etkisiyle krem/mousse gibi bir kıvam almış (yani oda sıcaklığında bile donması zor artık). sürümü kolay, kokusu harika, emilimi çabuk oldu.

    10 saat sonrası editi: sabah baktığımda yağı yine eskisi gibi katılaşmış buldum. ama o kazıyarak kullanma durumu yok neyse ki. katı ama daha kolay alınıyor kavanozdan.

    28 eylül 2014 18:51 29 eylül 2014 08:29

    16. 2 yıl önce doa kozmetik sayesinde tanıştığım nimet. ben gayet memnunum. yaz kış fark etmeksizin kuruyan dudaklarıma ne blistexler ne vazelinler derman olmadı da bu shea butter oldu. akşam üzeri karma olan cildime masaj yaparak uyguladıktan sonra dudaklarıma da sürüp sonrasında da dudaklarımı bir güzel fırçalayıp yatıyorum. hem cildimde sivilce yapmıyor çok güzel nemlendiriyor hem de dudaklarımı iyileştiriyor.

    2 kasım 2014 00:51

    17. sanılanın aksine komedojenik olmayan yağdır. göz çevrem çok kuruyor. geçen gün soğuktan sanırım nemlendiricim yetersiz kalmış, bornova rüzgarını da yiyince pul pul oldu göz altlarım. birkaç gündür sürüyorum yağ bezesi falan olmadı ve iki günde düzeldi. kısacası mucizedir. ancak yağlı cildiniz varsa vıcık vıcık olabilirsiniz.

    edit: doa'nınkini kullanıyorum.

    2 kasım 2014 01:24 2 kasım 2014 01:24


    18. son yüzde 33 lük indiriminde doa kozmetikten aldım, hindistan cevizi yağı ve e vitamini ile karıştırıp en az 8 saat saçımda tutuyorum, akabinde bir güzel şampuanla arındırıyorum ki zaten kolay arınıyor, sonrasında zaten başka bir şey yapmadan saçlarımı tarıyorum ve tarak saçlarımdan akıp gidiyor, kuruduğundaysa, misler gibi yumuşacık saçlarım oluyor.

    ince telli yağlı saçlarım var ve ipek gibi hacimli saçlarım oluyor sayesinde.

    2 kasım 2014 02:21

    19. Emziren annelerde göğüs ucu çatlaklarına faydası dokunan yağ. Bu dertten muzdarip hanımlarımız bir denesin derim, zaten bu uğurda neler denemediniz ki..

    2 kasım 2014 23:50

    20. sanırım (bkz: nivea)nın shea butter aromalı bir duşta vücut kremi var. türkiye'de var mı bilemem ama kokusu harika. aklımızda bulunsun.

    13 kasım 2014 17:41