çinko oksit

Doktor sivilce lekelerim için "zinalfat krem" yazmış. Eve geldim baktım krem hakkında yorum yok hiç. Firmayla anlaşıp yeni çıkan ürünleri yazabiliyo doktorlar ben pek güvenmiyorum açıkçası. Üstüne bi de 70 lira olunca ve param da olmayınca hiç içime sinmedi. Krem şu: http://www.dermokozmetik.com/Zinalfat-Krem_10225.html %4 çinko oksit içeriyor. Bunu alacağıma gider çinko oksit krem alırım daha ucuz hem de çinko oksit yüzdesi daha fazla. Ya da avene'in şöyle bir kremi var: http://www.dermokozmetik.com/Avene-Cicalfate-Lotion-40-ml.html Bunda da çinko oksit var yüzdesini bilmemekle birlikte avene markasına güvendiğim için bunu alasım var. Siz olsaydınız bu 3 üründen hangisini alırdınız?

1. ben şahsen herhangi bir çinko oksit kremi alırdım krem sera gibi. doktorun verdiği krem sıradan çinko kremlerinden farksız. bir de bunlar biraz ağır kremler, mineral yağ, balmumu vs var içlerinde. sivilcelerinizi coşturmasınlar? daha çok tahriş olmuş, pişikli kuru cilde iyi geliyorlar çünkü. illa çinkolu krem istiyorsanız effaclar duo+ var, hem niacinamide ve salisilik asit de içeriyor. lekelere de iyi gelebilir.

3 eylül 2016 13:03

2. çinko oksit krem olarak kullanıldığında ciltten temizlenmesi epey zordur.eğer oranı yüksek olsun derseniz (mesela %40 oranlı oksizinc gibi) içerik olarak balık yağı da mevcuttur o nedenle biraz kokusunu da göz onunde bulundurarak alın bence. bir de çinko oksit krem olarak kullanıldığında sivilceleri arttirma olasiligi çok yüksek o yüzden belki arada sadece maske olarak kullanmak daha uygun olabilir. bir dönem çinko oksiti receteli hazirlanan tonik olarak kullanmistim. krem formundan ziyade bu şekilde kullanmak daha doğru olabilir belki tabii yine doktora danışarak fikrini alabilirsiniz.

eğer üstte de belirtildigi gibi illa bir krem almak istiyorsaniz effaclar duo + daha mantıklı ama lekeler için sadece bu kremle mucize beklemeyin derim. düzenli kullanımla ve lekelerin durumuna göre uzun vadede sonuç alabilirsiniz.

3 eylül 2016 16:36