çocuk istememek ve ayrılık sorusu?

7-8 aylık bir ilişkim vardı. her şey yolundaydı evlilik konuşulmaya başlandı ailelerimizle tanıştırdık birbirimizi. bir gün gelecekle ilgili konuşurken “asla baba olmak istemiyorum” dedi yakın gelecekte ben de çocuk istemediğim için öncesinde bu konudaki imalarının üzerine gitmemiştim. asla deyince nasıl yani 4-5 yıl sonra ?? dedim ve çocuk sahibi olmaya uygun olmadığını kendisini baba olarak düşünemediğini söyledi. o an yan yana biraz da sanırım düşünmeden  anladım ama ben isterim falan dedim konu kapandı. sonra ben biraz düşününce ben anne olmak istiyorum en azından bir çocuğum olsun istiyorum dedim. o da bana seni kaybetmemek için tamam bir çocuğumuz olsun desem bile gerçekten ilgili ve sevgi dolu bir baba olamam çocuk hayatı kısıtlayıcı ve zorlayıcı bir şey dedi. ben de ben istiyorum diye baba olmak istemeyen birinden çocuk yapmak hem o adama hem de çocuğa büyük haksızlık. bir çocuk bunu haketmez. bu konuyu ve ilişkimizi gözden geçirmem gerekli dedim. 3-4 gün sonra da net bir şekilde ayrılmak istediğimi söyledim. önce bahane ediyorsun falan dedi. sonra kendimi açıklayınca kabullendi. aradan 2-3 hafta geçti dün akşam görüşüp konuşalım dedi. oturduk bensiz bir hayat düşünemediğini benle yaşlanmak istediğini bu yüzden de elinden geldiği kadar çocuk konusunda istediğimi yapacağını söyledi. ama ben bunu samimi bulmuyorum. düşüneceğimi söyledim birkaç arkadaşımla konuştum. gerçekten böyle bilinçli insanların daha iyi baba olacağını düşünenler var, istemeden zoraki olacak şey değil aşk meşk bitip evlilik rutin olunca beni zorla bu duruma soktun der diyenler var. çok kafam karıştı. sizin düşünceleriniz nedir?

1. Bu arada ben barışmak istiyorum gerçekten seviyorum, ilişkimiz çok güzeldi. Mutlu oluruz eminim ama açıkça baba olmak istemiyorum demiş birinin sırf ayrıldım diye " eee iyi çok istiyorsan çocuk yaparım" demesi bana çok ruhsuz geliyor. Benim hayalim bu değil ki.

10 eylül 2023 10:20

2. Kadın olarak çocuk istemeyen kişi olarak hislerimi yazayım. Bana göre ilk olarak ayrılmak ile zor ve en doğru şeyi yapmışsınız.

Ben 29 yaşındayım ve yaklaşık 5 6 senedir çocuk istemiyorum, asla istemiyorum seviyesinde bir yerdeyim. Başkasıyla konuşurken de kendi kendime düşünürken de "ya belki x yaşına geldiğimde olabilir." Demedim.

Erkek arkadaşınızın sebeplerine benzer sebeplerim var. Çok büyük sorumluluk, her şeyi paylaşsak bile evebeyn olarak -ki bebekken çocuk annesine bağlı olduğu için yarı yarıya paylaşım asla olmuyor- o sorumluluk bile fazla geliyor bana. Bir de istemediğim bir şeye his beslemem, ona sevgiyle yaklaşmam benim için zor. Başka nasıl ifade edilir bilmiyorum ama istemiyorum, istemiyorsam ilgim yok, sevgim isteğim yok kısaca.

Erkek arkadaşınızın bu geri dönüşü sadece sizinle ilgili, sizin sevdiğinden. İleride çocuk istese bile sırf sizin için isteyecek, sevdiği için değil.

Bir gün bıktığında ya da tartışma sırasında "ben zaten sırf senin için çocuk istedim, sevmiyorum." Dediğinde çok kişi üzülür.

Böyle kişiler daha sorumluluk sahibi baba olur kısmını bağdaştıramadım. Sorumluluk sahibi olsa bile sevgi kısmı ne olacak? Ben kendi adıma sevgisiz bir çocuk asla büyütmek istemem, en büyük temel nedenim budur istememe konusunda.

10 eylül 2023 10:27

3. Ya süslü insanlar korkuyor artık çocuk yapmaya çünkü sosyal medya falan bir sürü sağlıksız yetişmiş çocukla dolu. Bu korkuyu ben anlıyorum. Ama neden alternatif olmasın? Ablam ve eşi de kesinlikle çocuk istemiyorlardı, sonra fikirleri değişti 6. yıllarında yeğenim doğdu. ve şu an minicik bebekle dünyayı geziyorlar. Böyle olacağını bilseydik daha erken yapardık diyorlar. İnsan bilmiyor ve korkuyor haliyle. Kendi hissinin büyüklüğünden, hayatının başka bir yöne gitmesinden vs. Ama alternatif bir şeye de dönüşebilir. Sevgiliniz de oturmuş düşünmüş olabilir demiş ve içten bir şekilde size söylemiş. Ne güzel açık bir iletişiminiz var, sizi seviyor siz seviyorsunuz. Belki ilerde siz istemeyeceksiniz bazı sebeplerle hayat bu. Bence ilişkinizi şimdi yıpratmayın.

10 eylül 2023 10:29

4. Ben öyle 2-3 tane çocupumuz olsun kalabalık aile olalım demiyorum ki. En azından 1 çocuğum olsun istiyorum. Zaten çocuk istemesem evlenmem de, sevgiliyken de ikimiz de ailemizden ayrı yaşadığımız için özgürüz. Evlenemek istiyor olmamın en büyük sebebi çocuk. Çok üzüldüm ayrılma kararını vermek kolay olmadı. Bu konuda da beni suçluyor olmayan bir ihtimal için terk ettiğimi düşünüp " belki istesek de çocuğum olamayacaktı yine terk mi edecektin" diyor. Kafam çok karışık ama bu çocuk isteyip yapamamakla aynı değil ki. Gider evlat edinirdik en kötü. Bilmiyorum ya koşup gidip seni seviyorum diyesim geliyor bir yandan da 3-4 yıl sonra anne olmadığım için bu hakkımı elimden almış hissedip ona öfke duyacağımı düşünüyorum.

10 eylül 2023 10:35

5. A5 ilk kez soruyorum. Başkası da yaşamışsa aynı durumu  bilmiyorum, sorunun linkini atanilirsen eğer ona da gelen cevapları okumak isterim.

10 eylül 2023 10:36

6. ss adamın asla demesine karşı senin nasıl yani 4-5 yıl sonra mı?? demen cringeliği...

10 eylül 2023 10:51

7. Klasik erkek ergenliği

10 eylül 2023 10:58

8. A7 senden başka cringe görmedim ne aptal bir insansın aynen kanka sennnnsinnnnn kesin çok coolsundur sevgililerine karşı ahahah

10 eylül 2023 10:59

9. Sensiz olamayacağı için çocuk yapmayı kabul ediyorsa (ki bu çocuk için çok kırıcı onun açısından da düşün) ileride en ufak bir sorunda sen istedin diye oldu diyecek sana. Her şeyden kendini geri çekerken sana sen istedin diyecek. Çünkü sahiden de çocuk isteyen sadece sensin. Bu ilişkiye ama seviyorum vs diye tekrar başlama. İleride çocuğunu daha çok seveceksin ve böyle bir babadan nefret edeceksin. Ben çocuğum olsun istiyorum ss ama etrafımda öyle babalar(!) gördüm ki çocuğuma asla bunu yapmam. Baba olamayacak biri ile asla evlenmem. Çok aşık olup evlendiysem de çocuk yapmam. Yani çocuğuma asla bunu yapmam. Bilmem anlatabiliyor muyum.

10 eylül 2023 11:03

10. A11 o kadar haklısın ki. Gelencevapların çoğu benle aynı düşüncede. Ben benim gibi hevçyecanlanan büyük hevesleri olan gerçekten içinden geldiği için yaşayan birini istiyorum. Bugün seviyorum 3 ay sonra başkasını severm. Çocuğumun bir ömür " babam neden böyle, beni neden sevmiyor" diye düşünmesi o kadar korkunç ki müge anlının dediği gibi başlarım aşkına.

A7 genel olarak mutsuz ona takılmayın içindeki mutsuzluğu burda tatmin edecek.

10 eylül 2023 11:07