çok özgüvensizim kendimi gösteremiyorum?

gerçekten bu durumdan çok muzdaribim. hayatımı yaşamama engel oluyor resmen. bakıyorum insanlara en vasıfsız en boş insanların bile çevresi kalabalık bense çok yalnızım. insanlarla hemen kaynaşamıyorum kendimi ifade edemiyorum sesim hiç çıkmıyor konuşamıyorum. mesela bugün bölümde bir etkinlik oldu baktım üst dönem alt dönem herkes bir şekilde iletişim kuruyor bense kimseyle konuşmuyorum. biliyorum benle ilgili bir problem bu ama insanlarda benimle konuşmaya yanaşmıyor. cidden çok sıkıldım artık kendimden. mesela arkadaşım bugün çok kitap okumasından vs bahsetti kimseyi yargılamak istemem ama çok kaliteli kitaplar değildi mesela. bense çoğunlukla iyi kitaplar okumaya çalışıyorum açıkçası ama bana hiçbir zaman yeterli gelmiyor mesela ben kızdan daha çok okuyorum ama insanlara ben şöyle okuyorum böyle okuyorum diye kendimi övemiyorum bana çok itici bir hareket gibi geliyor. insanlar gerçekten kendini satmasını iyi biliyor bense hiçbir özelliğimi gösteremiyorum. insanların beni farketmesini bekliyorum hep. çok iletişimsiz bir insanım bakıyorum okul çıkışı insanlar otobüste metroda arkadaş gruplarıyla birlikteler çok özeniyorum. bir de insanların konuşmalarına katlanamıyorum çok saçma ve boş muhabbet gibi geliyor ama bu tarz insanların çok fazla arkadaşı var işte bir ben yalnızım. kendime kızıyorum insanları çok fazla yargıladığım için ama karakterimi de değiştirmek çok zor bir iş. gittikçe insanlardan soğuyorum çok üzülüyorum bu duruma. baya uzun oldu ama tavsiye verebilecek olan var mı bak şurda hata yapıyosun şöyle yapmalısın gibi şeyler. kırıcı olmadan eleştirebilirsiniz de

1. bu gibi şikayetlerle depresyona sürüklendiğim bir dönem psikologa gitmiştim ve çocukluğuma dayanan birsürü travma, öz değersizlik, sosyal fobi gibi problemlerim olduğu ortaya çıktı. terapi + ilaçlı tedavi ile epey yol kat ettim. isterseniz siz de bir terapiye gidin. iyi geleceğini düşünüyorum.

5 aralık 2019 20:50

2. Açıkçası çok üstenci bir tavır sezdim yazdıklarınızda. Eleştirebilirsiniz yazdığınız için söylüyorum bunu. Ben çok uzun zamandır kitap okuyorum, sanatla ilgileniyorum mesela ve işim gereği hep hayatımda olan bir şey edebiyat özellikle. Bazen insanların kötü bulduğum kitaplar hakkında konuşmalarına şahit oluyorum ya da edebiyat hakkında ahkam kestiklerine ama bunu kendime dert edinmem. Yakın çevrem kim olduğumu biliyor zaten. İnsanlar boş olabilir vasıfsız olabilir ama bana ne tarafından bakıyorum zaten. Bu yargılayıcı tavrınızı bence değiştirin.

5 aralık 2019 21:02

3. kendinizi niteliksiz çoğunlukla kıyaslayacağınıza yalnız kurt olun siz de. başarılarınızla, kültürünüzle dikkat çekin ama göstermeye çabalamayın. muzdarip olmayın. muhatap almayacağınız niteliktelerse umursamayın gitsin. onlar boş boş mezun olacak, siz daha iş bilir, daha donanımlı yapınızla daha başarılı olacaksınız. aklı beş karış havada kekolarla işiniz yok. dersinize bakın, hayatınızı planlayın.

6 aralık 2019 18:58