çok film izleyen, bilen insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? yönetmenleri tanıyan kült filmleri izlemiş insanları nasıl görüyorsunuz?

bir ortamda film muhabbeti olduğunda uzunca muhabbet edebilen, film kültürü olan, çok film izlemiş insanları nasıl görüyorsunuz merak ettim. entelektüel mi havalı mı kültürlü mü... filmlerin insana bir şeyler kattığını, geliştirdiğini düşünüyor musunuz? buyrun sohbete :)

1. imreniyorum. kendi çaplarında izledikleri şeyi süzgeçlerinden geçirebiliyorlarsa hoşuma gidiyor. izlememesi eksiklik değil ama izlemiş olması artı. ukala değilse hoşuma gider. sanatın her dalı insana bir şeyler katar, geliştirir. hiç yoktan empati duygunuz gelişir ve göremeyeceğiniz farklı hayatları görürsünüz, gülersiniz, duygulanırsınız vs.

26 mayıs 2020 03:07

2. ya coolluk zekayla değil aurayla ilgili o da bi bütünü kapsıyor bence. filmleri algılayıp yorum yapabiliyosa ve az buçuk kitap okuyosa arayı kapatır. zaten bunları özümseyerek yapan biri kendini düzgün bi şekilde ifade edebilir diye düşünüyorum.hepsi bi paket,burayı okuyanlar olursa havalı olmak için izlemeyin sakın.önemli olan aldığınız zevk ve anlayabilmek

26 mayıs 2020 03:12

3. türüne göre değişir. marvel dcnin hepsini izlese ne izlemese ne, mesela benim için bir önemi yok. hızlı ve öfkeli serisini izlese, tanısa ne olacak.

ama Avrupa sineması, iran sineması, bağımsız filmler hakkında yorum yapabiliyor, alt metni yakalayabiliyorsa etkilenirim. ama bunda eskiden gelen bir birikim de olmalı. Yani varoluş sancılarını anlamış mı, inceliği görmüş mü gibi. atıyorum iran sinemasından the salesman'ı izlemiş olsun, dümdüz hikayeyi mi anlatıyor, yoksa filmde geçen varoluşsal meseleleri fark ediyor mu, tiyatrodaki oyunun gerçek hayatlarında da yavaş yavaş gerçekleştiğini fark edebilmiş mi gibi detaylar önemli.

26 mayıs 2020 03:20

4. kendim sinemaya bayılan bir insanımdır. yani sevdiğim yönetmen yeni bir film çekiyor diye heyecanlanırım mesela ya da film okumalarına katılmayı çok severim. profesyonel olarak bir alakam yok tabi ama hobi olarak takip ettiğim bir sektör. etrafımdaki arkadaşlarımın ilgi alanları daha başka olduğundan genelde bu konularda derinlemesine konuşacak insan bulamıyorum, o nedenle benim gibi insanları bulunca mutlu oluyorum ve muhabbet çok hoşuma gidiyor. bence bu kesinlikle bir kültür ama demek değil ki çok film izlemeyen/yönetmenleri bilmeyen kişi kültürsüz. örneğin benim film izlemeye ayırdığım vakti biri kitap okumaya biri müziğe ayırır. hepsi değerli bence. o nedenle ilk sorunuz kişinin ilgi alanına göre değişir süslü. örneğin ben gidip hiç ilgisi olmayan birine favori yönetmenlerimi ve tarzlarını anlatsam karşımdaki sıkılabilir de.

ikinci soruya cevabım her film değil ama yer yer kesinlikle evet. özellikle bazı filmler çok güzel mesajlar içeriyor, hayal gücünü genişletiyor ve incelendiğinde çok keyif verici detaylara ulaşılıyor.

26 mayıs 2020 03:23

5. Çok kültürlü, süper demem ama kendim de sevdiğim için oturup konuşmaktan keyif alırım. Eğer zevkimiz uyuşuyorsa tabii, ona da henüz rastlamadım. Dogville, Mulholland dr. gibi filmleri saatlerce konuşabileceğim biri olsa güzel zaman geçerdi.

26 mayıs 2020 03:53

6. anonim 6 süslü, matrix'e neden kötü dediniz yahu :( zamanına göre harika ötesi bir film bence. tek kötü yanı devam filmleri :d

26 mayıs 2020 04:47

7. çok film izleyen insanlar o kadar çeşit çeşit ki net bir cevap vermek zor. sinemanın daha popüler kültüre ait olan tarafıyla da ilgilenen var, daha sanatsal olan tarafıyla da. eğer izlenen filmler ana akım (mainstream) filmlerse popüler kültüre hakim, arthouse veya bağımsız filmler ise daha sinema kültürüne hakim olduğunu düşünüyorum. ana akım filmler daha genel herkesçe izlenen eğlenceli bir aktiviteyken arthouse ve bağımsız filmler de işin içine girince daha özel bir hobi ve ilgi alanı olarak görüyorum. kendim de sinemaya ilgi duyduğumdan sinemayı hobi edinmiş insanlar olunca ortak zevk olduğundan daha olumlu bir izlenim ediniyorum tabi ki. zaten genel olarak sevdiği konuları bilen ve o konulara ilgi gösterip zaman ayıran insanlar hoşuma gidiyor. bu konu sinemaysa ortak bir nokta olmuş oluyor.

-ve dürüst olmak adına sinemayla ilgilenen de biri olarak yazıyorum bu kısmı. umarım anlatabilirim.- sinemanın çok derin olduğunu ve ana akım filmlerin sinemanın çok daha yüzeysel olan kısmında yer aldığını düşündüğüm için sadece ana akım popüler filmler izlenip bu filmler sinema adı altında övüldüğünde(gizlinot: hele de övülme nedeni biraz da popülerliğindense) biraz değişik bir his yaşamıyor değilim. bunun karşımdaki kişiyi küçük gördüğümden değil; herkesin, daha ayrıntılı bilgi sahibi olduğu konuda, daha az bilgiyle kendine göre çok da doğru konuşmayan birini gördüğünde yaşadığı "ama o öyle o kadar değil ki" duygusundan olduğunu düşünüyorum. ama asla böyle bir durumda müdahale etmem gerektiğini düşünmüyorum ve yorumda bulunmuyorum çünkü ne haddime? herkes istediği filmi övebilir. benimki sadece bir his.

bir de işin en olumsuz tarafları var ki bunların ilki sadece görüntü olsun diye ezberden konuşan insanlar. sadece sinema özelinde değil zaten, göstermelik yapılan her konuda aynı şekilde çok kötü duruyor. ikincisi film izleyip herkesin film izlemesi gerektiğini düşünen kişilerin yaptığı "aa nasıl izlemedin bu filmi?" yorumu. herkes film izlemek veya film izlemeyi sevmek zorunda değil. üçüncüsü de sinemaya ilgisi olup olur olmadık yerde sinema hakkında konuşmaya çalışan kişiler. karşındaki kişinin ilgisi yoksa uzun uzun konuşup insanları sıkmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

26 mayıs 2020 06:00

8. Çokkk çok güzel cevaplar vermişsiniz süslüler çokkk teşekkür ederim. Mutlu oldum :) soruyu sorma amacım şuydu ben hiç film izlemezdim bu karantinaya kadar. Yılda 2 3 film maksimum izlerdim. Şimdi bunu eksiklik olarak görüp karantinada her gün 1 film izleme hedefi koydum ve Bayadır da bunu uyguluyorum.

26 mayıs 2020 12:20

9. Size tavsiyem bir yönetmen seçin süslü ve mesela 1 hafta boyunca onu filmlerini izleyin. tarzını daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

26 mayıs 2020 16:32

10. Evet öyle yapıyorum süslüm teşekkür ederim :)

26 mayıs 2020 17:09