çok mutsuzum bana iyi gelecek önerileriniz var mı?

belki birkaç ay sonra bu kadar üzüldüğüm için pişman olucam ama şu an mantıklı davranamıyorum. her an ağlıyorum, hiçbir şey yiyemiyorum. şu an işteyim ve ağlamama engel olamadım. bi süre daha böyle devam ederse herkese rezil olucam. soruyu açtığıma da çok utanıyorum ama çaresiz kalınca maalesef böyle bi soru açtım. siz bu kadar üzgünken nasıl kendinizi iyi hissediyorsunuz?

1. sizi üzen nedir süslü, dertleşelim?

1 eylül 2020 16:24

2. Süslü geçen sene bu zamanlar çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Sanki bir daha hiç mutlu olamayacakmışım gibi geliyordu. Sokakta mutlu insanları gördükçe şaşırıyordum nasıl bu kadar mutlu olabiliyorlar diye. Durmadan ağlıyordum. Hemen zamanı 10 yıl ileri sarıp her şeyi unutmak istedim. Klişe olacak ama zaman gerçekten her şeyin ilacıymış. Aylar geçtikçe acım hafifledi. Size tavsiyem Öncelikle eve döndüğünüzde iyice ağlayın boşaltın içinizi. Sonra açın 2000ler türkçe pop keyfiniz biraz yerine gelir. Sizi bu derdinizden uzaklaştırabilecek yüzünüzü güldürecek bir şeylere bakın. Mesela eğlenceli bir diziye başlayın. En önemlisi sizi gerçekten seven birileriyle derdinizi paylaşın. İsterseniz buraya da yazabilirsiniz.

1 eylül 2020 16:39

3. Kısaca gönül işleri diyeyim. Çok uzun şu an yazarsam ağlarım ve hala işteyim. Kandırıldım, biri zorla kendini aklıma soktu uzun zaman uğraştı sonra da beni yedekte tutup başkalarıyla yattı. İki gün önce instagram storysine baktığımda bi kızla fotoğraflarını gördüm beraber bir davete gitmişler. Arkadası oldugunu söyledi. Biz aynı günün sabahında konusmuştuk buluşma günü ayarlamıştık.

Cevap vermedim ama fotoğraf çok akadaşça değildi. Dün akşam kız fotoğraf eklemiş benimkiyle beraber altına da İngilizce romantik sözler. Dayanamadım yazdım daha birkaç gün önce cinsel konuşmalar yapıp beni özlediğini söylüyordun nasıl hemen sevgili oldun biriyle aklım almıyor dedim. Aa sevgilim mi varmış haberim yoktu diyip şakaya vurdu. Fotoğrafı gördüğümü söyledim. Sadede arkadaşım dedi. Kızın yazdığı ne o zaman dedim bi şarkı sözüymüş dedi. Herneyse her şekilde hayatından çıkacağımı söyledim aşırı da ısrar ettim eski sevgilisi olduğunu öğrendim. Sonraki konuşmalarda da ben suçlu oldum. Daha çok canımı yakacak ayrıntı var ama kısaca böyle

1 eylül 2020 16:39

4. Iyyyy iğrenç herif. Bu pislik için akıttığınız gözyaşına değmez süslü. Kurtulmuşsunuz. Bundan sonra inşallah karşınıza iyi insanlar cikar

1 eylül 2020 16:46

5. Sevgili anonim 2 cevabınızı okurken bile gözlerim doldu. Biri görecek diye ödüm kopuyor. Günlerdir ağlıyorum evde yemek yiyip içmeden paso ağladım zaten. Otobüste hep ağlıyorum lanet gözyaşım bitmiyor. Geçeceğini biliyorum zaten çok şanslı olmadım bu hayatta hep olumsuzluklar beni buldu ben yıllar boyu erkeklerden uzak durdum ilk defa ona güvendim üstelik okuldan arkadaştık ve çok efendi görünen bir çocuktu. Neden demekten helak oldum. Zaten açıklamaları da ayrı felaket ben suçlu oldum. Onu kötü biri olarak görerek vicdanımı rahatlatıyormuşum. Yakın arkadaşım var ona su an anlatmak istemiyorum ben demiştim dicek ki haklı zaten çocuk da ortak arkadaşımız.

Geçeceğini biliyorum ama şu an hayatımı devam ettiremiyorum. Kendimi tanıyorum yine yıllarca erkeklerden uzak duracam ama şu an o kadar çok üzülüyorum size kelimelerle anlatam. Keşke birinizle karşılıklı oturup ağlayabilsem :( ergen de değilim kocaman kadınım ama işte... güçlü durmam lazım nasıl nasıl yaparım bilmiyorum zaten çok hassas bi insanım. Antidepresana başlamayı bile düşündüm. Yıllar önce büyük bi depresyon atlatmıştım tekrar o zamanki gibi kötü hissediyorum. Zaten hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyordu bu durum da öyle canımı yaktı ki

1 eylül 2020 16:47

6. pis herif ya... çok üzgünüm süslü bunu yaşamak zorunda kaldığın için ama zehirli bir insandan kurtuldun, böyle düşün lütfen. o hayatına girmeden önce de yaşıyordun misler gibi mutlu bir şekilde, şu an dengeni alt üst etmiş olabilir ama bu acın illaki geçecek, çok klişe ama karşına seni hak eden, güzel insanlar çıkacak. üzülmemeliyim diye düşünme, eve gidince acını yaşa, ağla ama adamla iletişimi kes tamamen kesinlikle. moralini düzeltmek için de şunları önereyim: spotify'da feminist türkçe pop şarkılar playlistini dinlemek, sitcom bir diziye başlamak. (unbreakable kimmy schmidt benim çok hoşuma gitti ve kafamı dağıttı.) ve kendini salmamak!! "bundan daha iyisini hak ediyorum" de kendine sürekli, olur mu? çünkü gerçekten daha iyisini hak ediyorsun.

1 eylül 2020 16:47

7. son cevabını şimdi gördüm süslü... antidepresana kafanıza göre başlamayın lütfen, kronik depresyonu olan biri olarak bunu söyleyebilirim. :/

1 eylül 2020 16:49

8.   Merhaba.

Geçen sene tanışıp hiç görüşmediğim bir adam durup dururken yeniden hayatıma girdi. O zamanlar hayatıma almadım çünkü hiç içimden gelmiyordu sonra bir anda hayatımın odak noktası oldu. 2 aydır birlikteydik. Bana kendisini çok iyi bir adam olarak tanıttı, kendimi de prenses gibi hissettirdi. Sonrasında yaptığımız planlarım hiçbirini uygulamamaya başladı, evlerimiz çok yakın olmasına rağmen, hem de altımızda araba olmasına rağmen, maddi olarak hiçbir sıkıntımız olmamasına rağmen görüşememeye başladık. Pardon.. görüşmemeye başladı. Defalarca görüşelim dedi akşamında yorgunum eve gidiyorum dedi. Hazırlandım beklerken, gelemeyeceğini söyledi. 2 haftada sadece 2 kere onda da toplam 1 buçuk saat gördüm kendisini. Bunu ona söylediğimde ne bencilliğim kaldı ne de başka bir şeyim. ben sadece diğer çiftler gibi görüşmek istiyordum. Cumartesi gecesini evimde tek başıma sıkılarak değil, beraber şarap içerel geçirmek istiyordum. Sonra olmadı. 3 gün önce ayrıldık.

Şimdi diyeceksiniz ki 2 aylık ilişkinin ne aşk acısı olacak, haklı da olabilirsiniz ama o 2 aylık süreçte oldukça alıştırdı kendisine. Neyse bunlar ön bilgi olarak kalsın.

Soru sahibi süslü, ben 2 aylık da olsa 2 senelik de olsa farketmiyor acımı yaşamayı kendime hak görüyorum. Ağlamak mı istiyorum ağlıyorum. Gezmek istemiyor muyum, gezmiyorum. Kendimi bir şeylere zorunlu bırakmıyorum. Çünkü biliyorum ki içime atarsam, hiçbir şey olmamış gibi davranırsam ilerde daha kötü olarak çıkacak. Biriktirip biriktirip patlama noktasına gelecek. Size tavsiyem siz de kendinize acı çekme olanağı tanıyın. Ben de 2 gündür sadece sigara kahve olarak besleniyorum işteyken gözlerim doluyor. Bugün bi mail atmam gerekiyordu 3 kere sildim tekrar yazdım. Arama bekliyorum mesaj bekliyorum ama gelmiyor.

Kendisi sürekli whatsappta, kadınların içine doğarmış. Belki de hayatında biri var şu an. Sevgilisi olmasa bile konuştuğu biri. Hissediyorum ve hislerim beni bu zamana kadar asla yanıltmadı. Neyse çok konuştum. :) umarım hepimiz iyi oluruz. Umarım kapanan kapıların ardından daha güzelleri açılır.

1 eylül 2020 17:18

9. Süslücüm kendi başıma gelenleri anlatsam dersiniz ki ben halime şükredeyim. Tabi dert yarıştırmıyorum ama son başıma gelen olayı anlatayım belki biraz olsun içinize su serpilir. 6 aylık bir ilişkim vardı iki ay önce bitti. Adan aklına zorla soktu sizinki gibi. Sürekli aramalar görüntğlü konuşmalar üstüme düşmeler vs vs. Sonunda aşık etti kendine öyle böyle değil. Bir gün görmesen özlerdim. Resimlerine bakıp ağlardım özledim diye. Sonra son zamanlar iki hafta kadar sürede soğuk yapmaya başladı. Mesaja iki saat sonra yazmalar o iki saat oldu 5 saat. Arayıp sormak yok. Görüşelim demek yok. Sonra günaydından günaydına düştü mesajlar bir iki gün onu da kesti. Nedenini sorduğumda bir şey yok diyip ertesi gün olmuyor yapamıyorum değil ayrıldı. Hatta ayrılırken sen her rakı sofrasında aklıma gelecek o kadınsın dedi bana. O son mesajını okur okur ağlardım. Sonra bir kaç hafta geçti tak instagram profilinde nişan fotosu. Kıza tıkladım onda da yüzüklü foto. Meğer adam 6 senelik birlikteliği varmış ve uzak mesafelermiş. Kız bunun sehrine gelince evlenme teklifi etmiş bana soğuk yaptığı iki haftada. Şuan nişanlandılar. Kıza her şeyi anlatmak isterdim fakat üstüme sıçratmak istemedim. Çünkü elinde kozları var benle ilgili nude atmıştım bariz benim olduğu anlaşılan. Benim nişan olayını bildiğimi bilmiyor engelledi beni fake hesaptan baktım. Allaha havale ettim ve hatamdan ders aldım. Ara ara profiline girer bakarım. İçimde aşk vs kalmadı ama ince bir sızı var. Ve iki ayda atlattım. Bu başıma gelen kötü şeylerin en iyisi daha kötülerini yaşadım ama tanıdık var okur görür diye anlatamıyorum. Allaha havale edin süslü. İlahi adalet elbet ki bunun hesabını soracaktır.

1 eylül 2020 17:18

10. Sevgili anonim 4 sizi gerçekten anlıyorum belli ki siz de benim gibi hassas bir insansınız. 6 senedir sevgilim yok hep uzak durdum erkeklerden. arkadasımdı bu bi de görseniz en efendi insanlardan biri. Geçen sene de konuyu buraya getirdi ben güvenmediğinden şakayla karışık belirttim ve aylarca konuşmadık. Sonra yine yazdı ve net bir şekilde ilgisini çektiğimi söyledi. Aklınıza gelmeyecek iltifatlar. Cinsellik yaşamayacağımı belirtince önemli olmadığında bunun ilgisinde küçük bir kuşum olduğunu söyledi zaten zaman geçtikçe anlarsın dedi aylarca benimle ilgilendi. Ben hoşlanmaya başladım bağlanma sorunu ortaya çıktı. Dün gece cinselliğin benim için özel bir anlamı yok diyor kafayı yicem. Benim için o kadar önemli ki ve ona çok değer verdiğim için yakınlaştığımı bile bile buz gibi. Acımasız davrandı. Yediremiyorum kendime. Mesela bana geç cevap verdiği zaman başkalarıyla yatıyordu belli ki ben onun için ağlarken. Hala ağlıyorum haftalardır zaten kötüydüm tekrar o kadar sıcaktı ki yine kandım. Fakat o fotoğrafla dünyam başıma yıkıldı. Hani bi cümle var ya sen beni benim sana inanmışlıgımdan vurdun.. çok üzülüyorum en masum erkeklerden biriydi bu böyle yapıyorsa başkaları ne yapmaz. Umarım kurtulurum bu histen gerçekten çok üzülüyorum.

Siz de umarım kendinize layık birini bulursunuz ben arkadaşım benimle uzun süre ilgilenen kişi böyle yaptıysa sosyal medyadan uzak durun süslücüm Çünkü erkeklerin gerçekten çoğu kötü niyetli

1 eylül 2020 17:36