öğretmenlikten memurluğa geçmek?

geçen yılı devlette olmak üzere 4 yıldır öğretmenlik yapıyorum. branşım ingilizce. bu işten nefret ediyorum. gerçekten katlanamıyorum. kadroya geçtikten sonra milli eğitimde memur olmak istiyorum ama herkes karşı çıkıyor. tatilde falan gözüm yok, öğretmenlik yapmak istemiyorum kesinlikle. memur olarak çalışan süslüler deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

1. Bu arada öğretmenlikte yatıyorsunuz diyecekler hiç zahmet etmesin. Bir Doğu ilinde meslek lisesindeyim. Stresten saçlarım beyazladı o durumdayım

4 kasım 2022 14:39

2. lise öğretmenlerine ben acıyorum ya, haklısınız

4 kasım 2022 14:40

3. Tayin isteyemiyor musun ss, bi ortaokul falan olsa daha rahat olurdun

4 kasım 2022 15:27

4. Bundan 8 sene önce ben kaçıp kurtardım kendimi ingilizce öğretmeniydim 2 senelik, kadroluydum. Gerçi geldiğim iş de daha problemli de neyse... Düz memur olabilsem hemen olmak isterim ya. Eve iş getirmek yok, mesaide çılgınlar gibi çalışmaya razıyım. Geçebiliyosan geç bence

4 kasım 2022 17:57

5. Beş yıldır Doğuda bir ortaokulda ingilizce öğretmeniyim sizi çok çok iyi anlıyorum. Siz üstelik bir de meslek lisesindesiniz. sağlam disiplin kurmuş bir müdürünüz yoksa hayal dahi etmek istemiyorum karşılaştığınız zorlukları. Çocukların hepsini ayrı ayrı çok seviyorum ancak aileden hiç terbiye almadan yetişmişler çok terbiyesiz ve saygısızca davranıyorlar. Okullarda disiplin yok. Sınıfta kalmak yok, aileden gelen bir disiplin yok yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Ne güzel oyunlar, etkinlikler hazırlıyorum emeklerimin karşılığını asla alamıyorum. (gizlinot: Sadece ben değil diğer branş öğretmenleri de aynı durumda)Artık yıldım tayinle gideceğim memleketimde de durumlar aynıysa müdür yardımcısı olmayı düşünüyorum. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Maalesef sorunuza cevap veremedim ancak paylaşmak istedim.

4 kasım 2022 18:18

6. Yorum yapanlara teşekkür ediyorum. İDaremiz disiplinli ama ben genç ve kadın olduğum için yeterince hakimiyet sağlayamıyorum. Sağlasam bile bu işi hiç sevmiyorum zaten. Bütün kademelerde çalıştım 4 yıldır. Hani şu kademeye geçsem daha rahat ederim dediğim bir durum da yok. Kurumlar arası geçiş oluyormuş ama sorduğum herkes diyor ki şakın geçme ek ders tatil bilmem ne. Yere batsın hepsi ya. 20 günlük yıllık izne razıyım evrak işimi yapar çıkarım kafasına geldim artık

4 kasım 2022 18:55

7. süslü bir ingilizce öğretmeni olarak ben seni anlıyorum. ben de öğretmenlik yapmayı sevmiyorum. sevmiyorum yani yapcak bir şey yok. yoruluyorum, keyif almıyorum. iki yıldır araştırma görevlisiyim, arada derse girmem de gerekiyor. vallahi memur işi gibi yaptığım şeylerden daha çok keyif alıyorum yani dümdüz evrak işi yap geç kafa yormuyor bedeni yormuyor hiç koymuyor bana. okula gidip 20 saat derse girdiğim düzende çooook depresif yorgun oluyordum. bir tanıdığım milli eğitimin proje ofisi gibi bir bölümüne geçti, ingilizce öğretmeni. detayları bilmiyorum ama tam sana göre gibi duruyor anlattığın şekilde bir iş, hem de düz memuriyetten daha keyifli ve seyahat ihtimali var. bi araştır derim

4 kasım 2022 21:13

8. İstanbulda yaşayan bi sevgili yap ve evlen ve eş durumundan da batıya gel süslüm ama yook hiç umut yok dersen değiştir

4 kasım 2022 23:06

9. Öğretmenlikten bıkmış bir İngilizce öğretmeni olarak şansın varsa geç süslüm. Eşim de beni bu konuda eleştiriyor  onca süre okumuşsun ne işin var memurlukta diye. İki senedir doğum ve doğum sonrası izin kullanıyorum da kafam biraz rahatladı. Sen nasıl mutlu olacaksan onu yap.

4 kasım 2022 23:35