ödevim ve intihal konusunda yardım?

merhaba kızlar fakültem vize sınavı yapmak yerine ödev verdi ve ödevlerde intihal yapmayın diye uyardılar. ödevimde ne kadar intihal yaptığımı gösterecek ücretsiz program biliyor musunuz? internette çok fazla şey yazılı, bazı siteleri de denedim ama sonuçlar birbirinden çok farklı çıkıyor. güvendiğiniz bir site var mı veya ödevini hazırlarken şuna dikkat edersen intihal oranı düşer dediğiniz durumlar var mı?

1. kendinizden emin olursanız gerek kalmaz. bir yerlere yüklemeyin sonra yüzde yüz çalıntı çıkar.

10 mayıs 2020 12:45

2. ben içerik hazırlarken ingilizceden çeviri yapıyordum dil biliyorsanız çeviri daha özgün oluyor. tabi yine de cümlelerinizi aratın googleda. olasılık düşük olsa da başkaları da sizinle aynı yerden çevirmiş olabilir.

10 mayıs 2020 12:47

3. valla bizimkiler sonuçta tez yazmayacaksınız veya yazdıklarınız bi dergide yayınlanmayacak istediğiniz yerden yararlanın ama kendi cümlelerinizi kullanın intihal konusuna takılmayacağız dediler. tuhaf bi durum coronanın azizliğine uğradık hepimiz bol şans diliyorum süslü

10 mayıs 2020 12:50

4. bence de öncesinde yüklemeyin, silinmezse intihal yüzde yüz çıkar. turnitin var en iyisi o ama orada da hoca olmak gerekiyor. siz kendiniz yükleyemezsiniz ve o da riskli, silme seçeneğini baştan aktif etmezseniz o da orada kalır ve intihal yine yüzde yüz çıkar.

düşürmek için 3 kelime yanyana almayın, zaten doğrusu da paraphrasing yapmak.

10 mayıs 2020 13:10

5. Bir kaynaktan yararlanacaksanız kaynağa atıf yapmanız gerekiyor. Şu şu şunu bulmuş şunu söylüyor şeklinde. En sona da kaynakça koymanız lazım. Zaten üzerinde çalıştığınız bir şey hakkında yazmıyorsanız insanların çalıştığı ve bu çalışmalarla ilgili çıkan yayınlardan derleme yapacaksınız. İnternetten herhangi bir tezin literatür araştırması kısmına bakarak nasıl yapmanız gerektiğini görebilirsiniz.

10 mayıs 2020 13:24

6. Süslüler cevaplarınız için teşekkür ederim, ben ödevlerimi derleme makaleler bulup onları çevirerek yaptım. Çevirilerle olayın mantığını kafamda oturtarak özet çıkardım ama bazı kısımları da birebir alıntıladım. Birebir alıntı aldığım kısımlar beni korkutuyor mesela uygulama dersimizde bir deneyin yapılışını anlat diyor deneyin esası ve amacını kendi yorumumla yazdım ama deneyin yapılışı her yerde aynı olan bir şey olduğu için üzerinde çok fazla oynayamıyorum. Başta bu intihal konusunu bahsetmediler dün turnitene koyacağız sakın alıntı yapmayın dedikleri için biraz panik yaptım.

10 mayıs 2020 14:05

7. hangi universite suslu? bizede ayni seyi dediler ve 800 kelime yazmamiz lazim sacma sapan bir secmeli ders icin...

10 mayıs 2020 14:21

8. Anonim 6 umarım dediğiniz gibi olur içim rahatladı biraz.

Anonim 8 hangi üniversite olduğunu pek söylemek istemiyorum adı batsın okulun 😒

10 mayıs 2020 14:55