ösym sınavlarında kemara ile izleme?

ösym kamerayla izleme yapıp sonradan sınav iptal ettiği oluyor mu? bu konuda eski haberler gördüm ama hiç doğrudan başına gelen görmedim tutanak vs mi tutuluyor yoksa direk kamera görüntüsünden dolayı kişinin haberi olmadan mı geçeriz sayılıyor? kardeşimin sınıfında biri hocayla konuşmuş falan merak ettim sonra ne oluyor bu görüntüler?

1. Biri fena tutuşmuş :d

11 temmuz 2021 13:19

2. keşke tutuşsa o kişi de insanlar Türkçe çözmeye çalışırken hocayla konuşmak ne

11 temmuz 2021 13:26

3. Ben her sınıfta kamera olabileceğine inanmıyorum. Bir ara ÖSYM saatinde kamera var diyorlardı ama o kadar küçük kameralardan binlerce üretip, hepsini ayarlayıp sonra teker teker izlemek pek gerçekçi değil.

Hiçbir şey olmaz yani. Çevremde net bir şekilde zamanında kopya çekerek giren insanlar var(20-40 yıl önce girmişler bunlar ama hala oluyordur) o yüzden sıkıntı olmaz.

11 temmuz 2021 13:27

4. Ayrıca benim girdiğim sınıfta da çok ses vardı ama iyi bir tıpa girdim. Konuşma duyunca dikkati dağılacak hiçbir insan yok, o anda inanılmaz odaklaniyorsun. Hani diyelim 15 saniye dikkati dağıldı, bir cümleyi tekrar okumak zorunda kalır kardeşiniz ama sırf beyzadeniz istediği başarıyı elde edemedi diye şartları suçlamasın.

Obez olup ilk okul sırasında sınava girip ilk bine giren var, benim sıram kirikti mesela tüp sınav boyunca yerinden oynadı sıranın üst kısmı, bir ara düşecek gibi oldu. Belki o çocuğun da sırası kirikti o yüzden hocaya soru sordu. Olabilir yani.

11 temmuz 2021 13:31

5. kamera olmadığında emin misiniz ya dün girdim baya saatin üstünde lens var gibiydi bu dijital olan saatlerin üstünde

11 temmuz 2021 13:37

6. Kamera var. osymye cimer uzerinden sikayette bulunabilirsiniz incelenir. Tutanak/sikayet yoksa inceleme yapilmaz ama sikayet uzerine inceleme yapiliyor

11 temmuz 2021 13:37

7. a4 senin üniversite eğitimi dahi gördüğünü sanmıyorum. bu nasıl bir atma öyle :D

11 temmuz 2021 14:42

8. Dijital saatlerde kamera var görünuyor üstündeki lens zaten

11 temmuz 2021 15:28

9. aynen anonim 11in dediği gibi gördüm ben de ha hepsini izlerler mi bilmiyorum. belki az kişinin katıldığı sınav olduğu için izlenir bu ama yks milyonlar giriyor

11 temmuz 2021 15:54

10. Ösym sınavlarında görev alıyorum. Dijital saatlerin hepsinde kamera var ve çalışıyor. Sınqv çıkışı usb disklere kaydediliyor tüm kayıtlar. Ama şikayet, tutanak vs olmazsa kimse izlemez. Binlerce salon var çünkü. Tutanak tutulurken de öğrenciye haber vermeyebiliriz. Mesela kopya çektiyse kopya kodunu işaretleyip saatini yazıyoruz sadece. Öğrenci ile biz muhattap olmuyoruz. Ayrıca öğtenci ile konuşmak yasak, tutanak tutuyorum diyemezsin. Sadece kimliğin şüpheli ise çıkışta parmak izi vermeye gelirsin.

11 temmuz 2021 18:27