özellikle apartmanda yaşayanlar komşu sorunları?

merak ediyorum sadece bunları ben mi yaşıyorum, aramızda başka böyle yaşayanlar var mı nasıl akıl sağlığınızı koruyorsunuz? sorun şu sabahtan akşama kadar hangi kattan belli olmayan komşu çocuğu koşma sesi, zangır zangır evi titreterek yürüyen hatta bazen koşan üst komşu, kapıları kapatırken kırarcasına kapatmaları, merdivenden çıkarken davar sürüsü gibi çıkmaları.

1. Bizde de var. Kendi binamda üst katın sesi, ailemin evinde alt katlardan gelen çocuk koşma sesi (gece uyumayan bir çocuk, sabaha kadar koşuyor)

15 şubat 2021 22:19

2. Bizde de var süslü. Bina da eski olduğu için ses yalıtımı diye bir şey yok. Komşuların kapı ziline kadar duyuyorum. Alttakiler biraz yüksek tondan konuşsun direk duyuluyor. Çamaşır makinesi sesini söylemiyorum bile.

15 şubat 2021 22:36

3. eski bina, dolayısıyla yalıtım sıkıntılı. karşı komşumuzla salon duvarlarımız ortak ve biraz yüksek sesle konuşsalar bile duyabiliyoruz. televizyonu sesli izlemeye bayılıyorlar ve saati de çok umursamıyorlar ama asıl problemimiz çok sık ve çok sert şekilde kavga ediyor olmaları. genç bir çift, birkaç yıllık evliler ve o kadar üzülüyorum ki duydukça. küfürler, boşanma tehditleri... sesler biraz yükselince ya müzik açıyorum ya kulaklık takıyorum ya da direk diğer odaya kaçıyorum duymamak için ama yine de tadım kaçıyor.

15 şubat 2021 22:44

4. Yan komşumuz evde at-çocuk karışımı canlılar besliyor valla o sesin başka açıklaması olamaz. Banshee gibi bağırıp toynak sesi çıkarıyorlar. Çocuktur yapar diyemicem çünkü saldım çayıra mevlam kayıra bi anlayışla çocuk yetiştirilmez yani görgü saygı bilmiyo çocuklar

15 şubat 2021 22:46

5. Sadece bekarların olduğu bir apartmanda yaşıyorum birkaç evli çift var onlar da çocuksuz. Kendim de evlenip çoluk çocuğa karışıp kendi gürültümden başkasını duymayacak hale gelene kadar burda yaşamayı düşünüyorum valla yoksa millet ne yapsa aşırı batıyor aile evinde. Üst kat komşularımız korkunç kişilerdi mesela cidden ev alma komşu al bin kere dedim aileme o insanlar yüzünden taşınalım diye. Kendi evimdeki ev sahibim çok seçici biri Allah razı olsun kendisinden

15 şubat 2021 23:00

6. katlanmak cok zor, duvarlar kağıttan sanki. yan dairenin mutfagı odamla bitişik sürekli mutfak sesleri, fışır fışır su sesleri, insanların kucucuk odalarda bağıra bağıra konuşmaları. üst katın süpürgesi, alt katın çocuğuna bağırışları... az önce biraz camı actım iki kat ustumdeki kadının telefonda konusma sesi geliyor. balkonda mıydı kapısı mı acıktı neydi bilmiyorum ama o kadar yuksek sesle konusuyor ki insanlar bezdim ben. benim konustugumu yan odadaki kardeşim duymuyor bana kacıncı kattaki insanın konusması geliyor. sesli insanlardan genel olarak cok rahatsız oluyorum. bıkmış durumdayım. kardeslerimle yasıyorum bu ve baska sebeplerden taşınmak istiyorum ama burada arkadasları var bırakamıyorlar. kulak tıkacı takıyorum. hele yazın gece yarısından sonra bile balkonda lak laklar misafir ağırlamalar telefonda konusmalar... ay cok doluyum ya. hadi söyledik düzelttiler o davranıslarını. ama bir komsum var ki... yazın son ses müzik açıp temizlik yapıyor evde. balkon kapısı ve tum camlar açık ses bizim evin içinde (karşı apartmanımızda ama cok yakınız). aile yazlıga gidince oh çekiyoruz. uyarmaktan falan da anlamıyor. hepsinden nefret ettim. allahım bana sakin sessiz komsular ver ya da beni gönder. cok yazdım kusurabakma soru sahibi, beterin beteri var ya...

15 şubat 2021 23:04

7. En ilginci ile geldim. 2 yasinda bir apartman, cocuk yok. evimiz dubleks oldugu icin yatak odalarinin bir kismi yan dairenin ustune denk geliyor. Komsumuz gunde yaklasik 30 kez cok cok yuksek sesle esniyor. Friends'deki ugly naked guy gibi bizim de esneyen adamimiz var. artik hayatimizin bir parcasi oldu kendisi. Gordugum yerde kendisine papatya cayi hediye etmeyi dusunuyorum.

16 şubat 2021 00:06

8. Koruyamıyorum. Küfürbaz ettiler beni. Bir önerim yok. 4 çocuklu 2si bebek olan komşum var büyük 2si de karaktersiz. Boş yere zil basan beyinsizler.

16 şubat 2021 01:04

9. Hepsinin aq diyerek başlıyorum çünkü iyice sese karşı hassasiyetim oluştu. Gece-gündüz kavga eder gibi kapı çarpandan tut, yine zaman gözetmeksizin torunlarının at gibi koşturmasına "sus, dur" demekten acizine kadar hepsi var. Ya çocuktur diyorum ama bir yerden sonra geliyorlar.

Yeter lan diye evin içinde bir kere bağırdım ses soluk kesildi. Noldu, demek ki oluyormuş tabii sonra tam gaz devam.

Sonra kedilere koyulan mamayı namus meselesi yapanlarla uğraşmak.

Say say bitmez, hani bir tweet vardı ya "senin 2 metre altında birisi yaşıyor bunu kim normalleştirdi" diye. Komşuluk tam olarak bu.

Küfürle başlayıp küfürle bitireyim, malzemeden çalıp ses yalıtımından kaçınan tüm müteahhitlerin de ayrıca.

16 şubat 2021 01:58