özgüven eksikliğim, erkek arkadaşımın manken gibi arkadaşları?
merhaba süslüler. 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim ve yaklaşık 1,5 aydır ilişki yaşadığım bir erkek arkadaşım var. kendisi toplumun yakışıklılık standartlarına uyan, karizmatik, ağzı laf yapan, hemen hemen her ortamda her insanla muhabbet kurabilen, sosyal birisi. yani bir ortama girince ilgi çeken bir insan. kızlı erkekli geniş bir arkadaş çevresi var. açıkçası fiziksel görüntümle ilgili çok büyük sorunlarım yok fakat nedense kendimi onun arkadaş çevresinin yanında çok özgüvensiz, silik, asosyal, pasif hissediyorum. arkadaş çevresindeki kızların abartmıyorum hepsi manken gibi. giyinişleri, saçları, makyajları, tavırları, konuşmaları vs. benim çok üstümde. mesela danslı müzikli bir mekana gittik geçenlerde, gruptaki kız erkek (sevgilim de dahil) herkes deli gibi dans etti. kızlar çok seksi, çekici gözüküyorlardı. bense utandığım için ve kalabalık ortamlarda dans edemediğim için salak gibi kenarda onları izledim. çok kıskandım, kendime çok kızdım ama yanlarına gidip dans edecek özgüveni bulamadım işte. böyle anlatınca çok “derdini seveyim”lik gibi gözüküyor ama ne yapayım. bu tarz şeyleri sürekli yaşıyorum. kızların erkek arkadaşımı beğendiklerine eminim ve bu beni daha da çileden çıkarıyor. bazen düşünüyorum etrafında bu kadar güzel, seksi, çekici kız varken neden benimle beraber diye ve kendimi ezik hissediyorum. asla o kılasmanda biri olamayacağım çünkü. ve kendisi sosyal bir insan olduğu için bir şekilde hep o arkadaş ortamının içinde oluyoruz. ona “arkadaşlarınla görüşme” gibi şeyler de söylemek istemem. beni sevdiğini hissediyorum fakat bu durum özgüvenimi düşürüyor ve özgüvenimin düşüklüğü ilişkimize de olumsuz yansıyor. artık o kızların olduğu grupla olan buluşmalara gitmek bile istemiyorum. ya bir bahane buluyorum ya da ayaklarım geri geri gidiyor. çünkü dediğim gibi onların ortamlarında kendimi çok silik hissediyorum. bu bir sorudan çok iç dökme aslında. bu durumdan kimseye bahsedemiyorum. belki benimkine benzer şeyler yaşayan süslüler vardır, dertleşiriz.