üniversitede hangi bölümü seçmeliyim ?

süslüler merhaba, 24 yaşındayım tekrardan üni sınavlarına hazırlandım bu yıl. eşit ağırlıktan girecegim. hukuk, uluslararası ilişkiler psikoloji felsefe bu bölümlerden birini seçeceğim sizce hangi bölümü seçmeliyim? hangisinin önü daha açık?

1. hukuk seçme, 5 yıllık avukat tavsiyedir. yurtdışında yapabileceğin bir iş seç, seçeneklerin olur ileride

19 mayıs 2022 14:09

2. bence de hukuk seçme, avukat değilim ama gördüklerim ve duyduklarım karşısında hayret ediyorum. sağlam çalışırım, ortalama kasarım, burs kovalarım, akademisyenlikten yürür yurtdışına kapağı atarım dersen psikoloji ya da felsefe mantıklı. ama bence hepsini salla yazılım öğren. temiz iş.

19 mayıs 2022 14:23

3. ilgin varsa psikoloji ama onun da mezunları kederli... felsefe zaten iş yapmaz maalesef... ben seneye psikoloji için hazırlanacağım ama cok istediğim için. senin hangisine en cok istidadın varsa onu seç. seversen gerisini getirirsin.

19 mayıs 2022 14:31

4. süslü neyi seçersen seç türkiyede başarı sıralamasında ilk üçe giren bir üniye gir. Önemli olan bu. Artık sadece bu üniversitelerde imkan var. Diğerlerinden mezun olunca çok zorluk çıkıyor karşına.

19 mayıs 2022 14:34

5. A3 sayısalım kötü olduğu için eşit ağırlıktan hazırlanmayı seçtim :( sözelde de iş imkanları kısıtlı deniyor

19 mayıs 2022 14:37

6. A3 iibf olarak uluslararası ilişkiler yazabilirim

19 mayıs 2022 14:55

7. süslü biz seni tanımıyoruz ileride o işi yaparken mutsuz olmaman için sen biraz kendi özelliklerini düşün ve o mesleği yaparken kendini hayal et. ama tabi bu saydıklarından hepsiyle ilgili yeterince bilgin olmalı. genelde insanlar psikologların ne yaptığını kafasında daha kolay canlandırır. ama asla tavsiye etmiyorum. iyice ele ayağa düştü. sürekli atama puanları artıyor. yüksek lisansa girebilmek bile çok çok büyük bir başarı haline geldi. yurtdışında çalışmak için yüksek lisans yapmış olman gerek ayrıca gittiğin ülkeye bağlı olarak ingilizce dışında o ülkenin dilini de neredeyse anadil seviyesinde istiyorlar psikologlardan . kpssde 80 küsür puanlarla insanlar atanamıyor artık. biliyorum herkes kendi mesleğini kötülüyor ama ben ve arkadaşlarımın çoğu işsizken sana toz pembe anlatmak istemedim. fazla popüler olunca her yere açıldı bölüm. mesela internete psikolog maaşı yazınca neler neler çıkıyor ama gerçekte asgari ücret dışında vermiyor kurumlar, 10 yıllık deneyimli değilsen, zilyon tane terapi eğitimi almadıysan, master yapmadıysan o kadar okuyup asgari ücret verirken lütfediyorlar patronlar. çünkü çok psikolog var. felsefe bölümünü de tavsiye etmiyorum onlar bizden daha zor iş buluyor. eğer istiyorsan da akademi düşün ama ales ve dil puanın çok iyi olmalı.

eşit ağırlıkta yönetim bilişim sistemleri diye bir bölüm varmış. onu bir araştır istersen. yurt dışı ve yurt içi imkanları iyi diye duyuyorum hep. videolar falan izle.

19 mayıs 2022 16:27

8. Uluslararası Ticaret oku. Türkiyedeki Yabancılar genelde onu okuyor görüyorum.

19 mayıs 2022 17:19

9. ekonomi