üniversitede hocaların aklında nasıl kalırız?

yalaka görünmeyecek hareket tavsiyeleriniz var mı mgmggm daha önce hiç böyle bi şeye ihtiyacım olmadı  ama üniversitedeki hocalarımın aklında kalırsam daha kolay iş imkanı doğacağını düşünüyorum. bahsettiğim hocanın dersi tarih gibi bi ders… ders çalışma diye bi şey yok gibi. ders esnasında sohbet etmeyi de seviyor. önerilerinize çok ihtiyacım varrr

1. Hoca kendi ağızıyla bir grup kurmak istediğini söyledi ama gidip hocaya beni seçin diyecek halim yok. Yüksek yapıyorum şu an. Lisans eğitimi alırken hocalara yalakalık yapan benden daha kötü tüm arkadaşlarım ciddi projelerde yer alma fırsatı buldular. Siz öyle olmayabilirsiniz ama böyle olan insanlar var

4 kasım 2021 01:30

2.  yüksek lisansta bi hocanın gözüne girmek için verdiği tüm okumaları, ödevleri, sunumları yapmanız lazım. her derste aktif olup hocanın tıkandığı ya da yorulduğu yerlerde sizin devralmanız lazım. dersten önce hocanın verdiği kaynaklar haricinde sizin de araştırmalar yapıp yazara göre konu böyle ele alınmışken x hocaya göre ise konu şöyle ele alınmış gibi gibi “ben çalışıyorum, dersinize kıymet veriyorum” imajı yaratmalısınız. sınavlarda da ekstra puan getirir bunlar. hocaların ittirmesiyle yüksek puan alma diye bi şey yl ve doktorada çok olur. bu arada cidden yl safhasında da bunu sormazsınız artık...

4 kasım 2021 01:53

3. Laf sokmaya çalışmak icin bu kadar efor sarf etmeniz<3 Zaten iki yılım karantinada okul olmadan, staj yapamadan ve ölümler gibi büyük dertlerle geçti. Herkesin zamanının farklı olduğunu kavrayın bence. Çalıştım yaptım olan bu. Sanki 40 yaşındaymışım gibi bi tepki

4 kasım 2021 01:54

4. Peki teşekkürler

4 kasım 2021 01:56

5. Normalde hocalar için böyle efor sarf edecek biri değilim, yapanları da o kadar detaylı incelemedim. Yeni yeni fark ettiğim bir durum ve akılda kalmak çok geniş kapsamlı bir kavram bence bunu da kapsıyor.

4 kasım 2021 02:02

6. Sadece ufak tuyolariniz varsa bunları istemiştim burayı kaos yerine çevirmek niyetinde değilim. Kimseye yalakalik da yapmayacağım

4 kasım 2021 02:03

7. Yalakalık yapmanız lazım ama eser miktar. Çünkü her insan övgüden ve ilgiden hoşlanır. Mesela benim böyle bi hocam var. Çoğu çalışmasını okudum ve hangi alanlarda çalıştığına hakimim. Derste en olmadık bi yerde hocanın çalıştığı alandan konu açıldı. Hocam siz de şu makalenizde belirtmişsiniz aslında x ülkesinin göç politakalarını gibi gibi bi yorum yapmıştım erimişti kadın ahahahhshs. Tez için danışman hoca seçimlerinde öğrenci, çalışmak istediği hocayı seçer bizim okulda. Bu bahsettiğim hoca direkt beni seçmişti. Ben de başka hocayla çalışmak isteyince biraz kargaşa oldu ama hallettik sonradan. Yani yalakalığı elden bırakmamakta fayda var ama çalışkanlıkla akılda kalmış oluyosunuz zaten bu yöntemle

4 kasım 2021 02:07

8. Pandemi sadece bana vurmuş gibi davranmıyorum herkese etkileri bariz farklıydı. Her insanin da sıkıntılarla başa çıkma şekli farklı, aynı pandemiyi yaşadıysak zaten çok fazla sıkıntı yaşandığını görebilirsiniz burada pandemi konuşmayacağım. Buradan fikir almakta bir sakınca görmüyorum. Verilen fikirleri kendime göre değerlendirerek uygulayabilirim. Belki aradığınız beyni burada kullanırım uygun mu sizin için? Ilgimi ifade etmede çok sevdiğim arkadaşlarımda bile sıkıntı yaşıyorum, yeterince belli edemiyorum. Bence hocalarımla da ortadaki sorunum zaten bu. Öyle ya da böyle bu kadar da buyutulmeyecek bi konuda sırf size kendimi açıklayabilmek için tüm hayatımı dökmeye gerek yoktu. Eğer ki sadece sorduğum soruyla ilgilenseydiniz. Boğazınıza yapışıp bana tavsiye verin diyen olmadı. Sorduğum soruyla ilgili 'bu nasıl bir soru?'diye de sormadim.

4 kasım 2021 02:16

9. Çok teşekkürler anonim 4.

4 kasım 2021 02:19

10. Soru sahibi biraz giciksin