üniversiteyi bitireli 10 yıl oluyor.psikoloji okuyabilir miyim?sınavı kazanmam zor mu olur?

süslüler merhaba, ben 2012 uluslararası ilişkiler mezunuyum.bugüne kadar hep özel sektörde çalıştım.önce ithalat,sonra ön muhasebe.ama lisedeyken hep psikoloji okumak istiyordum.küçük bir puan farkıyla kaçırdım.ama içimde kaldı hep.kendi alanımla ilgili yüksek lisans yapmak istiyordum ama kendi bölümümü yeterince sevmediğimi fark ettim.psikolojiye büyük bir ilgim var.ilgilendiğim alan bile belli.bilişsel psikoloji.ben aslında içten içe psikoloji okumak istiyorum.neyse sözel derslerim oldukça iyidir.bir matematikten emin olamıyorum.yapabilir miyim?matematik için nasıl bir yol izlemeliyim?desteklerinizi ve önerilerinizi bekliyorum süslüler.şimdiden teşekkürler...

1. Eğer devlette okumak istiyorsanız matematik olmadan o kadar da kolay değil. TM'de zaten en yüksek puanlar hukuk ve psikoloji. Edebiyat, türkce yaninda güzel bir mat. Netine ihtiyaciniz var. İnternette de çok faydali matematik kanalları var, onları izleyebilirsiniz

26 ekim 2021 18:15

2. (yazar: anonim 1) teşekkür ederim.Matematik gözümü korkutuyor.Ama çalıştığımda yapabildiğim bir ders.

(yazar: anonim 2) çok teşekkür ederim.Beni yüreklendirdiniz.Bunun için sosyal medya hesaplarımın hepsini kapattım.Başarmak için elimden ne gelirse yapacağım.

(yazar: anonim 3) haklısınız.Matematiksiz olmaz zaten.Devlet üniversitesi ilk tercihim olur ama en son çare tüm birikimimi kulanıp özel üniversiteye gitmek.

26 ekim 2021 18:41

3. Sınavı kazanmak bence kolay değil. Ve planınız nedir? Çalışmayı bırakacak mısınız, bitirdikten sonra psikoloji ile ilgili mi iş arayacaksınız?

26 ekim 2021 19:19

4. Bebeğim aç bu senenin çıkmış sorularını bak bakalım yapabiliyor musun. Biz burada senin hakkında bu kadarcık bilgiyle yaparsın desek noluurr yapamazsın desek noluur

26 ekim 2021 19:56

5. Uluslararasi ilişkiler sizin girdiğiniz dönemde sözel puanla mi alıyordu? O dönemi bilmiyorum o yüzden soruyorum. Ben eşit ağırlık diye biliyorum. Ki bu durumda matematikten korkmaniz gereksiz çünkü zaten sadece birkaç puanla kaçırmışsaniz kısmen yeter düzeyde mat. Yapabiliyorsunuzdur.

26 ekim 2021 23:51

6. Yani 10 sene öncesine göre daha fazla devlet üni. Var artık ve çeşitli miktarlarda burs veren bir çok vakıf üni var. O dönem o puanı yapabildiyseniz şimdi de gayet rahat yaparsınız diye düşünüyorum. Hacettepe psikoloji mezunuyum ben de ama baya mat yapmıştım sinavda

26 ekim 2021 23:54

7. (yazar: anonim 7)evet o dönem de eşit ağırlıkla girmiştim.Matematik,geometriyi iyi çözüyordum.Temelim de fena sayılmaz ama çok ara vermiş olmak gözümü korkutuyor biraz ama yıldıramaz sanırım.Youtube videoları falan hallederim herhalde diye düşünüyorum.

27 ekim 2021 00:59

8. denemezseniz içinizde kalır hazirana kadar bir hedefiniz olur bence deneyin mutlaka şartlar uygunsa

en hayırlı olan gelsin sizi bulsun inşallah

27 ekim 2021 01:24

9. Süslüm ben de şu an ikinci üniversite olarak psikoloji okuyorum ve bölümde sizin gibi olan çok kişi var. (Ben ilk üniversitemden yakın zamanda mezun olduğum için kendimi örnek vermiyorum.) çoğu mf ile ilgili bölümlerden, sırf matematik çözerek geldim diyen var. Bence gayet yaparsınız.

27 ekim 2021 01:43

10. Ben son yıllardan birinde girdim sınava. Pek çalışmadan Ankara psikolojiye girdim. Hatta daha iyisi olacaktı 2 soru coğrafyada okuma hatası yapmışım yoksa hacettepedeydim şuan :( genel olarak pek sıkıntılı bir süreç olacağını sanmıyorum ama tabi konuları unutmuş olabilirsiniz. 4 yılın matematiğini tekrar öğrenmeniz gerekecek. Özellikle fonksiyonlar konusunu iyi öğrenmeniz lazım ve türev integral ki bu iki konu eskisi gibi çok ağır değil yapılır her türlü.

27 ekim 2021 12:07