1. Yeni evime taşınalı 5 ay oluyor. Taşındığım günden beri üst kat komşum yüzünden hergün işkence cekiyorum. 3 tane sayabildigim kadarıyla çocugu var kocasi annesi kalabalıklar yani. Kalabalık ailenin gurultusu olur dedim çekeyim dedim ama bitmiyor ki. Sabah 7 8 gece 11 12 bu saatler araliginda surekli ses ses ses. Ilk basta evde engelli biri var sandik cunku surekli birseyler yere surtunuyor. Direk parke ustune yatak odasina kaciyorum orda var mutfaga gidiyorum orayada. Sandalye vs anlarim ama hergun surtunme sesi geliyor. Pat cat tak tuk hergun yere vurma sesi geliyor. Bagirti cagirti cabasi. Bir gun tavan yarilacak assaga dusecekler sandim oyle bir ziplama yani. Kadin cocugu assaga birakiyor. Cocuk geliyor bu sefer tam balkonun altinda saatlerce agliyor. Yahu bir bak bu cocuk niye agliyor demi! Umrunda bile degil. Asla susturmak istemiyorlar. Bir ilgilen demi yok!! Zaten hemen hergun evi supuruyor fakat saatlerce buna ses tabi ki etmem ama yerlerde hali yok muhtemelen ve sadece parke olunca hergun sabah gacir gucur sesle uyanmak birde bu kadar gurultu varken sinir bozuyor. 1 gun sadece 1 gun kafa dinleyemiyorum. Rahatsizsin konussana diyeceksiniz. Konusmaz miyim? 1 kez ben ciktim konusunu acmadan kadin dedi cok ses var dimi diye evet ama cocuk onlar ben anlayis gosteririm fakat rica ederim aksam esim gelince bari yapmasinlar dedim. Belki yanlis bu kadar anlayis gostermem ama tasinaki 1 ay olmustu tasinma isleriyle ugrasirken ust kata cikmamistim. Ustune esin cikti tam 3 kez lutfen rica ederim gibi sozlerle gayet kibar sessizlik istedi. 4. Seferde artik isler cigirindan cikinca esim yine ust kata cikti. Kadinin kocasi varmis evde bu sefer o cikti. Adam diyor ki cocuk bu yapacak gurultu napayim bagliyim mi? Esim yazik bakin beyefendi mesela cocuk yere tak tak birsey vuruyorsa yapma evladim diyebilirsin dedi ama adami gorseniz napayim napayim ha ha ha diyerek esimin ustune yurudu bende polisi arayalim gel dedim. O gunden beri ayni tas ayni hamam. Adam manyak gecen cami cerceveyi indirdi evden sesleri geldi. Esimde bir yere kadar sabirlidir. Ben kotu birsey olmasin diye onu sakinlestirmeye calisiyorum. 2 haftada bir gunu olur bagira bagira sarkilar soylernir ilahiler soylenir. Ahh kizlar o bitse yan komsu var. O yine gunduz gurultu yapmaz gece susmak bipmeyen cocugu var. Agladikca agliyor gecen gun dakika tuttun tam 30 dakika boyunca cocuk durmadan agladi. Sesleri geliyor salonuma kadinda tik yok. Her komsu ayri rezalet. Hepsi masallah coluklu cocuklu oldugu icin gurultu yapmayi hak buluyorlar. Anlamadigim bir sekilde bagira cagira konusuyorlar umurlarinda degil. Tasinamiyorum maddi durumun maalesef su an tasinmayi kaldirmaz. Uyardim laftan anlamiyorlar. Polis karakol islerine girmek istemiyorum bu sefer daha da bela olacak tipler. Kisaca icimi dokmek istedim. Ben ise kendi evimde bir sarki soylesem ki cok severim hemen diyorum yuksek ses kullanma ayip insanlar rahatsiz olur. Aman gece supurge calistirilmaz cam mi kirildi birak kalsin. Bunca seyden sonra hala boyle dusunuyorum. Nasil arsiz olunur? Boyle insanlarla nasil basa cikilir?
üst kat komşu sorusu ne yapmalıyım deliricem artık?
- cevaplar
12 aralık 2019 16:22