24 yasinda anne olmak nasil olur?

iyi geceler susluler, yaklasik 9 aydir cok guzel giden bir iliskim var. erkek arkadasim ile evlenmeyi ve cocuk yapmayi dusunuyorduk. plansiz ve korunmadigimiz tek gecede iliskimiz oldu ve su anda 6 haftalik hamileyim. 1 haftadir ogrendik ve bir aldiralim bir doguralim git gelleri yasiyoruz. erkek arkadasim aldirmak istesemde dogurmak istesemde yanimda ve gercekten destek oluyor. nikah islemlerine baslayacaktik aslinda yarin ama ben bugun bu durumdan anneme bahsettim annem biraz tepkili yaklasti daha 23 yasindasin cok erken degil mi vs vs. bende korkuyorum ama annem boyle diyince de kendimi kotu hissettim. erkek arkadasim cok destek ancak benim bir karar vermem gerekiyor ve bu kararı vermek cok zor. ne yapacagimi bilmedigim bu durumda 24 yasinda anne olan susluler var midir nasildi bu surec ve suan nasil merak etmekteyim..

1. Benim 26 yaşında 5 aylık hamile arkadaşım var. Şu an mutlu. 1 yıllık evliydi hamile kaldığında. Ben o yaşta ister miydim? Hayır. Bence bu sizin yapınızla ilgili. Bir de ilk çocuğu aldırmanın daha sonra hamile kalmak istediğinizde bir sorun yaratma ihtimali var mı mutlaka bir hekime sorun derim. Böyle bir şey duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum.

20 ekim 2020 01:27

2. maddi durum çook iyiyse, hayatınızı çok güzel yaşadıysanız neden olmasın? paranız varsa çocuk varken gezip tozmak, hayatı yaşamak hiç sıkıntı değil çünkü.

20 ekim 2020 01:30

3. Tamamen kendi vermeniz gereken bir karar bence burdan aldiginiz öneriye göre hareket etmeniz dogru olmaz ama illa oneri istiyorsaniz bence hala okuyorsanız dogurmayin ve ben 24 yasinda ve 9 aydir birlikte oldugum biriyle asla cocuk yapmazdim ama bu tamamen kendim olsaydim yapacagim şey lütfen her iki ihtimali de cok iyi düşünün ozellikle dunyaya getirme ihtimalinin uzun vadesini

20 ekim 2020 01:32

4. Ablam 30 yasinda yegenimi, annem 37 yasinda beni dogurmus ve ikisi de simdiki aklim olsa 20lerin basinda dogururdum diyor. Ben suan 23 yasindayim anne oldugumu hayal bile edemiyorum daha kendim çocuğum. Bu cok kisisel bisey kendine güveniyorsan doğur ama ufacik bi şüphe varsa çocuğun geleceğini karartmaya degmez.

20 ekim 2020 01:35

5. evlenmek başka bir şey bir çocuğa sahip olmak çok daha başka bir şey bunun için maddi ve manevi olarak hazır mısınız ikiniz de? iş güç para bebek doğduğunda yaşanacak değişiklikler anne baba olma isteğiyle örtüşüyor mu yani? sen gerçekten anne olmak istiyor musun 23 yaşında bir an için bırak anneni sevgilini falan? bu sorumluluğu alabilecek olgunluğa eriştin mi sence?

20 ekim 2020 01:36

6. A4 24 yaşındaymış işte kanka

20 ekim 2020 01:37

7. Bence çok ortalama bir yaş olduğu için aldırma taraftarı olan herkes doğur der, aldırmayı büyütmeyenler aldır der. O kadar orta bi yaş ki sağlıklı cevap alamazsın şu an burdan. Ben mesela hiç büyütmüyorum gözümde kürtajı, kafamdaki zamandan 2 sene bile erken olsa çocuk aldırırım. Ama kürtaja sıcak bakmayan biri "2 sene için değmez doğur" der. Kısaca bence günümüzde 24 yaş hiçbir şey değil, 30dan önce çok erken. Daha yapacak çok şeyin vardır. Aldır derdim. Kendi gözünden bak ya, yapacak çok şeyin varsa daha tam yaşayamadıysan hayatını, oturtman gereken şeyler varsa lütfen aldır. Çünkü ölene kadar çocuğun olacak yani.

20 ekim 2020 01:42

8. Aldırmama taraftarı olan**

20 ekim 2020 01:42

9. Bende 24 yaşındayım bu yaşta çocuk yaparmıydım HAYIR bu yaşımda çok gencim daha. Hele ki nikahsiz bir erkekten asla. Birde ilişkiniz uzun bile değil. Şimdi iyi de çocuk doğunca seni  ortada bırakmayacağı ne malum. Maddi yeterliliğiniz, senin türkiye şartlarında çalısabileceğin geçerli mesleğin ( ki bence yok olsa kariyerde ilerlemeyi düşünürdün bebek değil) ve çocuğa iyi bi gelecek sunacak imkanın yoksa yazık olur yani. Siz en iyisi kedi alın eve hevesiniz geçer.

20 ekim 2020 01:43

10. Ben diğer süslülere çok katılmıyorum. Bu sizin bileceğiniz iş. 23 yaşında arkadaşımın ikiz çocuğu var, çok da iyi bir anne. Mutlu da. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz. Ama sonuç olarak bir can var işin ucunda. Bunu da iyi hesaplayın derim. Ben olsam aldırmazdım.

20 ekim 2020 01:48