25 yaşındayım ikinci bi üniversite okumak için geç mi kaldım sizce?

bu sene sınava girdim tekrar bi üniversite daha okumak için ama insanların tepkileri yüzünden şüpheye düştüm artık bununla uğraşmak yerine başka şekilde mi kendimi geliştirmeye çalışmalıyım ?

1. Kimseyi dinleme, yurtdışında o yaşlarda başlıyorlar zaten isviçrede almanyada

30 temmuz 2020 21:54

2. Hayır . Salak gibi 18 yaşında üniversiteye başladım da ne oldu. Hiç yaşıtım yoktu herkes 22-28 arasındaydı. Lise gibi gidip geldik bir şey anlamadım. Biraz da aklı başındayken gitmek çok daha güzel. İnsanları dinleme hiç geç değil. Zaten demişler üstte Avrupa'da da durum böyle

30 temmuz 2020 21:59

3. okumanın yaşı yok elalemin lafına bakmayın. Ben de öğretmenim hukuk okumak istiyorum mesela içimde kaldı yıllardır. Neden olmasın ki zaten ölene kadar çalışıyoruz, 4 yıl geç başlamak hiçbir şey inanın. Çalıştığım okulda bir öğretmen arkadaşım vardı o da 25 yaşında başlamış 2. bölümüne, çok da başarılıydı kimse garipsemiyordu.

30 temmuz 2020 22:01

4. Teşekkür ederim kızlar yüreklendirdiğiniz için Maddi olarak zorlayacaktır illa ki ama böyle de zorlanıyorum zaten yüksek lisansa başlamıştım hevesle ama gördüm ki orda ilerlemek daha zor umutsuz kalmaktansa yeni bi bölüm okuyup yolumu bi nebze olsun değiştirebilmek istiyorum aslında

30 temmuz 2020 22:07

5. süslü ne istediğine bağlı yani sonuçta isveçte norveçte yaşamıyoruz bazı bölümlerden mezun kişileri şirketler alıp yetiştirdikleri için genç eleman tercih ediliyor mesela mühendislik buna örnek

30 temmuz 2020 22:07

6. Hayatta hiçbir şey için geç değildir aşko

30 temmuz 2020 22:19

7. Sınıf tekrarı çok normal bişey lisede, bitince de özgür sosyal yıl yıllar diyorlar, afrikada Avusturalyada fln gezip dolaşıp garsonluk vs ufak işler gönüllülük projeleri gibi şeyler yapıyorlar, hayattaki beklentiler görülüyor sonra karar verşyorlar ne istediklerine.. zaten herkes üni okumak da istemiyor, meslek okuluna gidiyor çoğu, fayans dizmek için otobüs şöförü olmak için 2 yıl okul var mesela

31 temmuz 2020 00:49

8. @anon 8 4. kez mezuna kalmak farklı, 2. üniversite olayı farklı. insan 1 üniversite bitirmiş diploma almış elde bir başarısı, 2.yi de bitirebileceğine dair ipucu veren belgesi var yani. 2.yi çok daha farklı bir kafa yapısıyla, bilinçle okur bu durumda. ama 4. kez mezuna kalmış bir lise mezununun hem elinde böyle bir başarısı yok, hem de ciddi bir başarıszlığı var bir yerden sonra anlaması gerektiğinin sinyallerini almış defalarca (ilgili soruyu görmedim kişinin şartlarını bilmiyorum ama)

31 temmuz 2020 23:59