28lik doğum kontrol hapı nasıl kullanılıyor? qlairista?

(ilaç bu şekilde: https://bilgiyayin.com/wp-content/uploads/2019/11/qlairista-nedir.jpg ) ben şuan reglin 5. günündeyim ve doktorum başla dedi ancak bilgi vermedi. ben kutuya yeni başladığım için en başta 1. yazan hapı mı alacağım yoksa reglin 5. gününde olduğum için 5 yazan hapı mı? bu marka biraz farklı sanırım sadece son haplar değil birçok hap birbirinden farklı. ilk iki gün farklı 7. güne kadar farklı hormonlar içeriyor vs. aynı soru farklı şekilde: son iki beyaz hap 28 günün son 2 günü olacak şekilde alınmalı yazıyor kutuda ancak bu 28 gün benim aldığım ilaç sayısı ile mi belirleniyor yoksa reglime göre mi? yani ben reglimin 5. günü bu hapı alırsam son 2 hap regl döngüm içerisinde 28'e denk gelmiş olacak evet ama ilaç kullanımı olarak 24'e denk geliyor. hiç anlamadım cidden, yardımcı olur musunuz?

1. (link: https://bilgiyayin.com/wp-content/uploads/2019/11/qlairista-nedir.jpg ilaç )

20 ağustos 2020 12:23

2. 1.hap ilk gun anlamina gelir. 1.haptan başlayacaksınız. Regl günüyle alakasi yok. Ara vermeden 28 gün boyunca kullanıp kutu bitince beklemeden yeni kutuya geciyorsunuz. Korunma amaçlı mi kullanacaksınız hormon düzenlemek için mi?

20 ağustos 2020 12:38

3. oh çok teşekkür ederim, bir türlü cevap bulamamıştım. Hormonlar için kullanacağım. pcos sivilceleri için verdi doktor.

20 ağustos 2020 12:41

4. Ara verilmeden kullanılıyor suslum. Reglin ilk gunu baslamistim ben. Sonra araliksiz devam ettim. Yalniz önemli bi hatirlatma yapayim. Eger arada unuttugunuz gun olursa ara kanama yapiyot qlarista. Unutmamaya ozen gösterin.

20 ağustos 2020 12:47

5. evet ara kanama durumu oluyormuş. alarm kurdum her güne unutmam diye düşünüyorum.teşekkür ederim tekrardan süslü

20 ağustos 2020 12:50