30'lu yaşlarda benim gibi evlenmek isteyip evlenemeyen var mı artılarımızı eksilerimizi tartışalım ?

ekşideki evlenecek erkek bulamamak adlı başlıkta tüm erkekler zaten istediği zaman seviştiğini sorumluluk almak istemediğini söylemiş oysa benim çevremde güzel kadınların eşlerinin hepsi tanıştıkları ilk haftadan evlilik konusu açmış yani biz deccal miyiz ya niye işinde gücünde efendi gece hayatı olmayan erkek bulamıyoruz

1. Süslü benim iyi bir işim ve gelirim var düzgün diye tabir edilen erkekler kendisine hizmetçi arıyor ben hiç ev işlerini ve olursa çocuk bakımını da % 50 paylaşalım diyen geliri eşit tipi de düzgün bir erkek görmedim

15 ağustos 2022 18:51

2. Ben varım kime elimi uzatsam kaciyor anlamadim bu isi

15 ağustos 2022 18:52

3. A2 +1.

Dışarıya yaydığın vibe olsun, tavrın tutumun söylemlerin ile düzgün ilişki killer olabilirsin. Bir de ben evlenmek istiyorum lafı ağzında olabilir. Alt tarafta pek çok korkun endişen kaygın vardır ve bunlar da yine dışarıdan çok kolay hissedilen şeyler.

15 ağustos 2022 18:53

4. Süslü bırak evlenmeyi sevismek isteyecek kadar bile erkek görmüyorum ben çoğu kisiyi. Sorumluluk almak istememek değil o alamamak :) belli yaşta maddi manevi gücü olan adamlar mekan mekan gezeyim o kızla seviseyim bununla flört edeyim demiyor. Duzenli bir birliktelik istiyor.

Evlilik bir amaç değil araç aslında. Yani birbirini sahiplenen,iyi kötü günde birlikte olmak isteyen,belki çocuk büyütmek isteyen,maddi güçlerini birleştiren insanların attıkları bir imza. Amerika ve avrupada millet niye evleniyor dindar olanlar haricinde :) salaklar mı? 3 yıl aynı evde yaşayıp sevişip yine de evleniyorlar. Aileleri sormamasına rağmen. Bunu bana biri açıklasın özellikle de bu bahaneleri üreten bir erkek açıklasın :)

Bu arada yalnız yaşamak isteyen,çocuk da istemiyorsa evlenmeyi istemeyen kadınlar da var erkekler de var. Bunlara saygı duyarım kendi gibi insanlarla olsunlar. Ama gereksiz vs demesin diğerleri gayet gerekli

15 ağustos 2022 18:55

5. Ss şöyle demişsin "% 50 paylaşalım diyen geliri eşit tipi de düzgün bir erkek görmedim" ama evli arkadaşlarının evliliklerinin iç yüzünde asla işler böyle yürümüyor. Bunları yapan adamın da başka defosu oluyor.

Evlilikte her türlü kadının yükü çok ağır. Bunu kabul edeceksin. Bu Türkiye için de geçerli değil Avrupa'daki evlilikler de böyle. Erkek sadece 'yardimci olmaya çalışıyor'. Yine iş kadının işi oluyor. Özellikle çocuklar sözkonusu ise. Babanın yegane görevi çocuğu oyalamak (:

15 ağustos 2022 18:56

6. Bir de düzgün adam tabirin ne ss? Gece hayatı olmayan demişsin. Ben de eğlenmeyen bir adamla sıkılırım mesela .

15 ağustos 2022 18:59

7. malesef ben sevmiyorum süslü gece hayatı olan alkol alan vs. karı kız ayağı da çok oluyo bunların sizi arkadaşım diye tanıştırdığı kızlar eskileri çıkabilir dikkat edin bizzat arkadaşımın başına geldi bu durum

15 ağustos 2022 19:43

8. **benim bir akrabam Avrupalıyla evli. Isın yarısını adam yapiyordu (gece kalkıp bebeğe bakmak, sabah misafirlere kahvaltı hazırlamak vs) hatta bebege bakmak icin ikisi de part time çalıştılar. Biri eve gelince diğeri ise gidiyordu. Herkesin Türk erkeği ile aynı olduğunu düşünmeyin.

15 ağustos 2022 19:58

9. Ss olabiliyor tabi öyleleri de melek subaşı ablamız ne demiş "serefsiz insaan,herseyi yapabilir". Geçen bir süslü de muhafazakarmış , bulamıyormuş soru açmıştı. Eskisi gibi değil işler eski adamlar yok artık.

15 ağustos 2022 21:35

10. Bence yuvayı dişi kuş yapıyor gerçekten bir evde kadın sorumluluk almıyorsa o ev bi yuva olmuyo ( geçen bi başlık açılmıştı hatta annem yemek yapmıyor diye) evinde hizmetçinde olsa çalışsanda çalışmasanda her daim evin üzerinde olmalı elin... erkekle o iş olmaz şahsen ben eşimin evle ilgili şeylere karışmasını da istemem bir düzen oturtmuşum evet eşim de çok yardım etmiştir mesela evi süpürürdü silerdi vs şeyler mutfağa yardım etmese de bi sandviç yapsam itiraz etmez ya da dışrıdan söyleriz der... direkt kadın erkek eşitlik vs şeylerden konu açılırsa belki karşıdaki daha farklı düşünebilir bence önce analiz edip sonra da yönlendirmek gerekiyo erkekleri eşini seven değer veren her erkek de zaten yardım eder merak etme

15 ağustos 2022 23:19