30 yaşından sonra hostes/kabin memuru olunur mu ?

kriterler 35-40'a kadar çıkmış ama daha genç olmak kabin memurluğu için avantaj mıdır? bir yandan 25-30 aralığı ideal gibi geliyor çünkü 21-22 den daha deneyimlidir. ama 30 sonrası dezavantajlı mi olur diye düşündüm. fikri ya da konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

1. o tempoyu kaldırabileceğinizi düşünüyorsanız neden dezavantajı olsun ki. aklınızdakini yapmayı gerçekten istiyorsanız sağlığınız yerindeyse neden yapmayasınız. 30 çok geç bir yaş değil.(zaten 30 yaş üstünün uygun olmadığını düşünseler ilan 35-40 aralığında verilmez)

20 ekim 2023 12:50

2. Maksimum kac yil yapabilirsiniz bu yastan sonra? Kisa bi dönem denenebilir bence çok istiyorsanız ama thy dışında maaslar da eskisi gibi değil yani

20 ekim 2023 13:03

3. Süslü olunur neden olmasın dene yani. Ben 23 yasında girdim suan 30um ciddi yıpranıyorum eskisi gibi dinç yapamıyorum ama yapıyorum bi şekilde yani. Zaten herkes maası için yapıyor emeklilik zamanı gelip hala uçan bir sürü insan var mesela. Fiziksel dayanıklılığına bağlı tamamen. Psikolojik kısmına hiç girmiyorum bile. Dayanıklı bi yapın varsa yaparsın yaşı dusunme.

20 ekim 2023 13:03

4. 18-22 yaş arası hem ticari de hem özelde yaptım. Çok severek, istekli başladım fakat son sene artık çok yormuştu. 5 yıldan fazladır çalışanlarda genelde bazı omurga ve sindirimle ilgili hastalıklar vardı. Bence çok uzun yıllar yapması zor bir meslek. Gezmedi, maaşı güzel tamam fakat şimdi düşününce ticari uçuşlarda insanlarla nasıl uğraşmışım diyorum.

Fakat alımda yaş sınırı yukarı çekildiyse şartları karşılıyorsun alınırsın. Orada tercih edilmem diye düşünme. Thy için sordun galiba, asıl sorun orada torpil ve Bizans oyunları. Ben sunexpresste başlamıştım. Thy'den gelenler oh be dünya varmış diyordu ama tabi maaşı daha azdı.

20 ekim 2023 13:29

5. 30 yaşında olduğunuzu varsayarsak, bir beş sene kadar yapsanız 35-36 gibi bırakırsınız. hem aklınızda kalmamış olur, hem de yeni deneyimler elde etmiş olursunuz. dışarıdan kolay görünen ama yıpratıcı bir meslek bana göre, ama getirisi-götürüsü şeklinde düşünecek olursak denemeye değer gibi görünüyor.

20 ekim 2023 14:39

6. Çok çok teşekkür ederim Süslüler güzel cevaplar gelmiş. Daha çok şunu merak ediyorum aslında mesela thy 30 yaşında ya da üstünde birini işe alır mı? 25 yaşında birini 30larındaki birine tercih etmesi muhtemel değil mi?

20 ekim 2023 17:07

7. Ss o şart oralara çıktıysa birileri için çıkmıştır umudunu kırmak istemem ama

20 ekim 2023 18:28

8. A7 gibi düşünmekle birlikte dilin iyiyse 30 yaşında olanı da alırlar. Deme, olmazsa da olmasın. Diğer şirketlerde güncel yaş sınırı kaç?

20 ekim 2023 19:14

9. nesi bu kadar ağır ki şartların yük mü taşıtıyorlar

20 ekim 2023 23:11

10. Evet yük tasıtıyorlar basüstlerinin minimum agırlığı 100 kilo tek basına kapatıyosun troley 15 kilo itiyosun. İlerde yapamazsın bırakırsın diyenleri dinleme emekli oluyo herkes. Ama yerinizde olsam Ajet denerdim yeni bi firma olucagı için 2/3 senede amirliğiniz gelir kafanız rahat eder. Thyde bu en az 10/11 yıl suan.

21 ekim 2023 10:47